Actualitate

INTERVIU de la Vilnius cu fiica Iuliei Timoşenko, Evghenia

Totuşi, pe fondul întâlnirii, care are loc in acest moment, TIMPUL a reuşit să vorbească cu Evghenia Timoşenko, fiica opozantei ucrainene.

Aceasta a remarcat că oamenii (ucrainenii- n.red.) sunt disperaţi și dezamăgiţ de faptul ca au fost respinşi. „Mama mea cheamă liderii europeni şi poporul european să se ridice și să lupte în cazul în care Ucraina pierde al summitul de mâine. Oamenii ar trebui să ceară demisia Guvernului Ianukovici, cu scopul de a-l da jos, deoarece este o persoană care a considerat că are dreptul să decidă pentru milioane de oameni”, a declarat fiica Iuliei Timoșenco.

Aceasta a precizat că mama ei este în a patra zi de greva foamei, dar „este încurajată, într-un fel, de protestele oamenilor din Ucraina şi a menţionat că aceste proteste îi aduc aminte de Revoluţia Portocalie, de acum nouă ani. Opoziţia, împreună cu oamenii, trebuie să lupte pentru independeţa Ucrainei. Greva foamei este un semn de solidaritate pentru oamenii care au ieşit în stradă”, a spus Evghenia.

Întrebată dacă mama sa se gândeste la alegerile prezidențiale de anul viitor, fiica a spus că, pentru început, trebuie salvată mama sa, pentru că se află într-o stare fizică precară. Conform Evgheniei, Iulia Timoșenco are nevoie de îngrijiri medicale urgente și trebuie obținută eliberarea ei. „Totuşi dacă Acordul de Asociere (AA) nu va fi semnat, represiile vor continua. Mama mea a chemat liderii europeni să nu părăsească Ucraina, să fie alături de noi şi să nu-l creadă pe Ianukovici, pentru că, dacă el solicită time-out pentru cursul european, atunci acest time-out e definitiv”, a declarat Evghenia. 

Aceasta consideră că timp de trei ani, Ianukovici a dus represalii și a decis să ţină Ucraina în stagnare. Evghenia crede că mai sunt speranţe ca AA cu Urcaina va fi semnat, „însă dacă nu va fi aşa, Ianukovici şi-a dat jos masca de lider proeuropean”.

de la Vilnius, Victoria Puiu pentru TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *