Frumusețe

Întârzie apariţia firelor albe

Albirea părului este ireversibilă şi cum încă nu s-au găsit metode pentru a se da uitării această problemă, noi nu putem decât să încercăm să încetinim apariţia firelor albe de păr. Apariţia firelor albe poate avea cauze genetice, poate fi semnul deficienţei de vitamina B12 sau poate fi un simptom al unei probleme a glandei tiroide. Dar, din păcate, cel mai adesea părul alb apare din cauza stilului de viaţă şi a alimentaţiei nepotrivite.
Firele albe au o legătură directă cu producţia de melanină. Mai exact, când aceasta scade, firele de păr încep să se depigmenteze. În cazul în care nu mai vrei să îţi vopseşti extrem de des părul, ar fi bine să renunţi la anumite obiceiuri sau să adopţi altele noi.

Consumă proteine!
În mare parte, părul este alcătuit din proteine. Dacă ai o alimentaţie săracă în acest tip de nutrienţi, este posibil ca firele atât de nedorite şi de inestetice să îţi trădeze vârsta. Ouăle, carnea, soia, fasolea şi migdalele te pot ajuta extrem de mult, deoarece sunt surse excelente de proteine!

Renunţă la vicii şi profită de relaxare
Fumatul accelerează procesul de îmbătrânire a întregului organism şi, automat, al firelor de păr. Numărul firelor albe este egal cu cel al ţigărilor fumate! Cu cât fumezi mai mult, cu atât vei încărunţi mai repede. Dacă eşti una dintre persoanele împătimite atunci când vine vorba de cafea, trebuie să ştii că şi acest viciu favorizează apariţia firelor albe. Redu cantitatea de cafea pe care o bei şi vei reuşi să încetineşti inevitabilul alb de la rădăcina podoabei capilare.
O altă cauză care ajută la transformarea firelor de păr este… stresul! Această stare îţi poate scoate peri albi. Cercetătorii sunt convinşi că hormonii stresului afectează celulele care pigmentează părul.

Consumă apă
Deshidratarea încetineşte procesul de asimilare a nutrienţilor. Acest lucru înseamnă că și părul, la fel ca organismul, nu va fi hrănit aşa cum trebuie. Urmarea acestei carenţe este depigmentarea. Bea cât mai multă apă pentru a încerca să amâni albirea părului.

Masajul scalpului
Circulaţia sangvină deficitară grăbeşte apariţia părului alb. Este bine să faci mişcare pentru a rezolva această problemă. În cazul în care nu ai timp pentru exerciţii, încearcă să îţi masezi scalpul! 

oana.buzila.timpul@gmail.com

(Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *