Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Moldova 19 Octombrie 2017, ora 12:34

Interceptări fierbinți ale discuțiilor lui Țopa cu Petrenco! Vezi cum liderul organizației extremiste ANTIFA a fost folosit pentru protestele play back din Moldova

Marime Font
 
 
 

Liderul organizației extremiste „Antifa”, Grigore Petrenco, fugit de curând în Germania, a primit azil politic în această țără. Se întâmplă chiar în ziua în care liderii opoziției de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, se află în vizită la Partidul Popular European, unde au loc consultări. 

Bloggerul Veaceslav Balacci atrage atenția asupra faptului că aceasta ar putea să nu fie o simplă coincidență, mai degrabă o mișcare strategică de lobby făcută de liderii celor 2 partide de opoziție. Mai ales că asemenea coincidențe au avut loc și în trecut.

„COINCIDENŢĂ?! Exact în ziua în care Maia Sandu şi Andrei Năstase discutau despre viitorul statalist al Moldovei cu cei de la PPE, bolşevicul Grigore Petrenco a primit azil politic în Germania! Lobby de la Maia & Andrei pentru comunistul de la Chişinău?”, a scris pe pagina sa de facebook Veaceslav Balacci.Reamintim că Grigore Petrenco a fugit la Frankfurt, unde, potrivit presei, s-a reunit cu alți 2 fugari penali din Moldova – Victor și Viorel Țopa, cei care i-au și finanțat acțiunile de la Chișinău.

Balacci a publicat anterior interceptări ale unor discuții prin skype dintre Petrenco și Viorel Țopa. Cei doi discutau despre modul în care Jurnal TV, care aparține celuilalt fugar, Victor Țopa, trebuie să îl promoveze, la fel ca și activiștii din nou partidul nou-creat, condus de Andrei Năstase. În schimb, Petrenco urma să se implice în protestele desfășurate atunci de frații Năstase cu susținerea unor ONG-iști, cum ar fi Igor Boțan, de exempu.

”Băieții cumsecade din partid ar trebui să vă susțină. Acum este momentul adevărului – momentul când se vede cine și ce este într-adevăr”, îi scria Viorel Țopa prietenului său, Grigore Petrenco. Mai mult, el îl invită la Frankfurt: ”Aș fi bucuros să ne vedem și pe aici, dacă ai vreun drum, e vreo perspectivă?”

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md