Astăzi 17 Iunie 2019, Luni - Ultima actualizare la ora 20:57
Abonamente

Film 19 Iulie 2017, ora 11:33

Indicii subtile pe care s-ar putea să le fi ratat în primul episod Game of Thrones

Marime Font

Mult aşteptatul sezon şapte al serialului „Game of Thrones/Urzeala Tronurilor“ a debutat la HBO, iar primul episod a fost presărat cu indicii subtile cu privire la ce urmează să se întâmple. Vă avertizăm că textul este „întunecat şi plin de spoilere“! 

După mai bine de un an, iarna a venit în sfârşit (chiar dacă ne aflăm în mijlocul verii) odată cu premiera penultimului sezon din „Game of Thrones“. Cu excepţia scenei de debut, în care Arya s-a răzbunat într-un mare stil pe Casa Frey pentru moartea mamei sale, Catelyn Stark, şi a fratelui mai mare, Rob, nu au existat morţi şocante sau bătălii grandioase, însă episodul a oferit o mulţime de aluzii subtile la ceea ce urmează să se întâmple.

Semnificaţia părului Sansei

Unul dintre detaliile extrem de fine este coafura Sansei Stark. Tânăra şi-a sfidat fratele vitreg, Jon Snow, care este acum Regele Nordului, sumbinându-i autoritatea în faţa oamenilor săi. Ulterior, cei doi au avut o confruntare în care au discutat despre ameninţarea pe care o reprezintă Cersei, ocupanta Tronului de Fier. „Tu eşti strategul, dar eu o cunosc pe Cersei. Dacă îi eşti inamic, nu se va opri până nu te va distruge. A găsit o cale să-i omoare pe toţi cei care i-au stat în cale“, îi explică Sansa. Jon Snow o acuză că vorbeşte de parcă ar admirat-o pe Cersei, moment în care Sansa recunoaşte voalat acest lucru: „Am învăţat foarte multe lucruri de la ea.“ Mai mult decât aceste cuvinte, Sansa îi aduce un tribut prin intermediul felului în care şi-a aranjat părul, identic cu cel folosit de Cersei în sezonul trei al serialului. Iar dacă aveţi impresia că ar putea fi o simplă coincidenţă, actriţa Sophie Turner, care o interpretează pe Sansa, a dezvăluit în trecut că schimbările de coafură ale personajului său nu sunt făcute dintr-un simplu capriciu. „Părul Sansei reflectă în mod constant oamenii de la care a învăţat lucruri, care o inspiră. Când a fost prizoniera lui Cersei şi i-a absorbit tehnicile manipulative, acest lucru se putea vedea în coafura ei, iar când a cunoscut spiritul lui Margaery a început să-şi poarte părul precum ea“, mărturisea actriţa pentru Refinery29, citată de pedestrian.tv. Aşadar, această nouă schimbare ar putea indica faptul că Sansa o simpatizează pe Cersei? Sau poate că a învăţat anumite lucruri de la ea şi e gata să le aplice? Sau sugerează că se gândeşte serios la o alianţă cu Degeţel?


Istoria cuţitului găsit de Sam în paginile cărţilor

Cuţitul este acelaşi pe care un asasin l-a folosit când a încercat să-i ia viaţa lui Bran. Un pumnal din sticlă de dragon despre care Degeţel a susţinut că-i aparţine lui Tywin Lannister. Deşi a trecut pe la mai multe personaje, ultimul care ar fi intrat în posesia lui este nimeni altul decât Degeţel. Totuşi, la şedinţa foto realizată de Arya pentru „Entertainment Weekly“, micuţa războinică ţine la brâu exact acel cuţit, ceea ce înseamnă că mai devreme sau mai târziu îl va lua de la Degeţel, dar cum? Poate omorându-l?

Care ar putea fi „darul“ promis de Euron Greyjoy

O teorie privind „darul“ pe care Euron Greyjoy vrea să i-l aducă Reginei Cersei în schimbul alianţei prin căsătorie este Dragonbinder, un corn de dragon care i-ar oferi acesteia controlul total asupra dragonilor Prinţesei Daenerys. Chiar dacă Dragonbinder nu a fost menţionat, în episodul „A Feast for Crows“, Euron îl aduce în Insulele de Fier şi susţine că l-a descoperit printre ruinele din Valeryia.

 Cântecul lui Ed SheeranPe lângă faptul că producătorii au reuşit să-l convingă pe cântăreţul britanic Ed Sheeran să aibă o apariţie episodică în „Game of Thrones“ de dragul actriţie Maisie Williams (Arya), care este o mare fană a artistului, acesta a interpretat o piesă veche în ciuda faptului că în scenă a prezentat-o ca pe „una nouă“. De fapt, este vorba de un cântec compus de Symon Silver Tongue, un artist care ştia de relaţia secretă a lui Tyrion Lannister cu Shae şi care l-a ameninţat pe pitic că o va divulga.

Remediul pentru Jorah Mormont

În cartea pe care a răsfoit-o Sam există un pasaj în care este expus faptul că piatra dragonului era folosită în trecut drept leac pentru boli. Mai mult, se pare că Jorah Mormont se află în imediata apropiere a lui Sam, la Citadel, şi ştim deja că este la vânătoare de remedii pentru a se vindeca şi a se întoarce cât mai repede alături de Daenerys.

Trimitere la Harry Potter

Fanii au luat-o razna imediat ce au realizat că producătorii „Game of Thrones“ au adus un tribut francizei „Harry Potter“. Atât Sam, cât şi tânărul Voldemort au dorit să aibă acces în secţiunea restricţionată din Citadel/Hogwarts şi cui i-au cerut permisiunea? Maestrului/Profesorului Slughorn, ambele personaje fiind interpretate de actorul Jim Broadbent.

Tronurile ar putea fi distruse

Această teorie este foarte veche şi a fost susţinută inclusiv de actorul Jack Gleeson, interpretul lui Joffrey Baratheon, care a prezis că în cele din urmă nimeni nu va ieşi învingător din „marele joc“ şi nu se va putea aşeza pe Tronul de Fier. De ce? Pentru că acesta va trebui dezmembrat, iar săbiile din oţel valerian din care este clădit vor fi folosite în lupta împotriva Umblătorilor Albi. Acum, Samwell Tarly a descoperit că Dragonstone este clădit pe o cantitate importantă de sticlă a dragonului, celălalt material nociv pentru Umblători. Va fi interesant dacă în final ambele tronuri ar trebui distruse pentru a servi unui scop mai mare: lupta împotriva unui duşman comun.

Citeste mai mult: adev.ro/otah4e 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 17 Iunie 2019, ora: 20:57

(ARHIVE) Dezvăluiri ZGUDUITOARE: cum UCIDEAU călăii lui Stalin

(ARHIVE) Dezvăluiri ZGUDUITOARE: cum UCIDEAU călăii lui Stalin

La mai bine de șapte decenii de la primul val al deportărilor, comemorăm zecile de mii de victime care au căzut pradă teroarei comuniste, făcând publice numele câtorva din cei care au răpit, pe nedrept, viețile condamnaților și s-au scăldat în sângele lor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 19:48

Anunț de ultimă oră pentru toți românii! Statul îți dă bani ca să-ți iei televizor nou

Anunț de ultimă oră pentru toți românii! Statul îți dă bani ca să-ți iei televizor nou

Anunț de ultimă oră care îi vizează pe toi românii. Statul îți dă bani ca să-ți iei televizor nou. Este vorba despre un nou program RABLA căruia i se va da startul chiar mâine.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 19:38

Mohamed Morsi, fostul președinte al Egiptului, a murit în sala de judecată

Mohamed Morsi, fostul președinte al Egiptului, a murit în sala de judecată

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a murit luni, la vârsta de 67 de ani, într-o instanţă judiciară, afirmă surse citate de presa egipteană şi internaţională, relatează Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 18:43

Parlamentul ar putea stabili, mâine, data ALEGERILOR LOCALE generale

Parlamentul ar putea stabili, mâine, data ALEGERILOR LOCALE generale

Parlamentul va examina, în ședința plenară din 18 iunie curent, un proiect de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor locale generale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 17:26

ÎNCEP ABUZURILE? Năstase ar fi percheziționat ILEGAL în trafic mașina procurorului-șef al PCCOCS /// Ce pedeapsă riscă Ministrul de Interne

ÎNCEP ABUZURILE? Năstase ar fi percheziționat ILEGAL în trafic mașina procurorului-șef al PCCOCS /// Ce pedeapsă riscă Ministrul de Interne

Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, împreună cu bodyguardul său, veteranul de război Ion Caraman, au inceput edificarea statului de drept. Liderul PPDA ar fi stopat și percheziționat în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 16:33

Maia Sandu anunță CREȘTERA numărului de ministere în Guvern

Maia Sandu anunță CREȘTERA numărului de ministere în Guvern

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea reveni la forma inițială, de până la reforma administrației implementată de Guvernul Filip, când existau două instituții separate: Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 16:26

Democraţii condamnă cumetrismul instaurat de noua guvernare de la Chişinău

Democraţii condamnă cumetrismul instaurat de noua guvernare de la Chişinău

Partidul Democrat din Moldova condamnă, într-un comunicat de presă, modul în care exponenţii alianței PSRM-PAS-PPDA promovează în funcții rude ale liderilor acestor partide.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 16:02

Virgil Pâslariuc: Două secole de la răpirea Basarabiei! Ruşii prezintă anexarea ca pe un act mesianic

Virgil Pâslariuc: Două secole de la răpirea Basarabiei! Ruşii prezintă anexarea ca pe un act mesianic

Ce reprezenta Basarabia la 1812? În primul rând, o asemenea regiune nici nu exista. Acel sector din sudul provinciei pruto-nistrene, numit Basarabia, cel mai probabil după numele dinastiei muntene care ar fi stăpânit, scurt timp, gurile Dunării, nici nu mai era menţionat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 15:35

Sandu anunță că Năstase ar putea rămâne fără cumătru său la IGP

Sandu anunță că Năstase ar putea rămâne fără cumătru său la IGP

Premierul Maia Sandu spune că Mihai Balan, șeful interimar de la IGP numit de Andrei Năstase ar putea fi demis.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 15:27

Boli agravate de expunerea la soare. Sfaturile doctorilor!

Boli agravate de expunerea la soare. Sfaturile doctorilor!

Cea mai gravă problemă, de fapt, ar fi cea cu alunițele. Expunerea lor la soare poate duce, în cazuri rare, ce-i drept, la cancer de piele, numit melanom și din păcate este un cancer destul de agresiv, depistat, cel puțin la noi în România, în faze destul de...

( ) Citeşte tot articolul

Fotbal 17 Iunie 2019, ora: 15:20

Programul complet de la Euro 2019. Când joacă România U21 și cum se poate califica în semifinale

Programul complet de la Euro 2019. Când joacă România U21 și cum se poate califica în semifinale

Euro 2019 | Campionatul European Under-21 va avea loc în perioada 16-30 iunie în Italia şi San Marino, cu participarea a 12 echipe, printre care şi România.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 15:13

Anatol Țăranu: „Apariția lui Usatîi pe planul de stânga complică peisajul politic de pe acest segment”

Anatol Țăranu: „Apariția lui Usatîi pe planul de stânga complică peisajul politic de pe acest segment”

Întoarcerea în Republica Moldova a liderului formațiunii „Partidului Nostru”, Renato Usatâi, după trei ani în care s-a aflat în Rusia și Germania, este una suspectă și cu multe semne de întrebare, consideră comentatorii politici. Ei cred că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 14:44

Ministrul Popescu RENUNȚĂ la serviciile șefului său de cabinet Andrei Popov, care ar fi și NAȘUL său

Ministrul Popescu RENUNȚĂ la serviciile șefului său de cabinet Andrei Popov, care ar fi și NAȘUL său

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C, unde întreprinde prima vizită în calitate de șef al diplomației moldovenești, că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 14:12

Pavel Filip: PDM va fi în opoziţie cu cei care vor submina integritatea teritorială a Republicii Moldova şi care vor încălca Constituţia şi legile ţării

Pavel Filip: PDM va fi în opoziţie cu cei care vor submina integritatea teritorială a Republicii Moldova şi care vor încălca Constituţia şi legile ţării

Partidul Democrat din Moldova va participa la şedinţele Legislativului şi va fi în opoziţie cu cei care vor submina integirtatea teritorială a Republicii Moldova, care vor încălca Constituţia şi legile ţării, precum şi cei care vor călca valorile Uniunii Europene....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 14:01

Aproape 20 de tone de căpșune din R. Moldova au fost INTERZISE în Rusia

Aproape 20 de tone de căpșune din R. Moldova au fost INTERZISE în Rusia

Direcția Rosselhoznadzor din regiunea Breansk a interzis importul în Rusia a 17,68 de tone de căpșuni din Republica Moldova care urmau să ajungă pe piețele din Moscova, informează serviciul de presă al serviciul federal fitosanitar și veterinar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 13:42

24 iunie, ora 15:30, Teatrul Mihai Eminescu - In memoriam Constantin Tănase

24 iunie, ora 15:30, Teatrul Mihai Eminescu  - In memoriam Constantin Tănase

În această vară toridă, jurnalistul Constantin Tănase ar fi împlinit 70 de ani.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 17 Iunie 2019, ora: 13:40

Cele mai bune alimente pentru articulații

Cele mai bune alimente pentru articulații

 Dacă ai puțină atenție poți alege pentru dieta ta cele mai bune alimente pentru articulații. Aceasta înseamnă că ai posibilitatea de a preveni deteriorarea cartilajului articular, protejezi încheieturile prin reducerea inflamației și durerii, menținând un corp...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 13:35

Mai multe state membre UE cer EXTINDEREA rapidă a Uniunii. Ce țări din estul Europei ar putea A ADERA blocul comunitar

Mai multe state membre UE cer EXTINDEREA rapidă a Uniunii. Ce țări din estul Europei ar putea A ADERA blocul comunitar

Ekaterina Zaharieva, adjunctă a ministrului de externe bulgar, a cerut alături de şefii diplomaţiilor din alte 12 ţări membre ale Uniunii Europene integrarea mai rapidă a Balcanilor Occidentali, scrie presa de la Sofia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 13:11

Un monument al lui Ștefan cel Mare va fi edificat la Glodeni. Apelul autorităților locale!

Un monument al lui Ștefan cel Mare va fi edificat la Glodeni. Apelul autorităților locale!

Autoritățile din Glodeni intenționează să instaleze, în fața Consiliului raional al localității, un monument al Domnitorului Moldovei – Ștefan cel Mare și Sfânt, informează Provincial.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 13:02

Deputații din PD revin la muncă în Legislativ / Monica Babuc, propusă la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului (VIDEO)

Deputații din PD revin la muncă în Legislativ / Monica Babuc, propusă la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului (VIDEO)

Fracțiunea Partidului Democrat din Parlament va veni la următoarea ședință a Legislativului. Anunțul a fost făcut de Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă. Acesta a spus că democrații vor fi în opoziție, dar vor vota proiectele de legi care sunt importante pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 12:06

Raport al Comisiei Europeane: Alegerile europene au suferit din cauza dezinformării rusești

Raport al Comisiei Europeane: Alegerile europene au suferit din cauza dezinformării rusești

„Surse rusești au făcut încercări continue și consecvente de dezinformare pentru a reduce prezența la vot și a influența preferințele alegătorilor în alegerile parlamentare din luna trecută”, este concluzia cuprinsă în raportul inițial al Bruxellesului,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 11:58

Pakistan: Conferința de presă a unui ministru regional a fost transmisă live pe Facebook cu filtrul „PISICĂ” activat

Pakistan: Conferința de presă a unui ministru regional a fost transmisă live pe Facebook cu filtrul „PISICĂ” activat

Un ministru din provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume după ce o conferință a sa a fost transmisă live pe Facebook cu filtrul „cat” activat. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 11:24

Construcția gazoductul Iași-Chișinău nu va fi terminată în acest ans / R. Moldova va trebui să caute o soluție să evite ȘANTAJUL rusesc

Construcția gazoductul Iași-Chișinău nu va fi terminată în acest ans / R. Moldova va trebui să caute o soluție să evite ȘANTAJUL rusesc

Compania românească Transgaz din România nu va reuşi să finalizeze în acest an construcţia gazoductului Ungheni-Chișinău, așa cum era convenit anterior. Cel mai probabil că interconectorul va fi gata abia în august 2020, transmite Mold-street.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Iunie 2019, ora: 11:21

Vlad Plahotniuc: „Sunt pe baricade”

Vlad Plahotniuc: „Sunt pe baricade”

În opoziție, dar la fel de puternici!

( ) Citeşte tot articolul

Sport 17 Iunie 2019, ora: 10:48

Doriți la „pachet”: Gică Hagi şi Ianis Hagi, pe lista celor de la Spartak Moscova

Doriți la „pachet”: Gică Hagi şi Ianis Hagi, pe lista celor de la Spartak Moscova

Gică Hagi şi Ianis Hagi ar putea începe un nou proiect interesant, tot împreună, la una dintre cele mai puternice echipe din Rusia. Conform celor de la Sovsport.ru, tatăl și fiul Hagi sunt doriți la Spartak Moscova. 

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)