Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 07:50
Abonamente

Soroca 21 Septembrie 2010, ora 15:02

Închisoare pe viaţă pentru un criminal din Soroca

Marime Font

 
 
 

La 17 septembrie un bărbat din Soroca, de 31 de ani, a fost condamnat la detenţie pe viaţă. Instanţa l-a găsit vinovat pe toate cele şapte capete de acuzare înaintate de procurori, printre care şi un omor.

Potrivit lui Sergiu Cebotari, procurorul raionului Soroca, cetăţeanul A.P., anul naşterii 1979, a pus în circulaţie 10 000 lei moldoveneşti falşi, bancnote a câte 100 lei. În afară de asta, el a fost condamnat pentru deţinere de droguri şi sustragerea bunurilor personale. Iar la 5 aprilie 2009 el l-a omorât pe un om de afaceri din Soroca care i-a împrumutat 20 mii dolari SUA. Procurorii au dovedit în instanţă că A.P. şi-a pregătit din timp omorul. În seara zilei el a trecut graniţa oficial în Ucraina. După care a revenit cu luntrea la Soroca şi-a înjunghiat victima. Victima sa era un bărbat de 39 de ani pe care mama sa l-a dat în căutare mai mult de o lună ca fiind dispărut. El era proprietarul unui chioşc de CD-uri şi cartele telefonice. Condamnatul i-a tăiat capul victimei sale, după care i-a ars toate actele de identitate şi de proprietate. Pentru a ascunde urmele crimei, l-a dus şi l-a îngropat în pădurea de la Cosăuţi. În aceeaşi noapte, el a pătruns în apartamentul victimei şi a sustras bani şi bunuri în sumă de peste 148 mii lei. După asta el s-a reîntors cu luntrea peste Nistru şi revenit oficial în Moldova peste câteva zile.

În timpul anchetei A.P. a ameninţat cu răfuială fizică procurorii şi s-a purtat foarte agresiv, mai spun procurorii. Timp de mai multe săptămâni el şi-a bătut joc de oamenii legii în timp ce aceştia căutau cadavrul victimei sale. Le indica ba un loc în pădure, ba altul. Ancheta a durat patru luni, pe când procesul de judecată - ceva mai mult, fiind nevoie de interogarea martorilor şi din Ucraina. Sentinţa Judecătoriei Soroca este cu drept de atac în modul prevăzut de lege.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul