Actualitate

Intrigantul

Voronin a ajuns de rasul lumii, atunci cand lumea l-a descoperit neretusat si neredactat in jiltul de presedinte al Parlamentului. S-a blocat in propriul deficit de inteligenta, de bun-simt si demnitate, a devenit atat de banal si de previzibil, incat chiar si electoratul care l-a votat se intreaba in al cui buzunar vor nimeri cele 500 de milioane de lei, pe care le cheltuieste fara nicio justificare la reconstructia capitala a celor doua cladiri aprinse si nestinse la timp.

Ba mai mult, pentru a salva de criza firmele de constructie apropiate clientelei comuniste si familiei sale, Voronin si dereglatii ideologici Mark-ati la cap au declansat o campanie de colectare de fonduri, unii conducatori tembeli impunand in plina criza subalternii sa „doneze” salariul pentru o zi de munca in fondul de reconstructie a sediilor defaimate. Va imaginati marasmul? Ministrul Finantelor reduce bugetele locale cu 20% si, astfel, reduce si salariile, inchide gradinitele, lasa copiii din scoli fara hrana, lasa multi medici si pedagogi pe drumuri, iar Voronin si comandoul sau nesatios aduna bani de la sarmani pentru a-si construi buncarul de aur.

Banii ii plac acestui batran si nesabuit renegat politic, iar adevarul ii cam iese pe ochi. Il pisca de imaginea falsa si aroganta, deoarece, daca ar fi un barbat adevarat, ci nu un intrigant care se ascunde la fundul numeroasei sale paze de corp, ar accepta crearea unei comisii internationale de ancheta pe marginea evenimentelor din 6, 7 si 8 aprilie, ar publica raportul oficial al anchetei si ar permite Opozitiei sa vorbeasca si la „Teleradio-Moldova” despre cele intamplate. De ce nu doreste Voronin o astfel de ancheta? Pentru ca se teme. De ce nu le permite lui Filat, Urecheanu si Ghimpu ca acestia sa le vorbeasca celor o jumatate de milion de alegatori ai lor de la ecranul televiziunii pe care acesti alegatori o platesc? Pentru ca se teme. De ce nu spune Voronin adevarul despre deficitul de un miliard de lei pe care l-a creat in bugetul statului doar pentru a amagi oamenii cu pomeni electorale? Pentru ca se teme. De ce Voronin nu a luat atitudine fata de Rezolutia Parlamentului European? Pentru ca se teme sa citeasca verdictul prin care este declarat drept un mincinos, care si-a dat arama pe fata si a spus ca integrarea europeana nu inseamna integrarea Moldovei in Uniunea Europeana. De ce nu accepta Voronin o dezbatere organizata la M1 cu participarea liderilor Opozitiei? Pentru ca se teme. Or, ceea in ce a transformat Voronin Institutia Publica Nationala a Audiovizualului „Teleradio-Moldova” este cea mai odioasa crima de la Hitler incoace, prin care se incearca indobitocirea definitiva a populatiei.
 

Dar ceea ce a pornit in ultima vreme Voronin ar trebui sa ne faca deja pe noi sa ne temem. Deoarece, stiind ca nu mai are de unde lua voturi, acest aventurier politic alimenteaza cu insistenta divizarea populatiei Moldovei pe criterii etnice. Speculand subtil pe o turnura politica spre Moscova, manipuland reminiscentele nostalgiei imperiale si comuniste ale vorbitorilor de limba rusa, Voronin consolideaza in pripa o coloana a cincea foarte agresiva si impertinenta, care nu va renunta la confruntari deschise atunci cand va sosi momentul. Am mai scris despre acest pericol, dar acum el este destul de real. In consecinta, Voronin s-ar declara aparatorul rusilor si al Rusiei, iar rusii si Rusia i-ar veni in ajutor. Asa precum s-a mai intamplat in aprilie, cand, spun martorii, dinspre Tiraspol veneau spre Chisinau blindate pentru a apara ordinea constitutionala a unui regim anticonstitutional. Iata de ce doar vorbitorii de limba rusa „aghitau” prin emisiunea TV „Mesager”, de limba romana, pentru „prezidenta Zina”, care s-a plimbat in alegeri cu limuzina, iar acum taie lefurile la oameni cu duzina.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *