Actualitate

Incendiile de vegetaţie au provocat moartea a mii de koala în Australia

Activiştii pentru protecţia vieţuitoarelor sălbatice au descris situaţia drept o ”urgenţă pentru koala” şi au solicitat adoptarea urgentă a unor măsuri de protecţie a acestei specii, considerată ”vulnerabilă”.

Koala din statul New South Wales ar trebui să primească statut de animal ”periclitat” pentru o mai bună protecţie a speciei, solicită activiştii.

Schimbările climatice şi incendiile de vegetaţie rezultate reprezintă o ameninţare imediată, continuă şi semnificativă asupra populaţiei de koala în acest stat, care poate duce la extincţie, se arată în raport.

Raportul vine după ce 5,1 milioane de hectare de teren din New South Wales au fost mistuite de flăcările care au făcut ravagii recent pe suprafeţe întinse din Australia.

”Koala se aflau deja în pragul (extincţiei) înaintea acestor incendii, populaţia lor fiind în scădere în multe zone din cauza defrişărilor excesive, a bolilor şi a traficului rutier şi au fost deja consemnate extincţii la nivel local”, a explicat Josey Sharrad, activistă IFAW. ”Acest dezastru şi natura continuă a ameninţărilor ar putea împinge koala peste acest prag. ”Este o urgenţă pentru koala”, a adăugat ea.

Analiza a vizat o perioadă de cinsprezece săptămâni, de la 1 octombrie 2019 la 10 ianuarie 2020, iar activiştii au avertizat că următoare evaluare, care va cuprinde şi perioada de până la 10 februarie, ar putea înfăţişa o situaţie mult mai sumbră.

Activiştii au precizat, de asemenea, că sute de mii de hectare de habitat, care nu au fost afectate de flăcări, dar care au devenit inadecvate pentru koala în urma condiţiilor aride, nu au fost luate în calcul în acest raport. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *