Actualitate

Incidente la protestele anti-Macron din Franţa, ale Vestelor Galbene. Un mort, peste 100 de răniţi

De la primele ore ale dimineţii, zeci de mii de oameni care poartă veste reflectorizante au blocate autostrăzi şi rute importante în majoritatea regiunilor Franţei. Mai mulţi protestatari care încercau să ocupe centrul Parisului s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene.

Incidente au fost înregsitrate în întreaga ţară. Unii şoferi, nemulţumiţi că trebuie să găsească rute ocolitoare, au încercat să rupă cordoanele de manifestanţi.

În Savoia, o şoferiţă s-a panicat la vederea protestatarilor, a tras de volan şi a izbit în plin o manifestantă, care a murit pe loc.

Preţul motorinei a crescut în ultimul an cu peste 20 la sută şi a ajuns aproape la 1,49 euro pe litru. Francezii simt că nu mai fac faţă cheltuielilor şi dau vina pe preşedintele ţării.

”Mă aflu aici pentru că eu nu trăiesc, eu doar supravieţuiesc. Sunt un muncitor din clasa de mijloc, la fel ca şi soţul meu. Ne este imposibil! Nu putem hrăni doi copii din salariile a doi adulţi”, spune un protestatar.

Manifestanţii sunt hotărâţi să rămână în stradă tot weekendul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *