Frumusețe

Îngrijirea pielii în sezonul rece

Totodată, diferenţa de temperatura dintre afară şi încăperi are şi ea un efect nociv asupra tenului. Că să îţi protejezi pielea şi să eviţi că această să devină ternă şi fără viaţă, este important să ai grijă de ea. Iată ce îţi recomandăm noi să introduci în rutină de îngrijire în această perioada.

Menţine hidratarea pielii de pe corp

Ştii deja că pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Practic, ea este ceea ce ne protejează, însă, şi ea are nevoie de protecţie la rândul ei. Astfel, este important că în anotimpul rece să îţi păstrezi pielea de pe corp hidratata. De aceea, e important să foloseşti în mod constant o crema de corp pentru piele uscată sau, dacă preferi variantele mai naturale, ulei de cocoş. Acestea se aplică pe pielea curată, proaspăt spălată, dar uscată şi se masează până la intrarea acestora în piele. Desigur, dacă există zone mai predispuse la uscare pe corpul tău, vei insistă în acele zone.

Tenul necesită o îngrijire aparte

Dacă pielea de pe corp este, în mare parte, acoperită de haine şi protejată de frig, tenul nostru nu este atât de fericit. Avem faţă expusă în mod permanent la frig, zăpadă, vânt sau ploaie, iar efectele acestor intemperii trebuie combătute. Acest lucru se face printr-o rutină corespunzătoare de îngrijire, care trebuie să aibă cel puţin următorii paşi:

Curăţare/demachiere: Pentru că agenţii de hidratare din creme să îşi facă treaba bine, e necesar să menţii o igienă corespunzătoare a tenului. Asta înseamnă să foloseşti o spumă de curăţare sau un demachiant, indiferent dacă eşti machiată peste zi sau nu.
Tonifiere: Lotiunea tonică nu e „doar un pas în plus” în rutină ta de îngrijire. Este necesar să te asiguri că pielea ta e curată şi că PH-ul sau este restabilit.

Hidratare: Abia după ce ai trecut prin primii doi paşi te poţi apucă de hidratarea corespunzătoare a tenului. Aici ai, din nou, opţiunea naturală – uleiul de cocoş, sau cremele hidratante din comerţ, unde îţi recomandăm la te uiţi peste lista de ingrediente. Totuşi, o opţiune şi mai bună sunt cremele hidratante din gama dermatocosmeticelor.
Hidratare intensivă: Din când în când, vei avea nevoie de o masca, prin intermediul căreia tenul tău să fie intens hidratat şi reparat. Astfel de măşti se aplică, de regulă, cam o dată pe săptămâna.

Hidratarea buzelor şi a mâinilor

În mod evident, nu trebuie să uiţi nici de buze şi nici de mâinile tale, atunci când vorbim de hidratare în sezonul rece. Pentru buze, e important să alegi un balsam de buze cu SPF, mai ales după ce pică zăpadă, sau cel puţin unul cu putere mare de hidratare, pentru a-ţi proteja pielea de razele reflectate ale soarelui. Pe de altă parte, pentru mâini, vei alege o crema de mâini intens reparatoare, ţinând cont că este partea corpului cea mai expusă la schimbări drastice de temperatura (frig, apă caldă, vânt, temperaturi medii etc.).

Sursa: bunadimineata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *