Ultima oră

Insomnia lui Filat din cauza trendului ascendent al Partidului Liberal

De fapt, Filat a dat pe faţă un plan îndelungat al sau, care ar trebui să arate rezultate în dată de 30 noiembrie 2014, ziua alegerilor Parlamentare.

Obiectivul primordial al lui Filat este distrugerea Partidului Liberat în bucăţi (ceea ce a făcut deja prin înfiinţarea PLR), apoi să lovească puternic în liderii actuali ai acestui Partid.

În ultima perioada Filat loveşte tot mai des în Mihai Ghimpu. Ştim că este o răzbunare personală a Împăratului Verde împotriva Liderului PL, însă această nu trebuie să ducă la scuipături în public, mai ales că Ghimpu a avut dreptate de multe ori în privinţa lui Filat.

În continuare, peste câteva săptămâni vor începe şi atacurile asupra lui Dorin Chirtoacă, care în ultima vreme se bucură de atenţia mai multor fracţiuni politice, iar în toamna ar putea fi şi un referendum de demisie a acestuia iniţiat de Dodon & Co şi susţinut tacit de Filat. Atacurile asupra primarului general va începe exact în momentul când se va anunţă oficial că El este capul de afiş al următoarelor alegeri parlamentare, ceea ce va dinamiza foarte mult campania electorală, va adună foarte mulţi tineri în jurul sau ceia ce deja se întâmplă, astfel în toamna acestui an Partidul liberal are toate şansele să devină Principalul partid democratic al Republicii moldova, clasându-se pe locul secund după comunişti.

Filat ştie că dacă Chirtoacă ajunge la conducerea PL atunci acest partid ar putea lua mult mai multe voturi decât poate acumula acum, având-ul pe Mihai Ghimpu în frunte. Tot el ştie că, chiar dacă Dorin va fi cap de lista, oricum acolo se va regăsi şi actualul preşedinte de partid.

Totul ce se face nu este în zadar pentru Vlad Filat şi PLDM. Totalitatea de acţiuni este îndreptată spre scoaterea Partidului Liberal din Parlament la următoarele alegeri, iar ce se spune acum şi punerea la îndoială a puterilor acestui partid este o convingere a lui Filat în propriile puteri că până în toamna poate să scoată PL-ul de pe arena politică.

Pe scurt, liderul PLDM ne anunţă de pe acum că PL va fi distrus cu implicarea să. Însă se grăbeşte cu acest anunţ, pentru că PL oricum va intră în Parlament.

Haideţi să enumerăm câteva motive pentru care PL ar putea totuşi să fie Partid parlamentar:

PL încă are electorat şi asta o demonstrează sondajele, chiar dacă e puţin în scădere faţă de 2013;
PL are oameni pe care-i poate urni din loc, dacă trebuie;
PL are acum un om tânăr care în toamna ar putea deveni lider de partid şi va atrage mult tineret din ţară;
PL va lucra foarte multe cu diaspora, de unde va primi foarte multe voturi;
PL va răspunde atacurilor mai dur decât a făcut-o anul trecut cu Vlad Filat şi va câştigă bătălia în termen scurt şi eficient;
Intrarea PL în Parlament va duce din nou la o condiţionare serioasă din partea lui Mihai Ghimpu că Filat să nu aibă funcţie importantă la conducerea statului. Totodată, PL va insistă pe aceleaşi teme ce ţin de furtul Băncii de Economii şi a Aeroportului. Pentru liderul PLDM aceste subiecte sunt că acel cuţit băgat în carne până la os, iar o nouă dezbatere lungă în Parlament ar putea duce la demisia repetată a „împăratului verde”, în cazul dacă mai urcă undeva pe un scaun moale.

După cum am scris şi anterior, Filat ar trebuie să o lase mai moale cu atacurile împotriva lui Ghimpu, pentru că la toamna ar putea să ajungă să stea în genunchi în faţă lui pentru a pune mâna pe o funcţie sau o instituţie. Atacurile de acum nu vor duce la nimic bun la următoarele partajări de funcţii din toamna, pentru că Ghimpu este dispus deja să apese puternic pe rănile preşedintelui Verzilor din Moldova.

Dacă tot e atât de ”vânjos” acest Filat, atunci să iasă la o dezbatere publică chiar acum cu Ghimpu sau Chirtoacă, să explice acestora de ce partidul lor nu va intră în următorul Parlament. Totodată, noi toţi vom ascultă motivele ambelor tabere, care se vor acuză şi apară între ele. Cred că în situaţia de astăzi, după multiple atacuri împotriva PL, chiar se cere o dezbatere publică, chiar dacă nu suntem în campania electorală anunţată oficial.
 
http://ionelchisinau.wordpress.com/2014/06/12/insomnia-lui-filat-din-cauza-trendul-asccendent-al-partidului-liberal/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *