Interceptări fierbinți ale discuțiilor lui Țopa cu Petrenco! Vezi cum liderul organizației extremiste ANTIFA a fost folosit pentru protestele play back din Moldova

publicat în Moldova pe 19 Octombrie 2017, 12:34

Liderul organizației extremiste „Antifa”, Grigore Petrenco, fugit de curând în Germania, a primit azil politic în această țără. Se întâmplă chiar în ziua în care liderii opoziției de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, se află în vizită la Partidul Popular European, unde au loc consultări. 

Bloggerul Veaceslav Balacci atrage atenția asupra faptului că aceasta ar putea să nu fie o simplă coincidență, mai degrabă o mișcare strategică de lobby făcută de liderii celor 2 partide de opoziție. Mai ales că asemenea coincidențe au avut loc și în trecut.

„COINCIDENŢĂ?! Exact în ziua în care Maia Sandu şi Andrei Năstase discutau despre viitorul statalist al Moldovei cu cei de la PPE, bolşevicul Grigore Petrenco a primit azil politic în Germania! Lobby de la Maia & Andrei pentru comunistul de la Chişinău?”, a scris pe pagina sa de facebook Veaceslav Balacci.

Reamintim că Grigore Petrenco a fugit la Frankfurt, unde, potrivit presei, s-a reunit cu alți 2 fugari penali din Moldova – Victor și Viorel Țopa, cei care i-au și finanțat acțiunile de la Chișinău.

Balacci a publicat anterior interceptări ale unor discuții prin skype dintre Petrenco și Viorel Țopa. Cei doi discutau despre modul în care Jurnal TV, care aparține celuilalt fugar, Victor Țopa, trebuie să îl promoveze, la fel ca și activiștii din nou partidul nou-creat, condus de Andrei Năstase. În schimb, Petrenco urma să se implice în protestele desfășurate atunci de frații Năstase cu susținerea unor ONG-iști, cum ar fi Igor Boțan, de exempu.

”Băieții cumsecade din partid ar trebui să vă susțină. Acum este momentul adevărului – momentul când se vede cine și ce este într-adevăr”, îi scria Viorel Țopa prietenului său, Grigore Petrenco. Mai mult, el îl invită la Frankfurt: ”Aș fi bucuros să ne vedem și pe aici, dacă ai vreun drum, e vreo perspectivă?”

Timpul.md