Actualitate

Intr-o saptamna va fi inaugurat postul vamal Radauti – Lipcani

In cel mult o saptamana urmeaza sa fie inaugurat podul Radauti – Lipcani. Postul vamal de la Lipcani este gata, iar vineri reprezentantii celor doua institutii vamale din Romania si R. Moldova se vor intalni pentru a discuta ultimele detalii, a comunicat in sedinta guvernului Tudor Balinschi, seful Serviciului vamal.

In timpul vizitei la Chisinau, presedintele roman Traian Basescu a promis deschiderea in scurt timp a podului Radauti – Lipcani, ulterior autoritatile locale romane anuntand ca acest lucru se va produce pana la 12 februarie. In prima perioada, la Radauti, postul vamal va fi unul provizoriu, au anuntat autoritatile romane. Ulterior, autoritatile din Botosani vor face demersuri la guvernul roman pentru constructia unui sediu permanent.

La inceputul anilor 2000, Uniunea Europeana a acordat guvernelor RM si Romaniei 11 mln. euro pentru amenajarea si deschiderea punctului de trecere Lipcani – Radauti-Prut. Punctul de trecere a frontierei nu a putut fi deschis pentru ca autoritatile romane nu au amenajat sediul vamii si infrastructura aferenta.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *