Eveniment

Intră în ACADEMIA TINERILOR INTEGRI: Istoria mai vrea un pas, noi suntem următorul

ATI se va desfășura pe întreg teritoriul României și Rep. Moldova. Participanții vor fi 200 de cetățeni ai Rep. Moldova cu vârsta cuprinsă între 16 – 27 ani*, care dispun de minim 4 ore/zi pentru implicare în proiect. O sută de participanți vor fi selectați din municipiul Chișinău și suburbiile acestuia, iar o altă sută din celelalte localități**.

Pe parcursul desfășurării proiectului, fiecare participant va ajunge în cel puțin 20 de orașe de pe ambele maluri ale Prutului.

Selecția celor 200 de tineri academicieni va fi una minuțioasă, care presupune, pe lângă altele, completarea unui formular de aplicare disponibil la finalul acestei pagini și un interviu organizat de coordonatori la Chișinău sau prin Skype. Absolvenții Academiei vor trebui să demonstreze calități de lider autentic, prin implicare activă și responsabilități asumate duse până la capăt.

Programul ATI:

Înscrierile încep pe 23 aprilie și vor fi oprite în luna mai, la încheierea procesului de identificare a celor mai buni 200 de tineri. În cazul în care unii din participanți nu vor îndeplini standardele de seriozitate și implicare, pot fi înlocuiți în timpul desfășurării proiectului cu cei din lista de așteptare.

Mai și Iunie – lunile voluntariatului

Această perioadă presupune o serie de acțiuni în cadrul Campaniei UNIREA ÎNSEAMNĂ. Flash-mob-uri, evenimente cu mulțimi, promovare de la om la om sunt doar câteva dintre situațiile inedite cu care se vor confrunta participanții, căpătând abilități noi prin educație non – formală.
Domenii în care vei obține aptitudini în această perioadă:
– Comunicare
– Promovare
– Persuasiune
– Public speaking
– Social Media

Iulie – luna deplasărilor

Cu vaporul, cu trenul, cu autocarul, cu mașina, cu bicicleta și pe jos – vei călători într-o lună cât alții în 10 ani. Aceste excursii vor fi îmbinate cu Școli de Vară care vor dezvolta în tine un lider autentic, deoarece traineri cu experiență bogată vor veni să-ți vorbească* (toate cheltuielile -masă, cazare, transport- vor fi suportate de organizatori).

Domenii în care vei obține aptitudini în această perioadă:
– Orientare în spațiu
– Geografie și Turism
– Istorie și Geopolitică
– Etnografie și Sociologie
– Activism Civic

August – luna examenului

În urma trainingurilor la care vei participa, vei învăța să implementezi proiecte. Fiind pregătit pentru adevărata acțiune, vei coordona tu un proiect de nivel local sau național, cu ocazia zilelor de 27 și 31 AUGUST.

Domenii în care vei obține aptitudini în această perioadă:
– Resurse umane
– Management
– Coordonare de proiecte
– Leadership
– Strategie

După ce ai trecut cu succes examenul primului proiect, poți fi considerat absolvent ATI.
Absolvenții vor activa în Nucleul TM de la locul de trai și vor fi agenți ai schimbării în comunitatea din care fac parte.
Absolvenții ATI vor beneficia de un stagiu de pregătire la Bruxelles la Parlamentul European!

* Pentru a fi selectat în ATI, este eligibil orice cetățean al Republicii Moldova cu excepția liderilor de Nuclee TM, care vor avea un program separat în această perioadă

** Nu va fi selectat mai mult de 1 participant pentru o rază de 5 000 de locuitori.

sursa: unireainseamna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *