Ultima oră

Informaţiile despre contribuţiile sociale vor putea fi verificate online

 Maria Bortă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), a menţionat la lansare că, până în prezent, această informaţie era difuzată prin intermediul poştei, timp de o lună după prezentarea unei cereri în scris. "Această metodă este foarte costisitoare, deoarece numărul de persoane asigurate este de peste 1,3 mln. Totodată, în unele cazuri, nu era asigurată confidenţialitatea informaţiei", a specificat responsabilul de la CNAS.

Fiecare contribuabil poate solicita personal sau prin intermediul angajatorului său o parolă de la CNAS, care va deschide acces on-line securizat la contul său curent. Sistemul oferă informaţii detaliate despre toate contribuţiile pentru fiecare lună şi de la toţi angajatorii din trecut. În acelaşi timp, persoanele asigurate vor primi instrucţiuni despre faptul ce trebuie să facă, în cazul în care contribuţiile nu sînt achitate corect. Parola se atribuie gratuit. Detalii – pe www.cnas.md.

Clara Sorocean, şef de direcţie la CNAS, a menţionat că aplicarea noului serviciu a permis economisirea a 10 mln lei (590 mii euro), care erau cheltuiţi pentru difuzarea aceleiaşi informaţii prin poştă.

După moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *