Actualitate

Incepe lupta cu parcarile neatorizate

Soferii autoturismelor parcate neregulamentar risca si-si caute masina la politie sau la parcarea cu plata. Potrivit sefului Politiei municipale, Silviu Musuc, agentii de circulatie sunt in asteptarea aprobarii de catre parlament a unui nou regulament privind parcarea neregulamentara a unitatilor de transport.

Actualmente, autoturismele parcate neregulamentar raman fara placi de inmatriculare. De la inceputul anului, colaboratorii politiei rutiere din capitala au ridicat 125 de placi de inmatriculare.

Inca in noiembrie 2002, Guvernul R. Moldova a decis desfiintarea tuturor parcarilor cu plata situate pe carosabil sau pe drumuri publice. Prin aceasta hotarare executivul central a inchis 14 locuri de parcare a automobilelor in zone suprasolicitate din capitala si a diminuat veniturile la bugetul municipal cu cel putin 150 mii de lei anual.

La moment, in capitala sunt inregistrate peste 200 mii de unitati de transport, iar zilnic Chisinaul este tranzitat de circa 50 de mii de unitati de transport.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *