Timpul Liber

Încarcă-ţi bateriile în două zile!

Fii turist în propriul tău oraş. Ţi se întâmplă de fiecare dată când pleci într-un oraş necunoscut: bifezi toate obiectivele turistice. Dar cât de bine îţi ştii propriul oraş? Ia la pas străzile înguste din centrul oraşului, urcă-te pe Turnul de apă sau păşeşte pragul Muzeului Zemstvei pentru a afla povestea acestuia.

Ieşi la un picnic în Grădina Botanică. Sigur ai un coş ascuns pe undeva prin casă. Pregăteşte câteva tartine, fructe proaspete şi sucuri reci. Înarmează-te şi cu un pled haios pe care să staţi şi invită-ţi prietenele la o ieşire ca între fete. Nu uitaţi nici jocurile de socializare, pentru a vă distra.

Maraton de filme la tine acasă. În weekendurile cu ploi şi tunete, trag draperiile şi recuperez cele mai recente filme lansate. Uneori, scot din arhivă şi revăd toate seriile din Sex and the City, Lost sau Friends. Poţi opta şi pentru comedii, căci se ştie că râsul îţi protejează inima şi te ţine departe de depresii. Pentru o astfel de zi, nu uita însă de proviziile de pop-corn.

Puţin timp pentru ceilalţi. Câteva ore pierdute pentru tine ar putea însemna mult pentru alţii. Mergi în vizită la părinţi, sună-ţi bunicii şi du-i pe copiii surorii tale la film. Dacă vrei să cunoşti oameni noi, caută o organizaţie neguvernamentală unde să te înscrii ca voluntară. Urmăreşte evenimentele de pe reţelele de socializare, cu siguranţă vei da peste o cauză în care să te implici.

Adu-ţi aminte de copilărie. Mergi într-un parc, dă-te în leagăn, mănâncă vată pe băţ, scoate-ţi trotineta sau rolele păstrate în dulapurile părinţilor. Distrează-te asemenea unui copil!

Experiment culinar. Ai un grup de prieteni cărora le place să gătească? Stabiliţi o seară cu specific: pregătiţi fiecare câte un preparat şi aduceţi-l pentru a fi degustat de ceilalţi participanţi. Pentru noi feluri de mâncare, inspiră-te de pe www.culinar.md.

O seară plină. De când nu ai mai intrat într-un club? Sau nu ţi-ai petrecut seara la o petrecere? Renunţă la scuzele de tipul „sunt prea obosită, în weekend trebuie să mă odihnesc pentru o nouă săptămână” şi mai pierde o noapte din când în când.

Fă ceva ce nu ai mai făcut până acum – o plimbare cu barca pe lac, un curs de fotografie, o zi într-un parc de distracţii sau la pescuit. Dacă vrei să fii răsfăţată, mergi la masaj sau la proceduri pentru întreţinere corporală. Acestea vor funcţiona în două direcţii: îţi tonifică organismul şi te relaxează psihic. Ca de altfel, orice lucru pe care îl faci pentru tine.

(S. U.)

 Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *