ROMÂNIA

Întâlnire de gradul III în turul II al CM de snooker: O’Sullivan vs Mark Williams

 "Racheta" va da piept cu dublul campion mondial, Mark J Williams, tributar al jocului slab din ultimele sezoane (chiar dacă galezul a arătat în sezonul actual o formă destul de bună, câştigând chiar Open-ul chinezesc şi intrând în top 10 în clasamentul general provizoriu, pentru ţintarul de la Sheffield s-a luat în calcul clasamentul general, acolo unde "Welsh Potting Machine" nu stătea deloc bine).

În primul tur, Ronnie a avut un meci aparent uşor, dar pe care a ştiut să şi-l facă incomod. În sesiunea finală de ieri, contra chinezului Liang Wenbo, englezul pleca de la un 7-2 confortabil şi toţi erau conştienţi că va fi doar o problemă de timp până la aflarea câştigătorului. "The Essex Exocet" s-a distanţat chiar la 9-3, însă acela a fost momentul în care asiaticul a început să facă break-uri din ce în ce mai consistente, e adevărat şi pe fondul unor greşeli copilăreşti ale adversarului. Wenbo s-a apropiat la 7-9, dar O’Sullivan a pus capăt jocului.
Pentru Ronnie, urmează duelul de foc cu Mark Williams şi acesta trebuie să arate mai multă constanţă pentru a merge mai departe. De notat că ultima confruntare dintre cei doi mari jucători la CM a avut loc la ediţia din 2008 (atunci, Ronnie se încununa campion mondial pentru a III-a oară). Atunci, cei doi s-au întâlnit tot în turul doi şi englezul nu i-a dat nicio şansă adversarului, impuându-se cu 13-7 (ultimul frame al partidei îl poţi urmări mai jos, "Racheta" reuşind break-ul maxim -de 9 ori a reuşit O’Sullivan break-ul de 147, în întreaga sa carieră-)

Vezi aici break-ul de 147 de puncte al lui Ronnie, în confruntarea cu Mark Williams la CM 2008

Hendry şi Davis au avut nevoie de joc decisiv

13 titluri au strâns împreună legendarii Stephen Hendry şi Steve Davis (scoţianul 7, englezul 6), fiind, din acest punct de vedere, cei mai titraţi jucători din istoria modernă.

"Mr Perfect" nu ar fi trebuit să aibă vreo problemă în turul întâi, întâlnindu-l pe partenerul de antrenament al lui Ronnie O’Sullivan, adolescentul de 18 ani, Zhang Anda. La cea de-a 25-a prezenţă la Crucible, scoţianul speră să realizeze ceva notabil, dar premisele nu sunt deloc favorabile. Condus cu 9-7 de jucătorul asiatic, scoţianul a reuşit să împingă meciul în frame-ul decisiv pe care l-a câştigat, în primul rând datorită experienţei.

În ceea ce îl priveşte pe Steve Davis, englezul a oferit disputa zilei, ieri, la Sheffield, contra lui Mark King. A fost, fără îndoială, cea mai dramatică întâlnire de până acum la CM, Mark reuşind să se agaţe efectiv de cel supranumit "The Nugget" şi de orice oportunitate pe care acesta i-a oferit-o. Şi acest meci a avut nevoie de joc decisiv şi în ciuda faptului că mai rămăseseră doar două bile colorate pe masă (evident, bila roz şi bila neagră) şi avea nevoie de snooker pentru a se impune, King nu a cedat. Până la urmă, King însuşi a fost cel care şi-a compromis şansele, trimiţând din greşeală bila roz în buzunar şi nemaiputând obţine, aşadar, punctele aferente unui eventual ‘snooker’. Prin victoria de azi noapte, Davis devine cel mai în vârstă jucător care să se fi impus vreodată, la Crucible, după Eddie Charlton, în 1989.

Sursa: Prosport

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *