Astăzi 25 August 2019, Duminică - Ultima actualizare la ora 10:39
Abonamente

CSI / Rusia 16 Aprilie 2014, ora 20:48

ÎNCEPUT DE RĂZBOI CIVIL ÎN UCRAINA? Ocupanții amenință că ocupă toată țara

Marime Font

Rada Supremă de la Kiev se întruneşte într-o şedinţă cu uşile închise ca să discute despre problema securităţii din ţară. Între timp, în estul Ucrainei continuă operaţiunea antitero. Sute de soldaţi au ajuns în regiune şi încearcă să preia controlul asupra drumurilor principale.

(20:22) Separatiștii au instalat un "bloc-post" în orașul Bryanka (7 km. de Stahanova). Martoriia firmă că activiștii sunt localnici.

(20:10) Video cum un Mig-29 survolează coloana de TAB-uri.
(19:52) Congresul partidului regiunilor a votat pentru organizarea unui referendum pe data de 25 mai. Ei speră să introducă în constituție limba rusă - limbă oficială dar și solicită descantralizarea puterii.

(19:40) Din pozele publicate de presa ucrainenă rezultă că persoanele înarmate din Kromotorsk nu fac parte din armata Federației Ruse (foto).

(19:00) Presa rusă scrie că Ianukovici ar urma să meargă în Donețk pe 20 aprilie.

(18:40) În localitate Enakievo separatiștii au blocat clădirea administrației locale.

(17:26) Compania de stat ucraineană Naftofaz a cumpărat ieri 3,9 milioane de metri cub de gaze în regim revers prin Polonia. Conform înțelegerii actuale, Ucraina ar putea cumpăra în acest fel în jur de 10 milioane de metri cubi de gaze. 


(17:22) Serviciul de securate al Ucrainei anunță că Ianukovici este controlat de către contra-spionajul militar rus.

Video din Kramotorsk, militarii trec de blocada separatistă doar după ce amenință cu detonarea uni grenade:

(17:10) Mai multe TAB-uri din Kramotorsk care erau blocate de către protestari separatiști au reușit să scape.(Primăria din Donețk este coupată de separatiști)


(FOTO via BBC)


(17:00) Mariupol: În jurul clădirii administrației locale ocupate de separatiști sunt văzuți "oameni verzi" cu măști și bâte.

(16:55) 50 de militari ucraineni sunt luați ostatici de către spetznazul rusesc în Kramotorsk.Teroriști în Slaviansk

(16:54) Militarii răpiții în Slaviansk sunt amenințați că în două luni vor ocupa toată Ucraina.

Reportaj BBC:

(16:52) Georg Streiter a declarat astăzi că Kiev nu se poate resemna cu ocuparea clădirilor de miliție sau de administrației de către persoane înarmate, anunță Reuters.(Forțele ucraineane se poziționează în regiunea de est)

(16.20) Separatiștii din estul Ucrainei au primit ordinul să ucidă 100-200 de oameni, astfel creând un motiv pentru introducerea trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei, scrie unian.net. Informația ar face parte dintr-o convorbirile dintre separatiștii din estul Ucrainei și colaboratorii forțelor speciale din Rusia, care a fost interceptată de Serviciul de Securitate din Ucraina.(15.48) NATO întărește apărarea aliaților săi din est. 
"Astăzi am luat o decizie cu privire la pachetul de măsuri militare pentru a consolida apărarea noastră.Vom avea mai multe avioane in aer, mai multe nave pe apă și o disponibilitate mai mare la sol", a spus la Bruxelles, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

(15:35) 23-25 de ofițeri ai GRU din Federația RUsă au fost reținuți astăzi de către serviciul de securitate. Conform declarațiilor oficiale, această rețea de agenți a fost creată în 2-3 ani.

(15.34) Consiliul municipal Donetsk și-a reluat activitatea, în ciuda faptului că este ocupat de separatiști. (UPDATE 14.18) Regiunea Doneţk este survolată de către un avion de vânătoare. Potrivit informaţiilor, acesta se "învârte" în jurul administraţiei din regiune, scrie unian.net.(UPDATE 14.17) Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, pe marginea situaţiei din Ucraina. Putin i-a cerut secretarului ONU să se ia o poziţie clară în raport cu acţiunile anticonstituţionale făcute de guvernarea de la Kiev în sudul Ucrainei.


(UPDATE 14.08) Președintele APCE, An Braser, susține că este speriată de ceea ce se întâmplă în Ucraina și consideră că Rusia dorește să destabilizeze întreaga regiune, titrează dw.de.(UPDATE 14.05) Ministrul Apărării a mers la Kramatorsk, însă a negat că ar fi vorba despre o stare de urgență. "Autoritățile nu intenționează să introducă o stare de urgență din cauza evenimentelor din estul Ucrainei", a declarat prim-viceprim-ministrul Vitali Iarema.

(UPDATE 13.57) Ucrainenii au adunat pentru armată mai mult de 100 de milioane de grivne. În data de 15 aprilie, în cadrul campaniei "Susține armata Ucrainei", în contul ministerului Apărării au fost transferați peste 100 de milioane de grivne. 


(UPDATE 13.54) Primăria din Donețk a fost ocupată de separatiști. Potrivit unei postări pe Twitter, instituția funcționează dar că este păzită. 

(UPDATE 13.26) Grupările armate proruse din estul Ucrainei au ordin 'să tragă pentru a ucide' asupra militarilor ucraineni, au anunțat miercuri Serviciile speciale ucrainene /SBU/, relatează AFP. 


'Convorbirile interceptate între sabotorii ruși dovedesc faptul că acțiunile de sabotare din estul Ucrainei sunt dirijate de ofițeri ai serviciilor de informații militare ruse care dau ordine cinice de 'a trage pentru a ucide' în direcția militarilor ucraineni', se arată într-un comunicat al SBU.

(UPDATE 13.04)  Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, consideră că în estul Ucrainei acţionează grupuri înarmate, care au venit în ţară din străinătate, scrie unian.net. "Grupurile se coordonează între ele la un nivel profesionist şi se repetă scenariul Crimeii", a spus oficialul.

(UPDATE 12.57) Persoane necunoscute au blocat calea ferată din Kramatorsk

(UPDATE 12.37) Ministerul Apararii de la Kiev a infirmat informaţia despre capturarea blindatelor de către separatişti. Oficialii ucraineni mai spun că în oraşul Kramatorsk nu au intrat vehicule militare ale Federaţiei Ruse.

(UPDATE 12.36) Slaveansk 

(UPDATE 12.30) Kramatorsk

(UPDATE 12.15) Slaveansk (UPDATE 12.19) Rusia se ocupă cu exportul de teroriști în Ucraina li susține înarmarea luptătorilor în estul țării. Declarația a fost făcută de către premierul Ucrainei, Arsenii Iațeniuk, la ședința de astăzi a Guvernului. 

(UPDATE 12.13) Banca Mondială va majora prima tranşă de ajutor pentru Ucraina până la 750 de milioane de dolari. Prima sumă de bani ar putea fi disponibilă în luna mai, scrie unian.net.


(UPDATE 12.04) Pe cer zboară avioane de luptă, se anunță într-o postare pe Twitter


(UPDATE 12.00) Presiunile Occidentului asupra Rusiei par să se înteţească. Consiliul NATO se va reuni astăzi pentru a discuta despre posibile măsuri de susţinere a Ucrainei, inclusiv militare. Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, l-a ameninţat la telefon pe Secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei, Andrei Parubii.

(UPDATE 11.58) Ministerul Apărării de la Kiev a confirmat faptul că doi militari ucraineni au fost luaţi ostatici. În acest moment autorităţile iau măsurile necesare pentru ca aceştia să fie eliberaţi, scrie unian.net.

(UPDATE 11.51) Vehicule blindate rusești în Kramatorsk nu sunt. Este vorba despre o dezinformare din partea FSB, care atâță separatiștii, se menționează într-un anunț pe Facebook. Forțele speciale ruse în grupuri mici încearcă să treacă frontiera ruso-ucraineană. Probabilitatea de invazie a celui de-al Doilea corp de ocupație rusă este foarte mic, dar nu zero, se menționează în postarea de pe site-ul de socializare.


(UPDATE 11.48) Mișcarea Antimaidan din Odesa anunță desprea crearea republicii Odesa, scrie russian.rt.com.

(UPDATE 11.44) Între separatiști și militari s-a iscat un conflict la Kramatorsk

(UPDATE 11.39) Separatiștii pro-ruși profită de vehicule blindate din Ucraina, titrează The Guardian


(UPDATE 11.34) În Donețk și regiunile Lugansk, au fost incluse în grila de programe canale rusești, asta în ciuda faptului că anterior acest lucru a fost interzis. Prin urmare, la Lugansk 40 din cei 57 de operatori, în ciuda hotărârei judecătorești de a interzice difuzarea canalelor rusești, au dat starul difuzării acestor canale. La Donețk 12 din 118 operatori de cablu difuzează canalele rusești.

(UPDATE 11.19) Persoane necunoscute au luat șase TAB-uri în Kramatorsk și Slaveansk și au arborat pe acestea steagul Rusiei.
 


(UPDATE 11.13) Un protestatar a fost aruncat de la etajul doi al unei clădiri de către șeful miliției din Gorlovki. 

(UPDATE 11.05) "Oamenii verzi" gonesc reporterii


(UPDATE 11.02) Localnicii din Kramatorsk au încercat să blocheze coloana militară. Soldații au tras în aer câteva focuri de armă.(UPDATE 10.58) Mai mulți separatiști au fost capturați în apropiere de Kramatorsk, ca urmare a startului dat al operațiunii anti-teroare

(UPDATE 10.54) În încercarea de a transfera tehnica militară, soldații ucraineni s-au ciocnit de localnici.


(UPDATE 10.47) Activistul din Sumy, redactorul unui ziar, Eugen Polojia a fost grav bătut în propriul garaj. Informația a fost plasată pe Facebook. Jurnalistul s-a ales cu mai multe răni, iar mâna strângă i-a fost ruptă.

(UPDATE 10.38) La intrarea în Sumy sunt instalate puncte de obstacole pentru a bloca intrarea separatiștilor. 
 

(UPDATE 10.35) Serviciul de securitate din Ucraina a reținut unul din organizatorii revoltelor din Lugansk. Este vorba despre un cetățean ucrainean care a organizat revolte în Lugansk 06-10 aprilie.


(UPDATE 09.58) Mai mulți jurnaliști au scris pe Twitter, că în Kramatorsk a fost adusă tehnica militară. Potrivit acestora pe strada Ostrovski staționează șase mașini militare.

(UPDATE 09.56) Observatorii militari OSCE au sosit în regiunea Sumy

(UPDATE 08.43) O hartă a punctelor fierbinţi din regiunea Doneţk a fost publicată pe internet. Potrivit acesteia, separatiştii şi diversanţii ruşi îşi menţin poziţiile în câteva oraşe din Doneţk, în clădirea secţiei de miliţie din Gorlovka, iar pe sediul consiliului orăşenesc din Jdanovka încă mai flutură drapelul aşa-numitei "republicii Doneţk". 

Totodată, presa din Ucraina anunţă că sub controlul invadatorilor se află consiliul orăşenesc din Makeevka, primăria din Mariupol, consilul orăşenesc din Kramatorsk, comitetul executiv din Harţîzsk.

În localitatea Enakievo, teroriştii au ocupat consiliul orăşenesc şi sediul miliţiei. În Slaveansk, în afară de sediile miliţiei şi Serviciului de Securitate, activiştii proruşi au instalat şapte puncte de control.

(Știre inițială) Armata a preluat aerodromul militar din apropierea oraşului Kramatorsk, din regiunea Doneţk, ocupat anterior de separatişti.

Între patru şi 11 morţi au fost înregistraţi în urma asaltului trupelor ucrainene a aeroportului de lângă Kramatorsk, unde soldaţii ucraineni au venit cu blindate. Totuşi, aceste informaţii nu au fost confirmare de Kiev. Trupe ucrainene au fost desantate din două elicoptere chiar în oraş, dar s-au retras după o primire ostilă a localnicilor.

sursa: publika.md/censor/timpul

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 August 2019, ora: 10:29

Năstase se teme să rostească numele lui Dodon și Șoigu

Năstase se teme să rostească numele lui Dodon și Șoigu

Cred sincer că niciun om de pe acest Pământ, printr-o vizită la Chișinău, nu poate schimba istoria poporului nostru, anunță Ministrul de Interne Andrei Năstase.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 10:13

Rușii aruncă bani în vânt / Piața goală la concertul organizat de Igor Dodon

Rușii aruncă bani în vânt / Piața goală la concertul organizat de Igor Dodon

Piața Marii Adunări Naționale a fost aseară goală la concertul organizat de președintele țării, iar Igor Dodon s-a “părafinat” în fața ministrului rus Serghei Șoigu. Despre aceasta a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 10:09

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Cum se raportează evreii dintr-un cămin de bătrâni din București la evenimentele din 23 august 1944? În această dimineață am ascultat punctele de vedere ale mai multor rezidenți din căminul de bătrâni al comunității evreiești „Moses Rosen” cu ocazia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 08:22

Maia Sandu: Soluția politică pentru conflictul Transnistrean se va găsi mai ușor atunci când cei implicați în scheme vor face mai puțini bani în acest teritoriu

Maia Sandu: Soluția politică pentru conflictul Transnistrean se va găsi mai ușor atunci când cei implicați în scheme vor face mai puțini bani în acest teritoriu

Premierul Maia Sandu își dorește o relație bună cu Federația Rusă, iar parteneriatele strategice cu România,  Ucraina, și Statele Unite. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru postul de radio Europa Eliberă. 

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 25 August 2019, ora: 08:18

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 25 AUGUST 2019. SCORPIONII SE POT ÎNTÂLNI CU CINEVA DIN TRECUT

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 25 AUGUST 2019. SCORPIONII SE POT ÎNTÂLNI CU CINEVA DIN TRECUT

Horoscopul zilei de 25 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 25 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 25 august...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 07:56

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord Foto: Aeronava EK32002

Un angajat al MoldAtsa, spune că două avioane erau cât pe ce să se ciocnească, iar responsabilii au ascuns acest fapt. Eugen Sajin a scris pe pagină să de Facebook că au trecut 60 de zile de la un grav incident aeronautic în spațiul Republicii Moldova cu urmări tragice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 07:27

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin statele UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 07:16

În cadrul „vizitei private” în Moldova, Ministrul rus al Apărării Șoigu a inspectat trupele de ocupație rusești din Transnistria și a distribuit medalii militarilor ruși

În cadrul „vizitei private” în Moldova, Ministrul rus al Apărării Șoigu a inspectat trupele de ocupație rusești din Transnistria și a distribuit medalii militarilor ruși

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din regiunea transnistreană, după ce s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 07:05

În timp ce România taie finanțarea pentru presă românească - Igor Dodon lansează nou fals propagandistic finanțat și realizat de agentura rusească

În timp ce România taie finanțarea pentru presă românească - Igor Dodon lansează nou fals propagandistic finanțat și realizat de agentura rusească

În timp ce liderii blocului ACUM, în cârdășie cu artizanii națiunii civice moldovenești, aburesc societatea cu tot felul de tâmpenii despre deconectarea „butonului geopolitic”, Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 25 August 2019, ora: 05:41

​Formaţia Napoli, cu fundaşul Vlad Chiricheş rezervă, a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-3, echipa Fiorentina, în prima etapă a campionatului Italiei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 August 2019, ora: 00:01

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 19:42

Nicolae Negru: Venirea lui Bolton la Chișinău este un semnal de îngrijorare față de întărirea influenței ruse în R. Moldova

Nicolae Negru: Venirea lui Bolton la Chișinău este un semnal de îngrijorare față de întărirea influenței ruse în R. Moldova

 Vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Aceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:41

Persoana care-i scrie discursurile Maiei Sandu este criticată de un analist politic

Persoana care-i scrie discursurile Maiei Sandu este criticată de un analist politic

Nu stiu cine ii scrie Premierului cuvantarile, dar chiar rog aceasta persoana sa fie mai specifica si sa duca gandurile pana la capat, opinează analistul politic Dionis Cenușă

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:16

Butonul geopolitic a fost reconectat: Şoigu, alături de Dodon şi Greceanîi sărbătoresc 75 de ani de la atacarea României de către URSS

Butonul geopolitic a fost reconectat: Şoigu, alături de Dodon şi Greceanîi sărbătoresc 75 de ani de la atacarea României de către URSS

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns la Chişinău. Alături de preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi omologul de la Chişinău Pavel Voicu, participă la Ceremonia de Comemorare „Dincolo de tăcere...” de la Complexul Memorial...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:26

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

(update) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă. De la ora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:34

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-moscovit, socialistul Igor Dodon nu a participat ieri la „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare” instituită de către Guvern, din motivul că „astfel de zile sunt instituite de către președintele țării prin decret...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 24 August 2019, ora: 09:14

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

 Horoscopul zilei de 24 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 24 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 24...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:00 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 08:23

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

 În timp ce guvernarea de la Chișinău „deconectează butonul geopolitic” România, Polonia și țările baltice, au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Împreună putem combate campaniile de dezinformare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:47

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. Și nu e om mai orb decât cel care nu vrea să vadă, și mai surd ca cel ce nu vrea să audă. Și tot cu regret, s-a creat așa o ostracizare, încât dacă îndrăznești să ai o voce critică, ești imediat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:24

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:10

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 23:22

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:50

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora....

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)