Artă

Întorşi din Bratislava, şi-au expus lucrările la Teatrul „Licurici”

Cei 12 artişti plastici (Violeta Diordiev, Marina Andruhina, Victoria Raţă, Elena Leşcu, Estela Răileanu, Olga Cazacu, Olga Coronovschi, Iulia Grădinari-Şcobari, Iurii Palcov, Maria Bazarina, Olesea Şibaeva, Anna Evtuşenco) au trimis la concurs 89 de lucrări din 16 cărţi. Toţi participanţii au fost incluşi în Catalogul BIB2011 cu cele mai reuşite lucrări alese de Juriul Internaţional BIB2011.

Participarea ilustratorilor de carte pentru copii din Republica Moldova la acest concurs a fost organizată de Secţia Naţională a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY), preşedinte Claudia Balaban.

La BIB2011 au participat în total 2318 ilustraţii executate de 356 ilustratori din 44 de ţări. Aceste ilustraţii reprezintă 458 cărţi din ţările participante.

BIB (Biennial of Illustration Bratislava – Bienala de Ilustraţii din Bratislava) este cea mai prestigioasă expoziţie-concurs internaţională de ilustraţii de carte pentru copii. Bienala se organizează în septembrie-octombrie, din 1967, de către Ministerul Culturii al Republicii Slovacia şi Centrul BIBIANA din Bratislava, cu sprijinul UNESCO şi al altor organizaţii non-guvernamentale internaţionale afiliate UNESCO, printre care IBBY (Consiliul Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret).

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *