Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 09:40
Abonamente

Actualitate 6 Iulie 2018, ora 19:20

Instituția unde a lucrat Maia Sandu recunoaște reformele făcute de Guvern și acordă o nouă finanțare Moldovei

Marime Font
 
 
 

Aprobarea de către Banca Mondială a unui nou împrumut pentru Republica Moldova în valoare de 30 milioane dolari este o recunoaștere a recentelor reforme implementate în țară.

Declaraţia a fost făcută de Anna Ahalkatsi, directorul oficiului Băncii Mondiale în Moldova, citată de infomarket.md. Oficialul a subliniat că reformele au vizat îmbunătățirea sistemului de pensii, sporirea funcționalității Agenției Naționale pentru Integritate, consolidarea managementului în sectorul bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri etc.

Ea a menționat că Banca Mondială a aprobat pentru Moldova un nou împrumut de 30 milioane dolari, în cadrul Programului de Management Economic al Republicii Moldova (DPO-3). Banii vor sprijini eforturile Republicii Moldova de a reduce riscurile fiscale și de a armoniza condițiile pentru dezvoltarea sectorului privat, pentru a asigura stabilitatea macroeconomică și a stimula creșterea economică.Moldova a aderat la Banca Mondială în 1992. Din acel moment, Moldova a primit mai mult de 1 miliard de dolari pentru implementarea a 60 de proiecte. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale în Moldova include 10 proiecte active, cu un angajament total de 357,9 milioane de dolari. Trebuie menționat că săptămâna trecută Moldova a primit o nouă tranșă de împrumut de la FMI de aproximativ 34 milioane de dolari în cadrul actualului program de finanțare. Acordul de trei ani cu Republica Moldova a fost aprobat de Consiliul Directorilor Executivi al FMI în 7 noiembrie 2016, iar țara noastră are acces la finanțare pentru un total de aproximativ 178,7 milioane USD
 
Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md