Actualitate

Întâlnire de gradul zero. Trump şi Putin vor discuta soarta Coreei de Nord

Donald Trump a declarat în timp ce se îmbarca la bordul aeronavei prezidenţiale, Air Force One, că se aşteaptă ca întâlnirea sa cu Putin să aibă loc în contextul summitului Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC), care va începe de joi, în Vietnam.

Acest lucru a fost confirmat şi de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

„Am auzit anunţurile preşedintelui american că intenţionează să organizeze o întâlnire cu preşedintele Putin. Putin este gata pentru asta, partea americană ştie acest lucru. Ofiţerii de protocol sunt acum în contact, iar atunci când programul celor doi lideri va fi clarificat cred că veţi fi informaţi”, a spus Lavrov, în cadrul unei vizite în Vietnam.

Şeful diplomaţiei de la Moscova a mai precizat că va purta discuţii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, tot în cadrul summitului APEC.

„Tillerson, după cum am înţeles, nu este încă aici, va veni cu preşedintele Trump, deci cel mai probabil vom comunica în timpul summitului”, a mai spus Lavrov.

Ministrul rus de Externe s-a referit şi la posibila agendă a discuţiilor dintre Trump şi Putin.

„Relaţiile noastre bilaterale necesită reparaţii grave după ce echipa Obama a contribuit la deteriorarea lor. În afacerile internaţionale sunt pe agenda situaţia din Peninsula Coreeană, soluţionarea păcii din Siria, Irakul, conflictul dintre Palestina şi Israel, situaţia din Ucraina – în care reprezentantul american a început să lucreze în mod activ şi intenţionează să se întâlnească cu [consilierul preşedinţiei ruse Vladislav Surkov în următoarele zile, din ce am înţeles”, a declarat Serghei Lavrov, conform Mediafax. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *