Femeia

Întrebări banale

Eu una nu înţeleg de ce anumite evenimente ar trebui să ne preocupe cu atât de mult timp înainte. În plus, cred că fiecare clipă îşi are propria savoare şi ar trebui să ne concentrăm asupra ei la momentul oportun…

Sunt mai multe întrebări care intră în aceeaşi categorie şi care mi se par la fel de banale şi fără sens: ce găteşti duminică (şi e doar luni), unde mergi la vară în concediu (şi suntem abia în octombrie), cu ce te îmbraci la nuntă (care va fi în noiembrie), când faceţi un copil (şi abia ne-am întors din luna de miere)… De ce nu putem aprecia momentul ACUM fără să punem întrebări banale? De ce anticipăm totul şi nu lăsăm lucrurile să se întâmple în ritmul lor? Există un termen de expirare pentru ceva anume? Dacă nu fac astăzi planuri, nu o să mai am parte de un eveniment reuşit?

Şi atunci… de ce oare cad toate frunzele toamna? Şi mă va lua oare şi în acest an iarna prin surprindere, la fel ca pe drumarii responsabili de deszăpezire? Sunt şi acestea întrebări, la o adică. La voi a câta oară o astfel de întrebare ar deveni „banală”?

Mira Tănase
www.culinar.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *