Ultima oră

Incendiu uriaş la una dintre clădirile monument ale Oradei. Un turn s-a prăbuşit

Ca să poată face faţă dezastrului în zonă au fost mobilizaţi peste 100 de pompieri. Chiar şi aşa, lupta cu focul a fost teribilă şi s-a încheiat după aproape 3 ore.

Cu 10 minute înainte de ora 22, flăcările au învăluit Palatul Episcopiei Greco-Catolice, aflat în Piaţa Unirii. Şi – spre disperarea martorilor – focul era din ce în ce mai puternic. Vâlvătaia a cuprins primul etaj şi mansarda clădirii şi părea de neoprit. La scurt timp de la izbucnirea incendiului, ferestrele au început să se facă ţăndări, una câte una, din cauza pârjolului.

În iadul dezlănţuit, unul din turnurile palatului s-a prăbuşit în flăcări pe stradă. Având în vedere amploarea incendiului, la faţa locului au fost mobilizate forţe de intervenţie impresionante.

Maior Camelia Roşca, ISU Bihor: “Peste 100 de pompieri militari au acţionat cu 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autospeciale de lucru la înălţime pentru stingerea incendiului ce se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1300 de mp. Persoanele care locuiau în clădirile din apropiere s-au autoevacuat.”

Între timp, traficul în zona a fost oprit. Focul a fost stins după miezul nopţii. Palatul Episcopiei Greco-Catolice este o clădire de patrimoniu, iar faţada şi acoperişul au fost recent renovate cu câteva milioane de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *