Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Film 19 Iulie 2017, ora 11:33

Indicii subtile pe care s-ar putea să le fi ratat în primul episod Game of Thrones

Marime Font

Mult aşteptatul sezon şapte al serialului „Game of Thrones/Urzeala Tronurilor“ a debutat la HBO, iar primul episod a fost presărat cu indicii subtile cu privire la ce urmează să se întâmple. Vă avertizăm că textul este „întunecat şi plin de spoilere“! 

După mai bine de un an, iarna a venit în sfârşit (chiar dacă ne aflăm în mijlocul verii) odată cu premiera penultimului sezon din „Game of Thrones“. Cu excepţia scenei de debut, în care Arya s-a răzbunat într-un mare stil pe Casa Frey pentru moartea mamei sale, Catelyn Stark, şi a fratelui mai mare, Rob, nu au existat morţi şocante sau bătălii grandioase, însă episodul a oferit o mulţime de aluzii subtile la ceea ce urmează să se întâmple.

Semnificaţia părului Sansei

Unul dintre detaliile extrem de fine este coafura Sansei Stark. Tânăra şi-a sfidat fratele vitreg, Jon Snow, care este acum Regele Nordului, sumbinându-i autoritatea în faţa oamenilor săi. Ulterior, cei doi au avut o confruntare în care au discutat despre ameninţarea pe care o reprezintă Cersei, ocupanta Tronului de Fier. „Tu eşti strategul, dar eu o cunosc pe Cersei. Dacă îi eşti inamic, nu se va opri până nu te va distruge. A găsit o cale să-i omoare pe toţi cei care i-au stat în cale“, îi explică Sansa. Jon Snow o acuză că vorbeşte de parcă ar admirat-o pe Cersei, moment în care Sansa recunoaşte voalat acest lucru: „Am învăţat foarte multe lucruri de la ea.“ Mai mult decât aceste cuvinte, Sansa îi aduce un tribut prin intermediul felului în care şi-a aranjat părul, identic cu cel folosit de Cersei în sezonul trei al serialului. Iar dacă aveţi impresia că ar putea fi o simplă coincidenţă, actriţa Sophie Turner, care o interpretează pe Sansa, a dezvăluit în trecut că schimbările de coafură ale personajului său nu sunt făcute dintr-un simplu capriciu. „Părul Sansei reflectă în mod constant oamenii de la care a învăţat lucruri, care o inspiră. Când a fost prizoniera lui Cersei şi i-a absorbit tehnicile manipulative, acest lucru se putea vedea în coafura ei, iar când a cunoscut spiritul lui Margaery a început să-şi poarte părul precum ea“, mărturisea actriţa pentru Refinery29, citată de pedestrian.tv. Aşadar, această nouă schimbare ar putea indica faptul că Sansa o simpatizează pe Cersei? Sau poate că a învăţat anumite lucruri de la ea şi e gata să le aplice? Sau sugerează că se gândeşte serios la o alianţă cu Degeţel?Istoria cuţitului găsit de Sam în paginile cărţilor

Cuţitul este acelaşi pe care un asasin l-a folosit când a încercat să-i ia viaţa lui Bran. Un pumnal din sticlă de dragon despre care Degeţel a susţinut că-i aparţine lui Tywin Lannister. Deşi a trecut pe la mai multe personaje, ultimul care ar fi intrat în posesia lui este nimeni altul decât Degeţel. Totuşi, la şedinţa foto realizată de Arya pentru „Entertainment Weekly“, micuţa războinică ţine la brâu exact acel cuţit, ceea ce înseamnă că mai devreme sau mai târziu îl va lua de la Degeţel, dar cum? Poate omorându-l?

Care ar putea fi „darul“ promis de Euron Greyjoy

O teorie privind „darul“ pe care Euron Greyjoy vrea să i-l aducă Reginei Cersei în schimbul alianţei prin căsătorie este Dragonbinder, un corn de dragon care i-ar oferi acesteia controlul total asupra dragonilor Prinţesei Daenerys. Chiar dacă Dragonbinder nu a fost menţionat, în episodul „A Feast for Crows“, Euron îl aduce în Insulele de Fier şi susţine că l-a descoperit printre ruinele din Valeryia.

 Cântecul lui Ed SheeranPe lângă faptul că producătorii au reuşit să-l convingă pe cântăreţul britanic Ed Sheeran să aibă o apariţie episodică în „Game of Thrones“ de dragul actriţie Maisie Williams (Arya), care este o mare fană a artistului, acesta a interpretat o piesă veche în ciuda faptului că în scenă a prezentat-o ca pe „una nouă“. De fapt, este vorba de un cântec compus de Symon Silver Tongue, un artist care ştia de relaţia secretă a lui Tyrion Lannister cu Shae şi care l-a ameninţat pe pitic că o va divulga.

Remediul pentru Jorah Mormont

În cartea pe care a răsfoit-o Sam există un pasaj în care este expus faptul că piatra dragonului era folosită în trecut drept leac pentru boli. Mai mult, se pare că Jorah Mormont se află în imediata apropiere a lui Sam, la Citadel, şi ştim deja că este la vânătoare de remedii pentru a se vindeca şi a se întoarce cât mai repede alături de Daenerys.

Trimitere la Harry Potter

Fanii au luat-o razna imediat ce au realizat că producătorii „Game of Thrones“ au adus un tribut francizei „Harry Potter“. Atât Sam, cât şi tânărul Voldemort au dorit să aibă acces în secţiunea restricţionată din Citadel/Hogwarts şi cui i-au cerut permisiunea? Maestrului/Profesorului Slughorn, ambele personaje fiind interpretate de actorul Jim Broadbent.

Tronurile ar putea fi distruse

Această teorie este foarte veche şi a fost susţinută inclusiv de actorul Jack Gleeson, interpretul lui Joffrey Baratheon, care a prezis că în cele din urmă nimeni nu va ieşi învingător din „marele joc“ şi nu se va putea aşeza pe Tronul de Fier. De ce? Pentru că acesta va trebui dezmembrat, iar săbiile din oţel valerian din care este clădit vor fi folosite în lupta împotriva Umblătorilor Albi. Acum, Samwell Tarly a descoperit că Dragonstone este clădit pe o cantitate importantă de sticlă a dragonului, celălalt material nociv pentru Umblători. Va fi interesant dacă în final ambele tronuri ar trebui distruse pentru a servi unui scop mai mare: lupta împotriva unui duşman comun.

Citeste mai mult: adev.ro/otah4e 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md