Astăzi 16 Februarie 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la 15 Februarie 2019
Abonamente

Film 19 Iulie 2017, ora 11:33

Indicii subtile pe care s-ar putea să le fi ratat în primul episod Game of Thrones

Marime Font

Mult aşteptatul sezon şapte al serialului „Game of Thrones/Urzeala Tronurilor“ a debutat la HBO, iar primul episod a fost presărat cu indicii subtile cu privire la ce urmează să se întâmple. Vă avertizăm că textul este „întunecat şi plin de spoilere“! 

După mai bine de un an, iarna a venit în sfârşit (chiar dacă ne aflăm în mijlocul verii) odată cu premiera penultimului sezon din „Game of Thrones“. Cu excepţia scenei de debut, în care Arya s-a răzbunat într-un mare stil pe Casa Frey pentru moartea mamei sale, Catelyn Stark, şi a fratelui mai mare, Rob, nu au existat morţi şocante sau bătălii grandioase, însă episodul a oferit o mulţime de aluzii subtile la ceea ce urmează să se întâmple.

Semnificaţia părului Sansei

Unul dintre detaliile extrem de fine este coafura Sansei Stark. Tânăra şi-a sfidat fratele vitreg, Jon Snow, care este acum Regele Nordului, sumbinându-i autoritatea în faţa oamenilor săi. Ulterior, cei doi au avut o confruntare în care au discutat despre ameninţarea pe care o reprezintă Cersei, ocupanta Tronului de Fier. „Tu eşti strategul, dar eu o cunosc pe Cersei. Dacă îi eşti inamic, nu se va opri până nu te va distruge. A găsit o cale să-i omoare pe toţi cei care i-au stat în cale“, îi explică Sansa. Jon Snow o acuză că vorbeşte de parcă ar admirat-o pe Cersei, moment în care Sansa recunoaşte voalat acest lucru: „Am învăţat foarte multe lucruri de la ea.“ Mai mult decât aceste cuvinte, Sansa îi aduce un tribut prin intermediul felului în care şi-a aranjat părul, identic cu cel folosit de Cersei în sezonul trei al serialului. Iar dacă aveţi impresia că ar putea fi o simplă coincidenţă, actriţa Sophie Turner, care o interpretează pe Sansa, a dezvăluit în trecut că schimbările de coafură ale personajului său nu sunt făcute dintr-un simplu capriciu. „Părul Sansei reflectă în mod constant oamenii de la care a învăţat lucruri, care o inspiră. Când a fost prizoniera lui Cersei şi i-a absorbit tehnicile manipulative, acest lucru se putea vedea în coafura ei, iar când a cunoscut spiritul lui Margaery a început să-şi poarte părul precum ea“, mărturisea actriţa pentru Refinery29, citată de pedestrian.tv. Aşadar, această nouă schimbare ar putea indica faptul că Sansa o simpatizează pe Cersei? Sau poate că a învăţat anumite lucruri de la ea şi e gata să le aplice? Sau sugerează că se gândeşte serios la o alianţă cu Degeţel?


Istoria cuţitului găsit de Sam în paginile cărţilor

Cuţitul este acelaşi pe care un asasin l-a folosit când a încercat să-i ia viaţa lui Bran. Un pumnal din sticlă de dragon despre care Degeţel a susţinut că-i aparţine lui Tywin Lannister. Deşi a trecut pe la mai multe personaje, ultimul care ar fi intrat în posesia lui este nimeni altul decât Degeţel. Totuşi, la şedinţa foto realizată de Arya pentru „Entertainment Weekly“, micuţa războinică ţine la brâu exact acel cuţit, ceea ce înseamnă că mai devreme sau mai târziu îl va lua de la Degeţel, dar cum? Poate omorându-l?

Care ar putea fi „darul“ promis de Euron Greyjoy

O teorie privind „darul“ pe care Euron Greyjoy vrea să i-l aducă Reginei Cersei în schimbul alianţei prin căsătorie este Dragonbinder, un corn de dragon care i-ar oferi acesteia controlul total asupra dragonilor Prinţesei Daenerys. Chiar dacă Dragonbinder nu a fost menţionat, în episodul „A Feast for Crows“, Euron îl aduce în Insulele de Fier şi susţine că l-a descoperit printre ruinele din Valeryia.

 Cântecul lui Ed SheeranPe lângă faptul că producătorii au reuşit să-l convingă pe cântăreţul britanic Ed Sheeran să aibă o apariţie episodică în „Game of Thrones“ de dragul actriţie Maisie Williams (Arya), care este o mare fană a artistului, acesta a interpretat o piesă veche în ciuda faptului că în scenă a prezentat-o ca pe „una nouă“. De fapt, este vorba de un cântec compus de Symon Silver Tongue, un artist care ştia de relaţia secretă a lui Tyrion Lannister cu Shae şi care l-a ameninţat pe pitic că o va divulga.

Remediul pentru Jorah Mormont

În cartea pe care a răsfoit-o Sam există un pasaj în care este expus faptul că piatra dragonului era folosită în trecut drept leac pentru boli. Mai mult, se pare că Jorah Mormont se află în imediata apropiere a lui Sam, la Citadel, şi ştim deja că este la vânătoare de remedii pentru a se vindeca şi a se întoarce cât mai repede alături de Daenerys.

Trimitere la Harry Potter

Fanii au luat-o razna imediat ce au realizat că producătorii „Game of Thrones“ au adus un tribut francizei „Harry Potter“. Atât Sam, cât şi tânărul Voldemort au dorit să aibă acces în secţiunea restricţionată din Citadel/Hogwarts şi cui i-au cerut permisiunea? Maestrului/Profesorului Slughorn, ambele personaje fiind interpretate de actorul Jim Broadbent.

Tronurile ar putea fi distruse

Această teorie este foarte veche şi a fost susţinută inclusiv de actorul Jack Gleeson, interpretul lui Joffrey Baratheon, care a prezis că în cele din urmă nimeni nu va ieşi învingător din „marele joc“ şi nu se va putea aşeza pe Tronul de Fier. De ce? Pentru că acesta va trebui dezmembrat, iar săbiile din oţel valerian din care este clădit vor fi folosite în lupta împotriva Umblătorilor Albi. Acum, Samwell Tarly a descoperit că Dragonstone este clădit pe o cantitate importantă de sticlă a dragonului, celălalt material nociv pentru Umblători. Va fi interesant dacă în final ambele tronuri ar trebui distruse pentru a servi unui scop mai mare: lupta împotriva unui duşman comun.

Citeste mai mult: adev.ro/otah4e 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 17:13

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie este monitorizată cu ajutorul tehnologiilor științifice către Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului. Într-o conferință de presă la IPN, directorul CReDO, Sergiu Ostaf, a declarat că este vorba de o cercetare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 17:06

 Candidata Partidului Politic ”ȘOR” în circumscripția uninominală 50 (Europa), Tatiana Platon, și-a prezentat angajamentul public față de moldovenii plecați peste hotarele țării. Potrivit ei, Partidul Politic ”ȘOR” este singura formațiune politică...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 16:26

Creşterea economică a determinat şi creşterea veniturilor populaţiei Republicii Moldova. Potrivit unor date statistice publicate de ziarul Moldova Democrată, salariul mediu lunar a crescut cu 54 %, din anul 2015 şi până în 2019.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 15:52

Luni 18 februarie 2019, ora 11, la Chișinău, va avea loc lansarea lucrărilor de montare a Conductei de Interconectare a Sistemului de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din Republica Moldova Faza II pe direcția Ungheni – Chișinău, obiectiv declarat de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 14:55

Antreprenorii moldoveni au înţeles, în ultimii ani, că au statul le este partener, nu un adversar. Este opinia liderului PDM, Vlad Plahotniuc, exprimată după o serie de întâlnici cu exponenţii mediului de afaceri din raionul Străşeni, alături de candidatul democrat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 14:52

România și-a consolidat poziția de principala piață de desfacere pentru mărfurile din Republica Moldova, după o creștere în anul 2018 a livrărilor de bunuri moldovenești pe piața românească cu 31,9 la sută (în 2017 au crescut cu 17,1 la sută), potrivit datelor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 14:51

Mass-media din Rusia relatează că președintele rus s-a rănit la deget în timpul unui antrenament de judo. Toate agentiile de presa majore din Rusia – Interfax, TASS, RIA Novosti și RBC – au scris despre acest lucru.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 14:32

Plăcintele din Lăpuşna sunt foarte delicioase, în special cele cu brânză. De acest fapt s-a convins, la faţa locului, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu. Acesta a mers, alături de candidații formațiunii în circumscripțiile uninominale 38 și 39, Alexandru Botnari și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 13:21

Partidul Democrat din Moldova va înregistra un scor foarte bun la alegerile parlamentare din 2018. De această părere sunt Igor Boţan şi Andrei Popov, analiști politici și realizatori de la postul de televiziune TV 8.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Februarie 2019, ora: 13:10

Lipsa de energie e tot mai simțită iar orele de muncă la birou par și mai interminabile cu cât vremea de afară e mai pretențioasă și încă întunecă foarte devreme. Și parcă ai vrea să schimbi ceva, dar nu știi ce.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 11:17

Alocaţiile pentru copii aproape se dublează de la 1 martie. Modul în care a fost votată însă această majorare a scos ce e mai rău din aleşii neamului. A fost circ joi seara în Parlament după ce PNL a trecut un amendament în buget cu voturi de la putere. Unul scump,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 11:14

Șase companii agricole certificate ecologic din Republica Moldova participă, în perioada 13-16 februarie, la Expoziția de comerț cu produse ecologice, „BioFach 2019”, desfăşurată la Nürnberg, Germania, transmite MOLDPRES.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 11:00

Agenția Servicii Publice va elibera cetățenilor cu drept de vot, în ziua alegerilor, acte de identitate necesare pentru participarea la scrutin. Ziua de 24 februarie a fost declarată lucrătoare pentru angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 10:58

Partidul Democrat ţine cont de nevoile oamenilor, de aceea exponenţii acestuia sunt întâlniţi peste tot cu multă căldură. La această concluzie a ajuns liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după discuţiile cu alegătorii din satele Grozeşti şi Bălăureşti, raionul Nisporeni.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 10:49

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, susţine că statele occidentale ar putea instiga la manifestaţii violente la Chişinău, după modelul protestelor Maidan de la Kiev din 2014, dacă Partidul Socialiştilor obţine victoria în alegerile legislative din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 09:59

Majoritatea românilor aleg Germania atunci când vor să cumpere o mașină second-hand, dar parcurile auto de aici nu sunt sigure. Clienții pot lua oricând plasă, deoarece nu există o regulă în ceea ce privește kilometri dați înapoi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 09:14

Dodon TRĂDEAZĂ electoralul pro-rus și promite să PĂSTREZE Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și să-l DEZVOLTE

Dodon TRĂDEAZĂ electoralul pro-rus și promite să PĂSTREZE Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și să-l DEZVOLTE

Igor Dodon a anunțat că în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, la care participă zilele acestea, va prezenta un „concept al politicii externe echilibrate”. Acest concept are la bază principiul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 09:12

Vămile din R. Moldova și România au semnat Acordul de parteneriat privind modernizarea punctelor de trecere de la frontiera comună

Vămile din R. Moldova și România au semnat Acordul de parteneriat privind modernizarea punctelor de trecere de la frontiera comună

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România și-au oficializat angajamentul de modernizare a punctelor de trecere "Sculeni-Sculeni", "Leușeni-Albița" și "Giurgiulești-Galați". Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Președintele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 09:06

Chirtoacă i-a pârât pe Țopa și Năstase procuraturii germane pentru frauda de la Air Moldova

Partidul Liberal s-a adresat Procuraturii Generale din Germania în legătură cu frauda comisă cu implicarea liderului PPDA, Andrei Năstase și a nasului sau de cununie, Victor Țopa la compania Air Moldova. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2019, ora: 09:03

De ce au crescut violențele în Mexic, după condamnarea lui El Chapo

El Chapo, considerat un inamic al americanilor, a fost găsit vinovat și, cel mai probabil își va petrece restul zilelor într-o închisoare de maximă securitate.

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 15 Februarie 2019, ora: 07:09 de Ana Marchitan

INTERVIU /// IGOR GUZUN: „Ne stă bine așa cum le stă bine cărților, împreună”

INTERVIU /// IGOR GUZUN: „Ne stă bine așa cum le stă bine cărților, împreună” Din editia print

Scriitorul Igor Guzun s-a născut la 12 septembrie 1968, în s. Recea, r-nul Râșcani. După ce a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat, a lucrat zece ani în presa de la Chișinău. În perioada 2002-2012, a fost profesor...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 15 Februarie 2019, ora: 00:40 de George Mârzencu

Drama femeii care a câștigat duelul cu „marele URSS”

Drama femeii care a câștigat duelul cu „marele URSS” Din editia print

Olga Focșa din Strășeni a evadat de două ori de sub baionetele sovieticilor, apoi și-a trăit o bună parte din viață, ascunsă în podurile sătenilor

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 15 Februarie 2019, ora: 00:35

De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea ca e ROMÂN?

De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea ca e ROMÂN?

"Hronicul vechimii a romano-moldo-vlahilor" este ultima operă a lui Dimitrie Cantemir, scrisă între anii 1719 și 1722 în care autorul explică de ce moldovenii sunt români...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)