Astăzi 23 Octombrie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 22 Octombrie 2019
Abonamente

Actualitate 18 Octombrie 2017, ora 09:24

Investigație / Macht ist in Wahrheit!

Marime Font

 

Saşii Michael Schmidt şi Bernd Fabritius, ultimele speranţe ale lui Renato Usatîi.

În anul următor vom urmări cum va evolua situația, iar în acest context voi monitoriza cazul lui Renato Usatîi, pentru a înțelege dacă există în cazul lui un oarecare abuz al sistemului”, declara la 26 aprilie 2017 Bernd Fabritius, raportorul special al APCE privind sistemul Interpol. Declaraţia acestuia era intens tirajată de blogul lui Usatîi şi portalul pro-rus de la Chişinău Omega, care îi aparţine lui Aleksandr Petkov, apropiat al lui Usatîi şi al Partidului Nostru de la Chişinău. Fabritius este şi deputat, membru al comisiei pentru Afaceri Europene şi raportor pentru Ucraina şi Republica Moldova în legislatura precedentă a Bundestagului.

Declaraţia de mai sus, una fără precedent, făcută de către un oficial european în apărarea unui exponent al intereselor Rusiei şi ale serviciilor speciale de la Moscova, este cheiţa de acces spre tărâmul minat al relaţiilor obscure şi al secretelor din culisele realităţilor politice, tăinuite de ochii cetăţenilor care îşi dau votul pentru cei care îi reprezintă în forurile europene.

Bernd Fabritius, (wiki) este etnic saş, s-a născut în România, la Agnita şi a făcut liceul la Sibiu. În 1984 a emigrat cu părinţii în Bavaria, unde se stabilise bunicul său după ce a fost deportat din România în URSS. În 2007 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Mondiale a Saşilor. În 2013 Fabritius a candidat în landul Bavaria pe listele Uniunii Creştin-Sociale şi a obţinut un loc în Bundestag.

Bernd Fabritius a scandalizat opinia publică în câteva rânduri, în 2014, când a fost ales preşedinte al Bund der Vertriebenen (BdV), Uniunea Izgoniţilor Germani, creată în 1950, după Războiul Doi Mondial şi care îi repreprezintă pe nemţii expulzaţi după război din ţările lor de origine. Din BdV face parte şi organizaţia regională a saşilor din Transilvania, pe care o reprezintă Fabritius. Uniunea are o imagine controversată în mai multe ţări europene, cum ar fi Polonia, fiind asociată cu neonazismul.

Bernd Fabritius a scandalizat repetat opinia publică după ce a recunoscut că deşi a fost ales deputat pe listele Uniunii Creştin-Sociale, trăieşte într-o relaţie de uniune socială cu partenerul său de viaţă şi nu face un secret din orientarea sa homosexuală, direct contrară doctrinei creştine.

Aici însă nu se termină controversele şi curiozităţile legate de Bernd Fabritius. La 16 februarie 2015, cu doi ani înainte de declaraţa de la Strasbourg, făcută în interesul lui Renato Usatîi, în plin conflict diplomatic şi schimb de sancţiuni între Rusia şi Uniunea Europeană, Bernd Fabritius a făcut o vizită la Moscova, acolo unde se ascunde în prezent de Interpol sub acoperirea serviciilor speciale ruseşti Renato Usatîi. În februarie 2015, când Usatîi tocmai intra în forţă cu proiectul politic pro-rus la Chişinău, Fabritius a participat la Conferinţa internaţională „La 50 de ani a mişcării civice a nemţilor ruşi: rezultate şi perspective” (vezi imagini). Una din tezele acestei conferinţe a fost cea expusă de emisarul lui Vladimir Putin, directorul Insitutului de Etnologie şi Antropologie a AŞR (РАН), Vladimir Zorin. Conform acesteia, „autonomia etno-culturală a nemţilor ruşi a demonstrat că este un partener activ şi de încredere al statului rus”.


 

Peste doar câteva zile după vizita la Moscova, la 27 februarie 2015, Fabritius organiza la Berlin, la Bundestag, prezentarea de către Fundaţia Open Dialog a unui raport, privind „Necesitatea de reformare a Interpolului”. Detaliile despre fundaţia respectivă le gasiti aici, dar şi controversele legate de activitatea acesteia ne fac să înţelegem de ce informaţia despre acest eveniment apare tocmai pe blogul oligarhului din Kazahstan Mukhtar Ablyazov, care din iulie 2013 era arestat în Franţa, după ce s-a ascuns de Interpol fiind condamnat de justiţia din Marea Britanie şi anunţat în căutare internaţională de Ucraina, Kazahstan şi Rusia. Evenimentul organizat de Bernd Fabritius, care a fost unul de lobby pentru oligarhul urmărit printr-o „red notice” a Interpol, a fost sponsorizat de Mukhtar Ablyazov prin fundaţia sa.

Aici abia începea colaborarea dintre fundaţia oligarhului şi Bernd Fabritius. La 9 decembrie 2016, după un intens lobby al fundaţiei oligarhului, Consiliul de Stat al Franţei a anulat decretul de extrădare semnat de premierul de la Paris. Dar oligarhul era în continuare căutat de Interpol, în baza „red notice”. Deputatul german a preluat raportul prezentat de fundaţia lui Ablyazov în Bundestag şi în urma unui efort de îmbunătăţire care a durat doi ani, la 7 martie 2017 acesta îl prezintă la APCE, în calitate de raportor special pentru sistemul Interpol. Un capitol aparte al raportului îi este dedicat oligarhului, cu trimitere la raportul fundaţiei lui Ablyazov, Open Dialog:

 

După prezentarea raportului la APCE, la 26 aprilie 2017 fundaţia lui Ablyazov şi Bernd Fabritius organizează în comun la Strasboug un seminar de mediatizare a raportului. Tocmai la acel eveniment Fabritius a făcut şi declaraţia privind dosarul Usatîi. Deosebit de curioasă este menţiunea privind sponsorii evenimentului, care figurează pe invitaţie: „Comisia APCE pentru Afaceri Juridice şi Drepturile Omului, Bernd Fabritius şi Fundaţia Open Dialog”, a se citi oligarhul Mukhtar Ablyazov. Măsurile de lobby au dat rezultat, peste câteva săptămâni Interpolul a satisfăcut plângerea avocaţilor oligarhului şi acesta a fost exclus din căutare internaţională de către Interpol.

Curiozităţile legate de activitatea lui Bernd Fabritius nu se termină nici aici. Recent acesta a întocmit, prezentat şi promovat rezoluţia APCE nr.2188/2017, care critică România, Republica Moldova, Polonia, Bulgaria şi Turcia. Rezoluţia, mediatizată pe larg în mijloacele de propagandă rusească, a stârnit valuri de reacţii negative în Polonia şi vine să se înscrie perfect şi într-un mod foarte dubios, alături de activitatea fundaţiei oligarhului Ablyazov, într-o serie de atacuri aplicate duşmanilor geopolitici ai Rusiei în regiune.

Ca şi în cazul fundaţiei oligarhului din Kazahstan, ţintele lui Bernd Fabritius sunt perfect explicabile. La fel, au o explicaţie şi interesul preşedintelui Asociaţiei Mondiale a Saşilor şi a Uniunii Izgoniţilor Germani pentru România, pentru Polonia, dar şi cel pentru Republica Moldova. Respectiv, pentru exponentul serviciilor speciale de la Moscova şi al grupării criminale ruseşti Solntsevskaia Bratva, Renato Usatîi, căutat şi el în baza unor „red notice” de Interpol, fiind bănuit de organizarea atentatului la viaţa bancherului rus Gherman Gorbunţov, care a avut loc în martie 2012 la Londra. De notat, că Renato Usatîi se ascunde de Interpol la Moscova, unde beneficiază de protecţia Kremlinului şi a serviciilor speciale ruseşti.

Bernd Fabritius este bun prieten cu un alt saş, Michael Schmidt (îi vedeţi împreună în imaginea reprezentativă de mai sus, la Bundetsag). Milionarul Schmidt este proprietarul distribuitorului oficial BMW în România şi un sponsor tradiţional al lui Fabritius. Mai mult chiar, Fabritius este membru al consiliului director al Fundaţiei Michael Schmidt Stiftung. Preşedinte al respectivei fundaţii este Michael Schmidt, iar vicepreşedinte – Veronica Schmidt, care este nimeni alta decât soţia preşedintelui fundaţiei şi respectiv sora lui Renato Usatîi...

Acum e clar cum, de unde şi mai ales de la cine ajung informaţiile confidenţiale din interiorul Interpol la Renato Usatîi şi respectiv FSB? Vă este clar canalul prin care se scurg la Moscova fotografiile de la şedinţele Interpolului, datele clasificate din interiorul sistemului Interpol etc? Mie îmi este. Raportorul special pentru sistemul Interpol de la APCE Bernd Fabritius uită de respectarea normelor de integritate şi de conflictele de interese, pe care ar trebui să le respecte cu sfinţenie în calitate de reprezentant al Bundestagului, APCE şi al Uniunii Izgoniţilor Germani, norme pe care le recomandă el însuşi în calitate de autor de rezoluţii statelor din Europa de Est.

Totuşi, prin derogare de la rezoluţii şi lege, după oligarhul Ablyazov şi cumnatul bunului său prieten şi sponsor Renato Usatîi trebuie salvat de „red notice” de la Interpol. Cu orice preţ! Pentru că saşii Michael Schmidt şi Bernd Fabritius sunt ultimele speranţe ale lui Renato Usatîi. Practica bate gramatica. Dar banii bat legea, dle Fabritius? Dar banii sponsorilor? Dar banii furaţi de oligarhi din băncile din Kazahstan şi Ucraina? Dar banii Mafiei Ruseşti şi ai Kremlinului? Macht ist in Wahrheit! Ja ja.

Schmidt finanțează și o fundație din Transilvania, care promovează idei radicale naționaliste. Este vorba despre Neuer Weg. Jurnalistul de la Zeppelin afirmă că anume prin aceste personaje informaţiile confidenţiale din interiorul Interpol ajung la Renato Usatîi şi, respectiv FSB.

Veaceslav Balacci afirmă că Fabritius și Schmidt sunt ultimele speranțe ale lui Usatîi să scape de urmărirea prin Interpol, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Ablyazov, cu suportul direct al Fundației Open Dialog.

@Veaceslav Balacci.
Sursa: Zeppelin.md

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 16:10

1. Ardei iuti - Capsaicina pe care o contin iti stimuleaza metabolismul si iti reduce poftele. 2. Cereale integrale - Iti ofera portia de fibre si carbohidrati complecsi de care ai nevoie pentru a-ti accelera metabolismul. 3. Cafea - Cafeina stimuleaza in mod natural sistemul nervos central...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 16:01

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, a ordonat retragerea tuturor titlurilor regale şi militare acordate concubinei sale, prezentată oficial în urmă cu două luni la Palatul Regal din Bangkok, motivând că aceasta nu i-a respectat dorinţele şi nu a dat dovadă de loialitate, a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 15:55

Deputatul socialist, Grigore Novac, se arată indignat de faptul că – după ce Năstase și Ceban au acces în turul doi al alegerilor locale – Dorin Chirtoacă s-a arătat (mai mult) pro candidaturii liderului ACUM. Iar asta – în timp ce pe parcursul campaniei sale...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 15:50

O femeie de 44 de ani din Iași a fost la un pas să arunce un bloc în aer în timp ce a încercat să se sinucidă. Femeia s-a încuiat în apartament, a dat drumul la gaz, și-a tăiat venele, a băut diluant și a dat foc unui covor, transmite corespondentul MEDIAFAX....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 14:12

 Scorpionul este unul dintre cele mai puternice și misterioase semne, pentru că este conectat cu tumultul inconștientului și oceanul emoționalității pure. Atunci când Soarele, semn al individualității și afirmării, pătrunde în Scorpion, multe trăiri ale zodiilor ies...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 14:06

Conducerea Facebook a anunţat luni că a blocat patru operaţiuni de manipulare a opiniei publice realizate de grupări ce se prezentau drept utilizatori ai reţelei sociale, dar erau susţinute de entităţi statale din Iran şi Rusia, informează Agerpres. Trei dintre campanii erau...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:54

Existenţa vechiului oraş Mahendraparvata, odinioară una dintre capitalele imperiului Khmer, oraş menţionat în numeroase izvoare istorice, a fost în sfârşit confirmată de arheologi, folosind instrumente de ultimă generaţie, sub jungla cambodgiană, informează Agerpres,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:25

 Prețul la gaz pentru consumatorii finali ar trebui să fie mai mare, spune președintele Moldovagaz, Vadim Ceban. Într-un interviu pentru Newsmaker, noul șef al întreprinderii se declară mirat că, anterior, tarifele au fost micșorate în condițiile unor tendințe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:10

De anul viitor, în ţara noastră ar putea fi interzise produsele care conţin plumb: jucării, vopsele şi materiale de construcţie. Propuneri în acest sens au fost elaborate deja de responsabilii Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică şi urmează să ajungă pe masa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:06

Un incident șocant a avut loc weekendul trecut la Vulcănești. Un bărbat de 67 de ani a ajuns la reanimare. Un vecin al său a intrat în curtea sa și l-a bătut crunt cu o lopată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 12:29

Pretendenții la funcția de director al Serviciului Vamal: Avere și interese

Pretendenții la funcția de director al Serviciului Vamal: Avere și interese

Cinci candidați au rămas în cursa pentru funcția de director al Serviciul Vamal: un actual și trei foști angajați ai instituției, dar și un șef de direcție de la Curtea de Conturi. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 12:00

Trecem la ora de iarnă sâmbătă spre duminică, un motiv în plus de stres pentru organism, alături de schimbările bruște ale vremii. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră și, ca să ne adaptăm schimbării, avem nevoie de cel puțin două săptămâni spun medicii....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:53

 Gerrit Jan van Dorsten, în vârstă de 67 de ani, apărea pe rețeaua de socializate Facebook sub numele John Eagles și avea pe profilul diverse fotografii și clipuri video. Bărbatul de 67 de ani din Olanda care și-ar fi sechestrat timp de 9 ani copiii într-o casă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:49

Aeroportul Chișinău, gestionat de compania „Avia Invest”, a obținut Premiul Mare „Big See Tourism Award” la prestigiosul festival „Creative Tourism” din Slovenia. Premiul i-a fost oferit Aeroportului pentru designul conceput de compania...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:48

Tragedie aviatică în Brazilia. Un pieton, un șofer și pasagerul unui avion de mici dimensiuni au murit după ce aeronava s-a prăbușit pe o stradă aglomerată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:00

Soția lui Năstase recunoaște că Chișinăul nu-i suficient de sigur pentru dânsa și copiii ei. Chiar dacă soțul ei e ministrul de Interne

Soția lui Năstase recunoaște că Chișinăul nu-i suficient de sigur pentru dânsa și copiii ei. Chiar dacă soțul ei e ministrul de Interne

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este un model de înțepenire în propria importanță. În opinia jurnaliştilor de la Politics, Năstase este modelul omului care nu învață - pentru că e sigur că le cunoaște pe toate. Totodată, portalul citat demolează ipoteza...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 10:20

Cât fac 2+2x2-2x2? Exercițiul simplu de matematică care a revoltat internetul

Cât fac 2+2x2-2x2? Exercițiul simplu de matematică care a revoltat internetul

O problemă de matematică simplă, pentru elevii de clasa a patra, a revoltat internetul.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 10:08

Aliata lui Igor Dodon, Maia Sandu vrea ca Parteneriatul Estic să ofere perspective clare de aderare la Uniunea Europeană

Aliata lui Igor Dodon, Maia Sandu vrea ca Parteneriatul Estic să ofere perspective clare de aderare la Uniunea Europeană

Începând cu 2020, UE își propune realizarea unei noi agende a politicii de vecinătate. Astfel, după 10 ani, este pusă în discuție regândirea formatului și crearea unui PaE 2.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 09:59

Caz HORROR la Dubasari. Un minor a decedat, după ce a fost bătut de prieteni, pentru că nu a vrut să le cumpere alcool. A fost dus pe un câmp și pus să-și sape propria groapă

Caz HORROR la Dubasari. Un minor a decedat, după ce a fost bătut de prieteni, pentru că nu a vrut să le cumpere alcool. A fost dus pe un câmp și pus să-și sape propria groapă

Un minor a fost batut cu sange rece de catre mai multi amici, pentru ca nu a vrut sa le cumpere alcool. Baiatul a fost dus pe un camp si impus sa-si sape propria groapa, iar apoi lasat sa zaca in cimitir.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 22 Octombrie 2019, ora: 09:53

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 22 OCTOMBRIE 2019. VĂRSĂTORII POT PIERDE O FUNCȚIE

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 22 OCTOMBRIE 2019. VĂRSĂTORII POT PIERDE O FUNCȚIE

Horoscopul zilei de 22 octombrie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 octombrie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 18:54

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns la BBC. Ce relatează postul public de televiziune de la Londra

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns la BBC. Ce relatează postul public de televiziune de la Londra

BBC relatează că Liviu Pop avea trei copii și că ar fi al șaselea pădurar ucis în ultimii ani. Cazul lui Liviu Pop, pădurarul din Maramureș ucis săptămâna trecută, a ajuns în presa internațională. BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, relatează,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 18:17

Ion Ceban este candidatul care a obținut cele mai multe voturi în toate cele cinci sectoare ale capitalei

Ion Ceban este candidatul care a obținut cele mai multe voturi în toate cele cinci sectoare ale capitalei

Ion Ceban este candidatul care a obținut cele mai multe voturi în toate cele cinci sectoare ale capitalei.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)