Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente
 
 
 

Actualitate 4 Septembrie 2017, ora 00:20

ÎNCOTRO? Comuniștii lui Voronin vor să verifice sănătatea psihică a candidaților

Marime Font

Deputații Partidului Comuniștilor propun introducerea obligativității de a prezenta la organele electorale a certificatului de sănătate psihică al candidatului la alegeri, eliberat de către o comisie specială ce activează pe lângă Comisia Electorală Centrală. 

Guvernul urmează să examineze acest proiect de lege în cadrul ședinței din 6 septembrie, relatează Deschide.md.

Cei șapte parlamentari din partea PCRM, inclusiv liderul formațiunii Vladimir Voronin, propun extinderea listei de documente necesare pentru înregistrarea candidaților la alegeri cu certificatul de sănătate psihică al candidatului. Documentul urmează să fie prezentat la Comisia Electorală Centrală sau consiliile electorale de circumscripție.Potrivit avizului Ministerului Justiției, norma propusă de PCRM se regăsește deja într-un alt punct al Codului Electoral, care spune expres că cei care participă în campania electorală urmează să prezinte și un certificat de sănătate, eliberat de instituția medicală la care acesta se află la evidență.

„Starea de sănătate corespunzătoare presupune atât starea de sănătate fizică, cât și cea psihică. Datele examenului medical și ale examenului psihiatric sunt incluse, în mod obligatoriu, în certificatul de sănătate al candidatului, eliberat de către instituția medicală abilitată prin lege”, se menționează în avizul Ministerului Justiției.

Totodată, se menționează în document, crearea unei comisii de specialitate în calitate de organisme cu abilități privind efectuarea examinării medicale a candidaților pentru admitere în funcții publice ține de autoritatea de elaborare și promovare a politicii de stat în domeniul sănătății.

deschide.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md