Ungheni

Incalcari flagrante la Portul Fluvial Ungheni

Procuratura Generala a pornit o cauza penala pe faptul neglijentei in serviciu comisa de persoane cu functii de raspundere ai IS „Portul Fluvial Ungheni”. Urmarirea penala a fost declansata dupa examinarea Raportului de audit, efectuat de Curtea de Conturi la intreprindere, privind gestiunea resurselor naturale subterane in perioada anilor 2007 – 2008, anunta site-ul oficial al Procuraturii Generale.

In acest context, Directia investigatii generale a Procuraturii Generale a constatat abateri serioase de la prevederile legale in activitatea respectivului agent economic.

Astfel, in perioada indicata, Intreprinderea de Stat „Portul Fluvial Ungheni” a extras din albia raurilor Prut si Nistru cantitatea de 186,4 mii tone de nisip, din care 145 692 tone au fost vandute unui agent economic la pretul de 7 052 730 lei.

IS„Portul Fluvial Ungheni” a livrat si depozitat zacamintele mentionate pe cheiul Semeni, al raului Prut, amplasat in satul Semeni (Ungheni), de unde agentul economic-intermediar suportand cheltuielile pentru efectuarea operatiunilor de incarcare si cantarire, a realizat nisipul altor persoane fizice si juridice, obtinand un profit in valoare de 2 093 500 lei.

Potrivit procurorilor, in rezultatul indeplinirii neglijente a obligatiilor de serviciu prevazute de Legea cu privire la intreprinderea de stat, “Portului Fluvial Ungheni” i-a fost cauzat prejudiciu material in valoare de peste 2 mln. lei.

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale pe faptul indeplinirii incompetente de catre persoana cu functie de raspundere a obligatiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente fata de ele, soldate cu urmari grave pentru IS „Portul Fluvial Ungheni”.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *