Astăzi 15 Noiembrie 2019, Vineri - Ultima actualizare la 14 Noiembrie 2019
Abonamente

Ultima oră 3 Iulie 2014, ora 06:59

ÎNCOTRO? Poliția europeană din Moldova i-a pregătit o înscenare lui Dorin Chirtoacă

Marime Font

Bun găsit tuturor. După cum probabil cunoaşteţi intervin personal destul de rar pe reţelele de socializare, este cred a treia oară. Ocazia nu este tocmai fericită. 

În seară zilei de ieri, 2 iulie, ziua în care l-am comemorat pe domnitorul Ştefan cel Mare şi am ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, au mai avut loc cel puţin două evenimente mai puţin plăcute care nu au legătură între ele, dar totuşi:

1. Accidentarea a cel puţin 10 persoane ca urmare a ciocnirii dintre un microbus de rută (155) şi un autoturism în jurul orei 21:30 la intersecţia străzilor Eminescu şi Sciusev, dintre care trei copii, unul dintre ei, în vârstră de 4 ani fiind cu multiple fracturi şi traumatisme inclusiv cranio-cerebral deschis, în stare foarte gravă internat la spitalul „Valentin Ignatenco". Am mers la spital şi am văzut copiii, inclusiv copilul de 4 ani desfigurat în urmă accidentului. Am solicitat medicilor să facă tot ce este posibil pentru salvarea coplulului şi sper din inimă să supravieţuiască.


2. Urmărirea şi blocarea automobilului meu de serviciu, pe stradă Bănulescu Bodoni intersecţie cu bd. Ştefan cel Mare, în jurul orei 22:00 când mergeam din sectorul Ciocana, locatiatea Colonita, spre biroul de la primărie, de către cel puţin două maşini civile şi două echipaje de poliţie (Inspectoratul Naţional de Patrulare) dotaţi cu automat „Kalashnikov", în vederea supunerii la alcooltest a subsemnatului, ca urmare a faptului, aşa cum am aflat mai târziu, că între orele 19:00 şi 20:00 m-am aflat în Piaţă Marii Adunări Naţionale unde am urmărit o parte a filmului istoric „Ştefan cel Mare" şi am consumat un pahar de bere.

Respectiv, automobilul meu a fost blocat în trafic de către o maşină civilă, între timp apropiindu-se şi un echipaj INP, după care o persoană necunoscută, cu o camera de luat vederi în mâna aproape că urca pe capota maşinii, adresându-se ofensator şi acuzându-mă că aş fi condus automobilul în stare de ebrietate.

Am ieşit din maşină şi am observat că maşina pe care o conduceam este încadrată de alte două, din care au ieşit circa 4 persoane dintre care cel puţin 2 în uniformă de poliţie, unul dintre ei având asupra să un automat de tip Kalashnikov.

Am înţeles că are loc o înscenare, am comunicat că ceea ce se întâmplă este un abuz, dar în acelaşi timp am cerut să fiu supus imediat alcooltestului.

Neavând alcooltest asupra sa, echipa INP a solicitat prin telefon/staţie-radio să vină un alt echipaj cu alcooltest. Acesta a venit peste circa 10 minute, timp în care am fost supravegheat de poliţie, dar şi de civilii agresivi.

Totul, inclusiv testarea alcoolemiei a fost intens filmată de persoana îmbrăcată în civil care anterior blocase automobilul în care mă aflăm. Agentul de poliţie, care efectua alcooltestul şi care pretindea că nu are nici o legătură cu respectivul „civil" şi că echipajul INP mă cauta în trafic în baza unui apel la „902", în mod foarte straniu, după ce am suflat în fiolă, poliţistul a îndreptat ecranul alcooltestul direct spre obiectivul camerei „necunoscutului civil" aflat la distanţă de mai puţin de 1 m.

Rezultatul alcooltestului a fost 0,00 mg/L, moment în care nimeni nu a avut nici o replică.

Le-am urat tuturor o seară bună şi am plecat. Am mers însă la Instituţia Medico-Sanitară Publică Dispensarul Republican de Narcologie unde am efectuat din nou din proprie iniţiativa, în mod repetat, alcooltestul, fotografia rezultatului, 0,00 mg/L, este anexată.

Întrebări:

1. Ce fel de civili cu camere video acţionează împreună cu poliţia dotată cu automat Kalashnikov blocând participanţii la trafic şi în baza cărei legi?

2. Cum şi prin ce metode, poliţia, în baza unui apel "902", identifica în trafic prin sectoare maşină unei persoane care cu două ore mai înainte a consumat un pahar de bere undeva în centrul oraşului?

3. Dacă alcooltestul ar fi arătat un rezultat "favorabil" grupului operativ de "combatere a alcoolismului" cu camera video şi automatul Kalashnikov, evident că imaginile ar fi fost puse pe internet şi difuzate tuturor televiziunilor. Având în vedere eşecul operaţiunii de discreditare, au curajul să prezinte, integral toate imaginile, sau vor spune că nu le pot găsi?

4. Ce s-ar întâmplă cu un om de rând, cu un om simplu într-o asemenea situaţie şi ce mijloace legale de apărare ar avea?

5. Care sunt priorităţile poliţiei dacă această are suficiente resurse pentru a mobiliza cel puţin 4 automobile timp de 2 ore pentru încercarea de a înscena o acţiune de discreditare, în timp ce este ştiut că avem probleme suficient de grave cel puţin la capitolul accidente rutiere şi jafuri armate, întâmplate chiar în aceeaşi zi?

P.S. Trebuie să recunosc că nu sunt întotdeauna cel mai disciplnat participant la trafic şi se întâmplă să comit abateri, pentru care am răspuns şi sunt gata să mai răspund în faţă legii: vorbit la telefon, centură de siguranţă, viteză, depăşire, parcare neregulamentară, contrasens etc.(uneori datorită şi pentru a verifică anumite lucuri în teren). Dar totuşi între acestea şi cele relatate mai sus este o mare diferenţa.

Nu este vorba de mine până la urmă, eu mă descurc, asemenea lucruri mă şi amuză, am fost şi sunt conştient de ceea ce avem în jur. Mi-am dat seama demult, deja "din interiorul sistemului" ce se întâmplă şi că avem standarde duble, iar în loc de democraţie avem mai multă ipocrizie.

Dar totuşi, încotro mergem?! 

Autor: Dorin Chirtoacă. Sursa: Facebook.com

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 17:16

Vă întrebați dacă mai există astăzi femei cuminți? Dacă ne-am lua după standardele de acum 100 de ani, răspunsul ar fi, cu siguranță, nu. Dar ce înseamnă să fii cu adevărat cuminte? Criteriile sunt destul de subiective, mai ales când ești înconjurată de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:58

 Plămânii adolescentului de 17 ani erau prea deterioraţi pentru a mai putea funcţiona optim. În luna octomibrie a avut loc primul transplant pulmonar ca urmare a folosirii ţigărilor electronice. Pacientul, un adolescent de 17 din Detroit, prezenta semnele afecţiunii care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:55

 Iata o delicioasa reteta de salata cu piept de pui si crutoane.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:53

Poliția britanică a arestat 17 persoane, în urma unei operațiuni care a vizat destructurarea unei rețele internaționale de trafic de carne vie, informează The Evening Standard. Au fost efectuate raiduri în 16 orașe din Marea Britanie, echipa britanică de intervenție fiind...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:47

Un moldovean a suferit un grav accident în Marea Britanie, în timp ce era la muncă. Bărbatul are nevoie de peste 50 de mii de dolari pentru tratament. Accidentul a avut loc pe data de 9 noiembrie anul curent, în timp ce Vadim Cangea făcea livrări, în calitate de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:40

O mama care-și duce copilul la o grădiniță din Capitală acuză personalul instituției că ar fi lăsat copiii nesupravegheați. Aceasta și-a găsit copilul cu fruntea tăiată adânc de marginea unui scaun. Ulterior, băiețelul a avut nevoie de o intervenție chirurgicală....

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 14 Noiembrie 2019, ora: 14:20

Duș RECE pentru Maia Sandu și „ACUM” din partea lui Sturza: „Nu vă mai PLÂNGEȚI de milă pe la TV. Devine PENIBIL. Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Modelul cu guvern ONG nu a funcționat”

Duș RECE pentru Maia Sandu și „ACUM” din partea lui Sturza: „Nu vă mai PLÂNGEȚI de milă pe la TV. Devine PENIBIL. Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Modelul cu guvern ONG nu a funcționat”

Ex-premierul Ion Sturza este extrem de dezamăgit că Maia Sandu a admis să fie demis Guvernul R. Moldova, iar în loc să vină reprezentanții lui „Dodon&Co”. Acesta îi îndeamnă pe cei de la „ACUM” să înceteze cu plânsetele pe la TV...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 14 Noiembrie 2019, ora: 11:52

VIDEO LIVE /// GUVERNUL ION CHICU A FOST VOTAT DE 62 DE DEPUTAȚI DIN PD și PSRM / Membrii executivului depun jurământul

VIDEO LIVE /// GUVERNUL ION CHICU A FOST VOTAT DE 62 DE DEPUTAȚI DIN PD și PSRM / Membrii executivului depun jurământul

Ion Chicu a fost votat în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Programul de activitate și componența Guvernului au fost votate de deputații fracțiunilor PSRM și PDM. În cadrul prezentării programului de activitate, Chicu a declarat că Printre prioritățile...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 14 Noiembrie 2019, ora: 11:44

„După modelul rusesc - țarul și asistenul”. Igor Grosu: Ion Chicu va sta cuminte în anticameră și va face tot ce-i va spune Dodon (agora.md)

„După modelul rusesc - țarul și asistenul”. Igor Grosu: Ion Chicu va sta cuminte în anticameră și va face tot ce-i va spune Dodon (agora.md)

„Este profilul de candidat care o să stea cuminte în anticameră și o să facă tot ce o să-i spună Dodon. Atât. Dacă vreți, după modelul rusesc. Este țarul și este asistentul”, a declarat deputatul PAS. Potrivit lui, deputații blocului ACUM nu au discutat cu Ion...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 10:54

BREAKING NEWS - LISTA miniştrilor Guvernului Chicu: Voicu - MAI, Nagacevschi - Justiţie / Majoritatea membrilor au lucrat la Dodon

BREAKING NEWS - LISTA miniştrilor Guvernului Chicu: Voicu - MAI, Nagacevschi - Justiţie / Majoritatea membrilor au lucrat la Dodon

Parlamentul va examina astăzi, în ședință, programul și echipa Guvernului sub conducerea lui Ion Chicu – candidat desemnat de către Președintele Republicii Moldova, informează CURENTUL. Iată componența Guvernului Chicu: Ion Chicu – Prim-ministru Serghei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 08:39

Deputat ACUM: „Dodon a avut nevoie de timp să se repoziționeze în discuții cu PD, altfel ar fi ajuns după gratii”

Deputat ACUM: „Dodon a avut nevoie de timp să se repoziționeze în discuții cu PD, altfel ar fi ajuns după gratii”

Șeful statului, Igor Dodon a avut nevoie de timp să se repoziționeze în discuții cu Partidul Democrat, în caz contrar astăzi ar fi fost după gratii. Declarația a fost făcută de deputatul ACUM, Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. Alesul a precizat...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)