Frumusețe

Întreţinerea părului vopsit în sezonul rece

 Această perioadă este momentul în care doamnele sunt dipuse să recurgă la schimbări destul de majore în ceea ce priveşte coafurile. Alegerea unei alte culori, sau reîmprospătarea celei existente se impune la final de an. Tocmai din acest motiv trebuie să şti că imediat după vopsire, părul este foarte sensibil şi necesită mai multă grijă. Pentru a nu se decolora repede, dar şi pentru a nu avea un aspect tern şi uscat, cu atât mau mult acum când temperaturile sunt scăzute şi favorizează aceasta, trebuie să acorzi o îngrijire specială părului. Protecțiea părului se realizează extreme de bine dacă se folosesc produse speciale pntru menţinerea culorii. Cea mai bună alegere sunt șamponul și balsamul pentru păr vopsit produse de aceeași companie care a produs și vopseaua, deoarece nu există riscul unor interacțiuni problematice. Iată cum faci vopseaua ă dureze:

Nu folosi şampon
Culoare se fixează în păr cel mai bine atunci când nu aplici pe păr șampon timp de 3 zile. Dacă totuși este absolut necesar să speli părul, folosește un balsam pentru păr vopsit în loc de șampon. Nu-l lasă în contact cu părul pentru mai mult de un minut. Părul poate fi spălat după câteav zile cu şampon.

Nu folosi foenul, placa sau ondulatorul
După vopsire, părul se va rupe mult mai uşor, deoarece devine mult mai sensibil. Placa de întins, ondulatorul și bigudiurile electrice sunt de-a dreptul nocive pentru păr. Dacă este posibil, evită și uscătorul de păr. În urma expunerii la căldură, părul se electrizează, iar riscul de rupere sau de apariție de vârfuri despicate este mult mai mare. Periere părul se face la fel, cu cât mai multă grijă. Utilizează o perie cu peri naturali și folosește-o doar când părul este complet uscat.

Nu uita de balsam
Balsamul este mult mai important decât şamponul pe care îl foloseşti. Dacă şampunul este doar pentru curăţare, balsamul hrăneşte şi hidratează firele de păr. Trebuie să foloseşti fie un balsam care are efecte hidratante, fie un balsam special creat pentru părul vopsit.

Nu uita de masca de păr
La sfârșitul primei săptămâni după vopsire, aplică o mască de păr hidratantă pentru păr vopsit. Hidratarea oferită de o mască îți asigură un aspect mai frumos al părului. Masac poate fi aplicată periodic, cam la 7-10 zile. În cazul în care te-ai decolorat aplicarea măştii este mai mult decât esenţială pentru sănătatea părului.

PONTURI
• Dacă ninge sau este foarte frig protejează-ţi părul. Dacă nu porţi căciulă alege un palton sau o haină care are glugă. Dacă vrei să fi chic poţi purta chiar şi o eşarfă dintr-un material mai gros peste cap.
• Sănătatea părului tău este influenţată şi de alimentaţie. De cele mai multe ori părul uscat este consecinţa lipse proteine, dar şi a unei deshidratări. Consumă proteine, grăsimi şi glucide, dar şi suficientă apă, alimente care con’in vitaminele A, C, E şi calciu.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *