Finanţe

Încasări peste plan în buget

Încasările s-au cifrat la 661 mln lei, faţă de 636 mln estimate iniţial. În raport cu luna ianuarie 2014, creşterea a fost de 220 mln.

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a menţionat, într-o emisiune la Radio Moldova, că acest rezultat face dovada conformării voluntare a contribuabililor, înţelegerii de către ei a obligaţiei de a achita impozitele şi taxele la timp şi în mărimea calculată.

„În ultimul timp, am schimbat accentele în activitatea instituţiei noastre. Fiscul nu mai este doar o instituţie de control şi de aplicare a sancţiunilor, ci una ce se află în serviciul contribuabilului pentru instruirea şi informarea lui, pentru a-l ajuta să-şi îndeplinească obligaţiunile faţă de buget”, a menţionat şeful IFPS.

În cazul contribuabilor care încalcă legea, în continuare se vor aplica sancţiuni dure. Controalele sunt efectuate, în principal, în baza riscurilor. Pe agenţii economici care îşi îndeplinesc onest obligaţiile inspectorii fiscali încearcă să-i deranjeze cu controale cât mai puţin posibil, a mai spus Ion Prisăcaru.

Directorul a amintit şi de serviciile electronice lansate de către Serviciul Fiscal de Stat, care sunt oferite gratuit. Utilizarea acestora economiseşte timpul şi banii contribuabililor, dar şi ai statului. Este vorba de e-Declaraţia electronică , Contul curent al contribuabilului, e-Factura şi altele.

Sursa: IPN/Timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *