Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:33
Abonamente
 
 
 

Externe 19 Iulie 2017, ora 11:05

ÎNCOTRO? Ministrul german de externe s-a înscris pe lista „idioților utili” ai Kremlinului

Marime Font

UE ar trebui să își reconsidere poziția privind sancțiunile împotriva Rusiei și să înceapă treptat să le anuleze, fără a aștepta punerea în aplicare integrală a acordurilor de la Minsk, a declarat ministrul german de externe Sigmar Gabriel.

Șeful diplomației germane crede că punerea 100% în aplicare a acordurilor de la Minsk este imposibilă. „Potrivit deciziei UE, acordurile de la Minsk ar trebui să fie realizate în porporție de 100% înainte ca sancțiuni să poată fi anulate. Cred că e imposibil. Ar fi mai bine ca sancțiunile să fie câte un pic ridicate, pentru a arăta că trebuie să ne îndreptăm spre pace“ – a declarat Gabriel într-un interviu acordat revistei Focus.

De asemenea, Sigmar Gabriel a spus că nu doar Rusia ar trebui să își folosească influența asupra separatiștilor, dar și SUA ar trebui să influențeze Kievul. Întrebat de reporter ce au în comun SUA cu un conflict care are loc în inima Europei, Gabriel a explicat: „SUA au o mare influență asupra Ucrainei, eu personal nu fac parte din cei care ar fi fericiti dacă americanii s-ar trage deoparte din afacerile mondiale. Lumea este încă incerta. Secretarul de stat al SUA (Rex) Tillerson desfasoara o politica externa de succes”.Jurnaliștii germani pun schimbarea de opinie a lui Gabriel pe seama numeroaselor intalniri cu președintele rus Vladimir Putin – de trei ori de la preluarea mandatului în luna ianuarie 2017, adica cam o data la doua luni. Gabriel a explicat frecventa mare spunand că exista „multe probleme“, care urmează să fie rezolvate, inclusiv conflictul din Ucraina.

Dupa seria de intalniri, Gabriel a inceput sa faca parte din categoria politicienilor care il „înțeleg” pe Putin. Ministrul german sustine că „Putin apără interesele Rusiei“ și are „propria viziune“ asupra a ceea ce se întâmplă în Ucraina. „Dar putem să rezolvam cu el problemele în mod clar și direct. De aceea apreciez conversațiile cu el“ – a explicat Gabriel, fara sa precizeze ce probleme au fost rezolvate intre timp pe linia pacificarii regiunii ucrainene Donbas.

Anterior, în urmă cu doar câteva luni, Gabriel avea o poziție difdiametral opusa în problema sancțiunilor UE împotriva Rusiei. Astfel, în luna ianuarie, imediat după preluarea mandatului, ministrul de externe a confirmat că, pentru eliminarea sancțiunilor europene împotriv Rusiei, trebuie să fie puse în aplicare deplina acordurile de la Minsk care reglementează soluționarea pașnică a conflictului armat din sud-estul Ucrainei.

Acordurile de la Minsk au fost semnate între Ucraina și reprezentanții celor două pseudo-republici separatiste – DNR și LNR – ca urmare a unor negocieri lungi între liderii din Rusia, Ucraina, Germania și Franța. De punerea în aplicare a acestor acorduri a fost condiționata si anularea sancțiunilor europene împotriva Rusiei. 

paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md