Actualitate

Întâlnire româno-ucraineană, la Odessa, inclusiv pe problema reglementării conflictului din Transnistria

În acest context, şeful diplomaţiei române "a reiterat poziţia României conform căreia voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot şi reflectată în configuraţia politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog".

De asemenea, ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat că România "are deplina disponibilitate de continuare a Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, baza relaţiei cu acest stat, în condiţiile în care acesta va aplica strict Parteneriatul strategic şi va continua ferm şi consecvent parcursul său european, inclusiv implementarea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană şi a reformelor necesare pentru apropierea de UE".

La întrevedere a participat şi reprezentantul MAE ucrainean pentru dosarul transnistrean, Victor Kryzhanovsky, care a prezentat delegaţiei române rezultatele întrevederilor avute la Chişinău, la data de 12 iunie, referitor la situaţia actuală din Republica Moldova.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a făcut o referire şi la dosarul transnistrean, reafirmând poziţia României că reglementarea acestuia trebuie să se facă cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în graniţele sale internaţional recunoscute şi cu neafectarea vectorului său proeuropean.

Cele două părţi au făcut un apel la calm, reţinere şi respectarea principiilor statului de drept şi au subliniat importanţa asigurării stabilităţii în Republica Moldova pentru Uniunea Europeană şi pentru regiune, precizează MAE.

https://radiochisinau.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *