Actualitate

Incendiul care s-a produs la Institutul de Zoologie a provocat pagube enorme

Acoperișul a ars aproape în totalitate şi va trebui înlocuit, iar cheltuielile estimate în acest sens ar putea depăși patru milioane de lei. Valoarea pagubelor va fi şi mai mare în condițiile în care sălile de la etajul patru, dotate cu echipamente, au fost inundate.

Directorul Institutului, Ion Toderaș, a declarat pentru IPN că ultima dată acoperișul a fost schimbat în 2006, iar în urma incendiului de ieri, nimic nu poate fi restabilit. Apa folosită la stingerea flăcărilor a inundat etajul patru, iar echipamentul din săli a fost afectat. De asemenea, inundații sunt şi în subsolul instituției, unde s-a scurs apă. Ion Toderaș spune că accesul în instituţie a fost permis astăzi dimineața, însă în sediu nu este energie electrică, respectiv activitatea instituției este paralizată.

La Institutul de Zoologie, incendiul a afectat o suprafață de peste o mie de metri pătrați din acoperiș. Incendiul a fost lichidat în seara zilei de 20 aprilie, după mai bine de trei ore de la localizare. Solicitată de IPN, Liliana Pușcașu, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a spus că pericol de prăbușire a acoperișului nu este. Cauza incendiului rămâne necunoscută deocamdată.

Circulația rutieră în zonă a fost reluată, imediat ce a fost lichidat incendiul.

Deocamdată nu se cunoaște nici cauza incendiului, produs tot vineri, la centrul comercial din strada Ismail, colț cu bulevardul Dimitrie Cantemir din capitală. Acolo a fost afectată o suprafața de peste 500 de metri pătrați a căptușelii de la acoperiș și a pereților laterali.

Direcția de Poliție a municipiului Chişinău informează că în acest caz a fost pornit un proces penal pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *