Frumusețe

Îngrijirea mâinilor în sezonul rece

Şi, oricât de multă cremă am aplica pe mâini, rezultatul întârzie să apară. Singura soluţie pentru a scăpa de senzaţia neplăcută de mâini uscate e ca în permanenţă să avem mâinile acoperite şi puternic hidratate. Crema de mâini trebuie să fie tot timpul în geanta noastră, iar masarea mâinilor şi hidratarea lor – să devină un reflex.

Aşa cum pentru ten sau păr există tratamente naturiste, şi pentru mâini se pot găsi soluţii rapide prin bucătărie. Astfel, puteţi apela la uleiului de măsline, care se regăseşte în compoziţia produselor de îngrijire şi care hidratează pielea. El este recomandat atât pentru menţinerea unor mâini catifelate, cât şi pentru refacerea celor deja afectate – e suficient să vă ungeţi mâinile cu ulei de măsline. Specialiştii recomandă s-o faceţi la sfârşitul zilei, de preferat seara, când aţi terminat toate treburile. După ce a intrat în piele, încercaţi să vă obişnuiţi să purtaţi mănuşi din bumbac şi să staţi cu ele până dimineaţa.

MĂŞTI PENTRU MÂINI

Uleiul de măsline. Este perfect pentru o mască de hidratare. Încălziţi puţin uleiul, ţineţi mâinile în el timp de 15-20 de minute, apoi clătiţi-le cu ceai de muşeţel cald şi acoperiţi-le pentru câteva minute cu un prosop din bumbac.

Cartoful. Nu ar fi rău să apelezi, măcar o dată pe săptămână, şi la ajutorul unei măşti hrănitoare. Curăţă de coajă doi cartofi şi pune-i la fiert până se înmoaie. Zdrobeşte-i, apoi adăugă o linguriţă de ulei de măsline şi una de smântână şi amestecă până obţii o pastă. Aplică masca pe mâini şi las-o timp de 15 minute. Amidonul din cartof repară ridurile mici formate pe dosul palmei, uleiul le înmoaie, iar smântâna hrăneşte epiderma în profunzime.

Sucul de lămâie. Există leacuri naturiste şi pentru mâinile aspre şi uscate, care se pot trata cu suc de lămâie proaspăt, menit să restabilească pH-ul pielii. De asemenea, în timp ce vă spălaţi, picuraţi suc de lămâie pe mâini şi clătiţi apoi cu apă călduţă. După ce v-aţi şters cu un prosop, ungeţi mâinile cu puţină glicerină şi câteva picături de ulei de sunătoare. Foarte bune sunt şi cremele grase şi hrănitoare care conţin vitamine, în special, A şi E. La fel de bun în cazul mâinilor uscate e masajul cu ulei de migdale sau porumb.

Trucuri

● Când aplicaţi o cremă pe mâini, ele trebuie masate începând de la vârful degetelor spre încheietură, ca şi cum aţi încerca să introduceţi mâna într-o mănuşă prea strâmtă.
● Mâinile cu pielea crăpată pot fi îngrijite prin băi călduţe cu fiertură de tărâţe din grâu.
● Pentru a obţine un ulei aromat de mâini, vărsaţi câteva picături de ulei aromat (lămâie, lavandă, rozmarin) în 60 ml ulei de măsline sau de migdale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *