Astăzi 19 Februarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 12:19
Abonamente

Femeia 27 Septembrie 2012, ora 06:21    Din editia print

INTERVIU cu Raisa Bârnaz: Se mai cântă şi acum la Tabăra, dar nu ca odinioară...

Marime Font

Foto: Ramin Mazur

Toată lumea o cunoaşte pe profesoara de muzică de la Tabăra, raionul Orhei. Şi când zicem „toată lumea”, nu exagerăm deloc.

Talentul ei a fost recunoscut nu doar în R. Moldova, ci şi în România, Turcia, Rusia, Ucraina. Chiar în aceste zile s-a întors din îndepărtata Suedie, unde a dus faima cântecului românesc. Şi chiar dacă despre Raisa Bârnaz nu s-au scris articole prin ziare, munca i-a fost apreciată - cu Ordinul „Meritul Civic”, cu titlul de Eminent al Învăţământului, cu multe aplauze din partea publicului şi, nu în ultimul rând, cu bucuriile pe care i le aduc cei cinci copii şi cei cinci nepoţi ai săi...

- Dragă Raisa Bârnaz, se zice că la Tabăra toată lumea cântă… De la cine aţi moştenit dragostea pentru cântec?

- Eu m-am trezit cu cântecul mamei care şi acum, la 86 de ani, cântă foarte frumos. La sărbătorile religioase mama ne cânta, iar tata ne citea din cărţile sfinte. Tot în casa părinţilor mei am ascultat şi primele romanţe, pe care le-am îndrăgit şi le cânt şi acum cu mult drag.

- Întreaga copilărie aţi petrecut-o în preajma mănăstirii din sat. Ce vă amintiţi despre acei ani?

- Frumoase timpuri au fost! Casa noastră se afla chiar lângă mănăstire, iar noi, copiii, stăteam mereu în preajma măicuţelor, care ne răsfăţau cu bunătăţi. Am început să cânt mai întâi în corul mănăstirii din sat, a fost o continuare a educaţiei muzicale de acasă. De Crăciun, măicuţele inundau satul cu cele mai frumoase colinde. Era o muzică ce părea că vine din ceruri. Şi-a lăsat amprenta în sufletul meu pentru totdeauna. Din păcate, prin anii `60 mănăstirea a fost închisă şi s-au stins şi acele sărbători ale sufletului. În 1990 a fost redeschisă - se mai cântă şi acum la Tabăra, dar nu ca odinioară.

- Deci, nu întâmplător aţi ajuns la Şcoala Pedagogică din Călăraşi...
- Am ales să-mi continui studiile la Călăraşi, pentru că acolo exista o secţie de pedagogie muzicală. Această școală, cu profesori extraordinari, mi-a oferit tot ce a avut mai bun în plan didactic şi muzical şi a fost de o importanţă capitală în munca mea de profesoară de muzică. Şi la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi am avut parte de cei mai buni profesori: S. Croitoru, V. Popovici, I. Gagim şi mulţi alţii, etalon de profesionalism, înţelepciune şi tact pedagogic.

- V-aţi întors în sat, unde munciţi de 36 de ani... Cum aţi reuşit să organizaţi acel renumit cor, cu care aţi cucerit inimile atâtor oameni? Au fost părinţii de acord să-şi lase odraslele la repetiţii, în condiţiile când la ţară copiii sunt ocupaţi şi cu munca fizică?

Loading...


- Am fost remarcată şi apreciată atât la Călăraşi, cât şi la Bălţi şi am avut posibilitatea să-mi construiesc o carieră muzicală în capitală. Dar am ales să mă întorc în satul natal, lângă părinţii mei. Tata era o figură legendară, o mare personalitate. Şi mama - mereu aproape, o mamă adevărată. Nu ştiu, cred că voiam să fiu lângă oamenii dragi. Şi nu-mi pare rău, muncesc şi până acum în şcoala din satul natal. Corul l-am organizat încă de la începuturi, am mai înfiinţat şi un ansamblu vocal, un ansamblu folcloric, cu care am ieșit în lume. Eram prezenţi la toate evenimentele muzicale importante din raion şi din republică şi întotdeauna ne întorceam cu premii. Ulterior am organizat şi un cor de băieţi şi... când au văzut băieții mei ce rezultate avem, veneau şi mă rugau să fie înscrişi la cor, chiar şi cei care nu aveau calităţile vocale necesare. Găseau timp şi pentru repetiţii, şi pentru muncile câmpului unde, aveţi dreptate, erau foarte solicitaţi de către părinţi.

- Aveţi un repertoriu de calitate. Cum aţi ales cântecele pentru cor?

- Le alegeam ținând cont de posibilităţile vocale ale elevilor. Am interpretat şi muzică clasică (Ave Maria de Acadelt, Iisus Prunc de Ceaikovski, Corul sclavilor evrei din opera Nabucco de G. Verdi etc.), cântece haiduceşti, colinde, cântece pascale şi populare, muzică uşoară. Repertoriul variat îi fascina pe copii şi ei cântau cu plăcere. Am creat şi dansuri după o anumită muzică. De exemplu, dansul Nimfele, după o melodie găsită într-o carte foarte veche la Biserica din Tabăra. Cu acest dans am participat la un festival de la Bucureşti de unde ne-am întors cu Marele Premiu. Un alt dans, pe muzica Habarera din opera Carmen, a fost prezentat de elevii mei pe scena Palatului Republicii de la Chişinău şi însuşi maestrul Eugen Doga, prezent în sală, ne-a felicitat pentru prestaţie.

- În multe şcoli, lecţiile de muzică sunt înlocuite cu cele de matematică. Se consideră că a cânta ştie toată lumea, în timp ce matematica trebuie învăţată serios. Ce credeţi despre această atitudine?
- Cred că este greşită. Asemenea practici nu-i fac pe elevi mai buni la matematică, dar în mod sigur, îi direcţionează spre muzica de proastă calitate şi de prost gust. Educația muzicală este foarte importantă, ea îi conferă omului nu doar cultură şi eleganţă, ci îl face mai bun, mai optimist, mai tolerant, mai fericit.

- Aţi concertat împreună cu elevii în multe ţări. Care dintre ele v-a lăsat o impresie mai puternică?
- Cum vă spuneam, am fost mereu prezenţi şi invitaţi la cele mai importante concursuri şi evenimente muzicale, la zeci de concursuri organizate în R. Moldova, România, Turcia, Ucraina, Rusia, Cehia. Acum două săptămâni ne-am întors din Suedia. Publicul ne-a primit foarte bine peste tot unde am mers, chiar şi în răcoroasa Suedie am fost primiţi nemaipomenit de călduros. Calitatea şi sinceritatea sunt apreciate oriunde, e greu să compari…

- Sunteţi printre puţinii profesori de muzică, despre care se poate spune că sunt şi cântăreţi de profesie.
- Îmi place să cânt. Începând cu 1992, am participat în mod constant la Concursul Naţional „Tamara Ciobanu”, ocupând la diferite ediţii locurile 3, 2, 1. „Crizantema de Argint” este sărbătoarea mea de suflet, o aştept şi mă pregătesc pentru ea tot anul. Merg să cânt nu pentru a concura, ci pentru a celebra romanţa, a onora acest gen muzical care este cel mai aproape de sufletul meu. „Crizantema de Argint” m-a răsplătit cu Premiul III, în 1993 şi Premiul II, în 2006. Am bucuria de a cânta pe aceeaşi scenă cu sora mea, Silvia Goncear, care a obținut în 2007 Marele Premiu la „Crizantema de Argint” şi în 2008 Trofeul la „Crizantema de Aur” de la Târgovişte. Acum mă pregătesc cu mare emoţie de ediţia 2012 a „Crizantemei de Aur”. Pe lângă cele două mari festivaluri, particip constant la Festivalul Naţional al Lucrătorilor din Învăţământ, la care am luat Premiul I în 2005 şi în 2011, precum şi Premiul I la Festivalul Republican al Creaţiei Artistice a Colaboratorilor instituţiilor preuniversitare de învăţământ.

- Aveţi discipoli care au ales să facă o carieră muzicală?
- Am avut foarte mulţi elevi talentaţi, înzestraţi cu deosebite calităţi muzicale. Din păcate, nu toţi au avut posibilitatea să-şi continue studiile muzicale. Dar sunt mândră de cei care au reuşit s-o facă. De exemplu, Anişoara Cebotari este una dintre cele mai talentate discipole ale mele. Mi-a fost elevă de la vârsta de cinci ani. Are calităţi vocale excepţionale, a fost apreciată la toate concursurile şi concertele la care a participat. La Festivalul „Micul Prinț”, în 1996 şi în 1997, pe lângă premii, a câştigat şi o bursă de studii la Liceul „Dinu Lipati” din Bucureşti, din partea Guvernului român. A studiat la acest liceu, apoi a urmat Academia de Muzică din Bucureşti. Acum s-a stabilit la Bucureşti şi este interpretă de operă. O altă discipolă a mea este Vera Laşcu din Vatici, satul vecin. Am lucrat individual cu ea, a absolvit şi ea Liceul „Dinu Lipati”, apoi Academia de Muzică din Bucureşti. Fiii fratelui meu, Radu şi Igor Goncear, au studiat la Academia de Muzică din Chişinău, Radu Guţu, Maria Pşeneac şi Victoria Goncear îşi fac studiile la Şcoala Pedagogică din Călăraşi, Secţia muzică. Şi alţi elevi au participat la concursuri şi festivaluri muzicale, au fost premiaţi, numai că ulterior au ales să facă studii în domenii mai pragmatice.

- Aţi reuşit să descoperiţi talentul muzical în mulţi copii de la Tabăra, dar aţi avut grijă şi de cei cinci copii ai dumneavoastră. Câte nunţi aţi jucat până acum în familie? Aveţi şi nepoţi?
- Dumnezeu m-a binecuvântat şi sunt împlinită şi ca mamă. Am cinci copii, două fiice şi trei feciori. Fiica mai mare a făcut Facultatea de Limbi Străine la Chişinău, apoi doctoratul la Universitatea din Bucureşti şi s-a specializat în literatura franceză. Locuieşte în România, e căsătorită şi are doi copii minunaţi. Feciorii mai mici şi-au făcut studiile la Oradea şi s-au stabilit acolo, încă nu s-au căsătorit. A doua fiică a făcut Politehnica din Chișinău, are o fetiţă deşteaptă foc. Fiul cel mai mare e alături de noi, lucrăm în aceeaşi şcoală, este cadru didactic. Are şi el un fiu şi o fiică. Am cinci copii şi cinci nepoţi, cu care mă mândresc foarte mult. Iar soţul meu e învăţător de matematică, tot la Tabăra.

- Şi cum se împacă cifrele cu notele muzicale în familia dumneavoastră?

- Deşi la prima vedere nu pare aşa, muzica este o artă care se bazează pe principii exacte, matematice. Pe de altă parte, şi matematica este o artă. Soţul meu m-a susţinut profesional întotdeauna, este un om deştept, drept şi foarte generos.

- De ce principiu vă conduceţi în viaţă şi aţi dori să-l respecte şi copiii dumneavoastră?
- Apa trece, pietrele rămân. Şi munca nu trădează niciodată...Un articol de:
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 19 Februarie 2020, ora: 12:19

În Partidul Democrat existau până astăzi trei grupuri: Nichiforciuc, Filip și Candu. Cel puțin așa susține deputatul Andrian Candu, care a anunțat miercuri că părăsește PD. Candu a declarat în cadrul unei emisiuni de la Publika TV că a decis să părăsească PD...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 12:14

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric

Dacia anunță că va prezenta pe 3 martie la Geneva ”în premieră mondială cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață” Este de așteptat ca modelul de oraș să coste sub 15.000 de euro, dar să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea...

( ) Citeşte tot articolul

Orhei 19 Februarie 2020, ora: 12:10

Partidul ȘOR a dat în exploatare primul sat cu sistem de iluminare stradală bazat în totalitate pe LED-uri

Partidul ȘOR a dat în exploatare primul sat cu sistem de iluminare stradală bazat în totalitate pe LED-uri

Iluminatul stradal a devenit realitate la Ișcălău, raionul Fălești, grație susținerii Partidului Politic „ȘOR” și la inițiativa lui Ilan Șor. Satul nu a mai avut iluminare stradală de 35 de ani. Ceremonia oficială de aprindere a luminii pe străzile localității a avut...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 12:06

Marea Britanie închide ușa instalatorilor polonezi și constructorilor români. Cele 10 noi reguli pentru muncitorii străini au fost prezentate de guvernul de la Londra

Marea Britanie închide ușa instalatorilor polonezi și constructorilor români. Cele 10 noi reguli pentru muncitorii străini au fost prezentate de guvernul de la Londra

Marea Britanie închide ușa muncitorilor europeni necalificați și care nu vorbesc limba engleză, ca parte esențială a noii legislații privind imigrația ce va pune capăt unei epoci dominate de forța de muncă ieftină importată din UE de fabricile, serele, hotelurile și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 10:48

SCINDARE ÎN PARTIDUL DEMOCRAT /// Șase deputați PD, în frunte cu Andian Candu părăsesc fracțiunea condusă de Dumitru Diacov

SCINDARE ÎN PARTIDUL DEMOCRAT /// Șase deputați PD, în frunte cu Andian Candu părăsesc fracțiunea condusă de Dumitru Diacov

Deputatul democrat Andrian Candu, anunță că, alături de un grup de colegi, printre care și Sergiu Sîrbu, părăsesc Partidul Democrat și creează o altă fracțiune parlamentară.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 10:34

Caz HORROR în sectorul Râscani: O tânără de clasa 9-a a fost găsită strangulată de creanga unui copac într-un parc

Caz HORROR în sectorul Râscani: O tânără de clasa 9-a a fost găsită strangulată de creanga unui copac într-un parc

Tragedie în capitală. O adolescentă de 15 ani a fost găsită strangulată de creanga unui copac într-un parc din sectorul Râșcani al capitalei.

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 19 Februarie 2020, ora: 09:44 de Irina Nechit

interviu de irina nechit Tamara Cărăuș: „Se reia motivul obscen al moldovenismului. Întreaga existență politică a RM e o existență nudă încât îți vine să întorci capul dezgustat”

Tamara Cărăuș: „Se reia motivul obscen al moldovenismului. Întreaga existență politică a RM e o existență nudă încât îți vine să întorci capul dezgustat”

– Felicitări pentru cartea „Limba de hârtie”, ajunsă la a doua ediție. Are un magnetism puternic, e o dezlănțuire de energii spirituale, identitare, lingvistice. Cititorul o citește dintr-o respirație. Tu, de asemenea, ai scris-o spontan, dintr-o respirație?

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 09:06

Cine este Alexandra de Taddeo, studenta rusofilă din centrul scandalului Griveaux, favoritul lui Macron retras din cursa pentru primăria Parisului

Cine este Alexandra de Taddeo, studenta rusofilă din centrul scandalului Griveaux, favoritul lui Macron retras din cursa pentru primăria Parisului

Înregistrări video cu caracter sexual primite de la Benjamin Griveaux, un apropiat al lui Emmanuel Macron, legături cu controversatul activist rus Piotr Pavlenski - în centrul acestui scandal se conturează imaginea Alexandrei de Taddeo, o "studentă inteligentă" și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 09:01

Euronews, despre cele mai proaste trenuri din Europa: România și Bulgaria se află pe ultimele locuri

Euronews, despre cele mai proaste trenuri din Europa: România și Bulgaria se află pe ultimele locuri

Există un sector din Europa în care pe brazda, acum decolorată, a fostei Cortine de Fier, este săpat un semn adânc între cele două emisfere ale Vechiului Continent: calea ferată. În unele țări, panoul cu orarul trenurilor este un adevărat lux. Se...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 08:46

Prognoza METEO pentru 7 zile / FOTO

Prognoza METEO pentru 7 zile / FOTO

 Astăzi vom avea parte de un cer senin, fără precipitații, cu maxime care vor ajunge la +9 grade Celsius în nordul țării, +10 în centru și +11 în sudul Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 19 Februarie 2020, ora: 08:37

Cum să identificați cei mai buni furnizori de pariuri sportive

Cum să identificați cei mai buni furnizori de pariuri sportive

De ce trebuie să ținem cont când alegem o casă de pariuri sportive online în România. Informații utile!

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 08:06

Incendiu violent, la bloc.O femeie și-a pierdut viața

Incendiu violent, la bloc.O femeie și-a pierdut viața

Un incendiu a izbucnit în această seară în interiorul unui apartament de la etajul zece de pe strada Florilor 12/4 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:22.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:55

Horoscop: Soarele in ZODIA PEȘTI 2020! Ce SCHIMBĂRI INEVITABILE aduce pentru fiecare zodie?

Horoscop: Soarele in ZODIA PEȘTI 2020! Ce SCHIMBĂRI INEVITABILE aduce pentru fiecare zodie?

Pestii sunt ultima statie din cele 12 a calatoriei Soarelui prin zodiac. In acest an, de la sezonul Pesti 2019 si pana acum, si noi am calatorit impreuna cu Soarele prin toate zodiile, am crescut si ne-am schimbat, am castigat, am pierdut, am plans si am fost fericiti iar fiecare eveniment ne-a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:55

OPINIE /// Cum își taie Partidul Democrat craca de sub picioare

OPINIE /// Cum își taie Partidul Democrat craca de sub picioare

A fost eclipsat, în sfârșit, evenimentul de presă numit „trădarea lui Aureliu Ciocoi” care a fost cap de afiș în mass-media de la Chișinău mai mult de o săptămână. Luni, 17 februarie, a căzut ca un trăsnet știrea despre o ședință comună cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:49

Caz de canibalism în FRANȚA. Și-a mâncat mama!

Caz de canibalism în FRANȚA. Și-a mâncat mama!

 Autoritățile nu au făcut publică identitatea personajului, însă au precizat că este vorba despre un bărbat de 36 de ani, din Bouches-du-Rhône, regiunea Aix-en-Provence. Cunoscut pentru problemele psihice, individul a fost plasat în custodia Poliției, urmând a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:43

Rusia anunță că va interzice intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul său, indiferent de scopul călătoriei

Rusia anunță că va interzice intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul său, indiferent de scopul călătoriei

Administraţia de la Moscova a anunţat, marţi, intenţia de a interzice intrarea pe teritoriul Rusiei a cetăţenilor chinezi, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului, informează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:36

VIDEO - Cum arde mafia italiană gunoaie extrem de toxice în România

VIDEO - Cum arde mafia italiană gunoaie extrem de toxice în România

 Fabrica de ciment de la Chişcădaga, în timpul unui incendiu la depozitul de deşeuri România a devenit locul unde gunoaiele din Europa sunt aduse pentru a fi arse fără control, în fabricile de ciment, arată o investigaţie jurnalistică transfrontalieră. ...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:29

COROANVIRUS: Un nou bilanţ indică 2.000 de morţi în CHINA

COROANVIRUS: Un nou bilanţ indică 2.000 de morţi în CHINA

 Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus indică 2.000 de morţi în China, după anunţarea miercuri de către autorităţile din provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei, a 132 de noi decese, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:26

MAREA BRITANIE: Guvernul dezvăluie noul sistem de imigraţie post-Brexit

MAREA BRITANIE: Guvernul dezvăluie noul sistem de imigraţie post-Brexit

 Guvernul britanic va dezvălui miercuri noul sistem de imigraţie bazat pe puncte care va fi utilizat în Regatul Unit post-Brexit, favorizând minţile ''strălucitoare'' faţă de ''lucrătorii puţin calificaţi'', relatează AFP. "Răspundem priorităţilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:21

Bărbat înjunghiat mortal, la Soroca - VIDEO

Bărbat înjunghiat mortal, la Soroca - VIDEO

Moarte învăluită de mister, la Soroca. Un bărbat din satul Trifăuți a fost găsit fără suflare în propria casă. Descoperirea macabre a fost făcută în dimineața de 18 februarie, în jurul orei 06.50.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 07:16

Accident cu un microbuz cu moldoveni, în România. Sunt răniți - FOTO

Accident cu un microbuz cu moldoveni, în România. Sunt răniți - FOTO

Trei persoane au fost rănite, luni după-amiaza, după ce un microbuz cu pasageri s-a izbit de un stâlp de beton. Accidentul s-a întâmplat din cauza unui moldovean, care executa o depășire neregulamentară. Accidentul s-a produs pe raza localității Ciucea, județul Cluj,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 06:57

Ucraina are un nou ambasador în R. Moldova

Ucraina are un nou ambasador în R. Moldova

Secretarul de Stat Dumitru Socolan l-a primit astăzi pe ambasadorul Ucrainei, Marko Shevchenko cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare la MAEIE, se arată într-un comunicat al instituției. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2020, ora: 22:34

Ministerul Culturii din România îi mulţumeşte Irinei Rimes pentru colaborare

Ministerul Culturii din România îi mulţumeşte Irinei Rimes pentru colaborare

 Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi” 2020 a devenit un subiect popular în social media după ce cântăreaţa Irina Rimes, desemnată de Ministerul Culturii ambasadoarea evenimentelor ce vor marca sărbătoarea, a făcut mai multe afirmaţii despre sculptorul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2020, ora: 17:46

PSRM scoate de la naftalina proiectul lui Plahotniuc „pro-Moldova” și-l lansează cu un nou nume: „Declaraţii privind politica externă echilibrată”

PSRM scoate de la naftalina proiectul lui Plahotniuc „pro-Moldova”  și-l lansează cu un nou nume: „Declaraţii privind politica externă echilibrată”

 PSRM a emis o declarație „cu privire la politica externă echilibrată a Republicii Moldova” și propun ca aceasta să fie semnată de toate partidele parlamentare. Declarația a fost dată publicității în cadrul unui briefing de deputații socialiști Vlad...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2020, ora: 13:57

PAS, PPDA și PDM ar putea semna un document privind parcursul european al R. Moldova

PAS, PPDA și PDM ar putea semna un document privind parcursul european al R. Moldova

 Deputații PAS, PPDA și PDM pregătesc și ar putea aproba și vota împreună, în Parlamentul de la Chișinău, un document cu privire la menținerea viziunilor pro-europene și parcursului european al R. Moldova. Documentul a fost elaborat de către deputații din fracțiunea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Februarie 2020, ora: 00:01

Ce au negociat PD și PSRM în ședința de la Parlament ?

Ce au negociat PD și PSRM în ședința de la Parlament ?

 Mai mulți deputați democrați și socialiști s-au întrunit în această seară într-o ședință închisă la Parlament.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)