Politică

Intors la MAI, Chiril Motpan isi aminteste despre falsurile pe care i le plasa Papuc

Fostul sef al Directiei relatii publice a MAI, locotenent-colonelul Chiril Motpan s-a intors la minister. El va conduce Directia Informare si Relatii cu Publicul, din subdiviziunea careia va face parte Centrul de Presa si Sectia relatii cu publicul. Noua directie isi propune sa editeze si o publicatie a ministerului. Motpan va fi prezentat oficial de catre ministrul Victor Catan la inceputul anului 2010.

„Centrul de presa va ramane sa-si exercite misiunea obisnuita, insa Directia Informare si Relatii cu Publicul isi are scopul de a acorda o atentie sporita comunicarii si conlucrarii MAI cu cetatenii. E posibil ca pe viitor sa editam si o publicatie a MAI”, a declarat Motpan pentru TIMPUL.

In 2002, Chiril Motpan conducea Directia Relatii Publice a MAI, desfiintata curand dupa demisia sa. El si-a dat demisia, dupa ce ex-ministrul Papuc i-a plasat informatii false despre disparitia lui Cubreacov. „In dimineata de 25 mai 2005, cand a fost „gasit” Cubreacov, am fost invitat la ministrul Papuc. Cu multa bucurie in voce, el mi-a zis ca politia l-a gasit pe Cubreacov. Versiunea ministrului, confirmata si de comisarul de Criuleni, dl Uta, era ca un echipaj mobil al MAI a vazut un cetatean care se deplasa la o ora tarzie pe traseul Cosnita-Criuleni, l-a intrebat de acte si acela s-a prezentat drept Cubreacov, dupa care a fost dus la politie. Am difuzat informatia imediat.

Luni seara, insa, Cubreacov declara presei ca el singur a intrat la postul de politie, iar eu am dezinformat presa. Si a explodat bomba – ma sunau jurnalisti din toata lumea si ma intrebau de ce i-am mintit. Am intrat atunci la dl Papuc si l-am intrebat de ce am fost indus in eroare. El s-a uitat la mine, a zambit ironic si a zis: „Ei si ce? Du-te si lucreaza”. In aceeasi seara, am difuzat presei o declaratie in care regretam faptul ca am fost obligat de organele de ancheta sa induc in eroare opinia publica nationala si internationala, iar a doua zi am depus ministrului raportul de demisie”, sustine Chiril Motpan.

Mentionam ca in functia de sefa a centrului de presa a MAI va ramane Ala Meleca.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *