Astăzi 27 Mai 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:57
Abonamente

Actualitate 17 Martie 2020, ora 04:58

INVESTIGAȚIE BOMBĂ /// Noi dezvăluiri în scandalul sexual cu incest al DEPUTATULUI PSRM, Ștefan Gațcan

Marime Font

Au apărut noi detalii despre scandalul sexual în care a fost implicat candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova la alegerile parlamentare noi din circumscriția 38, Hîncești, Ștefan Gațcan. După ce au publicat în exclusivitate un material care dezvăluie că acesta a întreținut relații incestuoase cu nepoata sa și pe numele căreia a scris ulterior plângere la poliție invocând acțiuni de șantaj din partea ei, dar și a iubitului său de atunci, reporterii Deschide.MD au reușit să discute cu bărbatul condamnat pentru șantaj în acest dosar. Alexandru Goncear ne-a povestit cu lux de amănunte cum a ajuns să figureze în acest caz.

Vom preciza că, deși Gațcan a calificat informațiile difuzate de portalul nostru drept „aberații care nu înseamnă nimic”, acesta a evitat să spună cu ce anume a fost șantajat și nici nu a infirmat faptul că a întreținut relații sexuale cu fiica unuia dintre frații săi. Acesta nu a comentat nici rechizitoriul întocmit atunci de anchetatori și pe care l-am atașat în articol.

Ieri, Deschide.MD scria că, în perioada anilor 2001-2002, candidatul PSRM la funcția de deputat în cadrul scrutinului parlamentar din 15 martie, Ștefan Gațcan, a întreținut relații sexuale cu nepoata sa, care avea pe atunci 19 ani. În acea perioadă, Gațcan era angajat al Ministerului Sănătății, iar G.V., fiica fratelui său, studentă la Facultatea de Medicină a ULIM. Pentru a-i dovedi mamei sale că anume unchiul ei a constrâns-o la asemenea acțiuni, tânăra a filmat scenele intime. Totuși, povestea a ieșit la iveală în anul 2003, atunci când însăși Gațcan s-a adresat cu o plângere la poliție, prin care pretindea că persoane necunoscute ar fi cerut de la el 3.000 de euro în schimbul nerăspândirii unor informații defăimătoare. Oamenii legii au inițiat o cauză penală pe acest caz, stabilind că persoanele la care face referire Gațcan ar fi tocmai nepoata acestuia și iubitul său.

Loading...


G.V., nepoata lui Gațcan a refuzat să discute cu noi despre acest caz. De asemenea, deși redacția noastră l-a contactat de mai multe ori și pe candidatul PSRM pentru a-i oferi dreptul la replică, acesta nu a dat curs apelurilor și mesajelor noastre insistente.

În schimb, astăzi, reporterii Deschide.MD au reușit să-l contacteze pe Alexandru Goncear, fostul iubit al G.V., cu care Gațcan a întreținut relații incestuoase și, prin urmare, cel care l-ar fi șantajat cu imaginile video în care acesta întreține relații sexuale cu fiica fratelui său.

Fostul polițist Alexandru Goncear, care a imigrat deja în Federația Rusă, ne-a povestit că în acea perioadă, fosta lui iubită i s-a plâns că, deși i-a povestit mamei că unchiul ei a întreținut relații sexuale cu ea, părintele nu a crezut-o. Anume din acest motiv, spune bărbatul, el a sfătuit-o să filmeze scenele intime.

„Ea era o fire mai închisă, însă cu mine era deschisă. Îmi povestise cum tatăl ei a trimis-o la consultații ginecologice la fratele său, care mai târziu a început să întrețină relații sexuale cu ea atât în clinică, cât și într-un apartament din Chișinău. Totodată, el îi achita contractul la ULIM, îi dădea bani ca să-și închirieze un apartament în Chișinău, dar și bani pentru distracții. Ea îmi zise că i-a spus mamei ei despre acest caz, însă ea nu a crezut-o și i-am sugerat să înregistreze video”, spune Goncear.

Acesta ne-a mai povestit că, de fapt, intenția lui a fost să o ajute pe fosta iubită, și nu să-l șantajeze pe Gațcan cu acele imagini. „Dosarul cu șantajul este cusut cu ață albă”, ne spune bărbatul. Gațcan ar fi aflat despre existența înregistrării de la altcineva, iar de teamă ca imaginile să nu fie publicate, acesta l-a abordat pe Alexandru, stabilind cu el o întâlnire în parc.

„În imaginile video se vedea ce a fost între V.G. și moșul său, dar și cum el o ruga să nu-i spună tatălui ei despre asta. Ștefan Gațcan a aflat despre acele imagini de la altcineva și m-a chemat în parc să vorbim. Mi-a zis că dacă fac rost de video și i le aduc lui, el va avea grijă să-mi găsească un loc de muncă bine plătit. Îmi promitea marea și sarea numai ca să-i fac rost de aceste imagini. Peste câteva zile, m-am dus la el la clinică, să-i duc caseta. Eram la el în birou când mi-a împins un plic, dar pe care refuzam să-l iau, iar el insista și tot încerca să mi-l bage în buzunar. I-am zis că nu am nevoie de bani. După ce i-am dat caseta cu imaginile video, el s-a oferit să mă ducă cu mașina lui la Telecentru. Chiar dacă am zis că nu este cazul, el oricum insista. Avea un comportament ciudat, tremura...Atunci conducea un Volvo și mi-a zis să urc pe bancheta din spate. Continua să tremure, a scos plicul și a început din nou să insiste să-l iau. Văzând că nu vreau să iau plicul, a luat și l-a aruncat pe bancheta din spate, lângă mine. Tot atunci au apărut și polițiștii care m-au arestat. Ei știau despre plic, dar nu-l găsiseră la mine și strigau: „Unde-i plicul, unde-i plicul”. Martorii pe care i-au adus la fața locului, în instanța de judecată au confirmat acest fapt. Bancnotele erau marcate, dar eu nu m-am atins de ele. Plicul l-a desfăcut anchetatorul, iar după ce i-a rămas vopsea pe mâini, a încercat să le atingă de mâinile mele”, spune Goncear.

Bărbatul ne-a recunoscut că fratele lui Gațcan, tatăl fetei, nu a știut despre acest caz, pentru că atât ea, cât și mama sa, au ascuns de el situația. Ceea ce i s-a părut straniu lui Alexandru Goncear a fost faptul că, la câteva zile de la cele întâmplate, G.V. a încetat să mai discute cu apărătorul lui. Mai mult, în timpul ședințelor de judecată, fata și-a schimbat declarațiile, iar unchiul ei ar fi ajutat-o să facă rost de un certificat de boală de la medicul psihiatru. Totuși, magistrații nu au acceptat anexarea documentului la dosar, susține bărbatul.

„Atunci am fost reținut atât eu, cât și V.G. Ea a fost reținută pentru 72 de ore, dar ulterior a fost eliberată. Eu m-am aflat în arest patru luni. În acest timp, V.G. refuza să mai discute cu avocatul meu, iar mai apoi și-a schimbat chiar și declarațiile. Spunea cu totul altceva în fața magistraților. Moșul său a ajutat-o să obțină un certificat medical de la un psihiatru, prin care invoca că ar avea probleme psihice, însă documentul nu a fost acceptat drept probă de către magistrați, pentru că aceasta nu se afla la evidența medicului psihiatru. Atunci ne-au fost înregistrate discuțiile telefonice, însă noi nu am discutat nimic din ce ar fi putut servi drept probe în dosarul de șantaj în care am fost acuzat. Chiar și așa, magistrații au decis ca eu să fiu sancționat cu o amendă în mărime de 12 mii de lei, iar V.G. i-au dat 4 ani de pușcărie cu suspendare”, își amintește Alexandru Goncear.

Amintim că după dezvăluirile făcute ieri de portalul Deschide.MD, candidatul socialist a ieșit în conferință de presă pentru a spune că învinuirile care i se aduc ar fi „aberații și nu înseamnă nimic”. Totuși, acesta a dat de înțeles că un asemenea dosar a existat, recunoscând că „cei care au încercat să facă acest lucru au stat după gratii”. În afară de asta, Gațcan a evitat să spună cu ce anume a fost șantajat și nici nu a infirmat faptul că a întreținut relații sexuale cu fiica fratelui său.

În conferința de presă, Gațcan a fost însoțit de fruntașii Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi și Vlad Bătrâncea, care i-au adus elogii candidatului lor și s-au arătat deranjați că investigația a fost făcută publică „după 20 de ani”.

Menționăm că, în 2012, Ștefan Gațcan a fost numit în funcția de director al Institutului Mamei și Copilului. Patru ani mai târziu, în 2016, din cauza unui conflict de durată cu fostul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, acesta a demisionat. Tot el este fondatorul clinicii private „Extramed”.

https://deschide.md/

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 11:16

LIVE VIDEO / Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, depune o sesizare la Curtea Constituțională

LIVE VIDEO / Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, depune o sesizare la Curtea Constituțională

Depunerea la Curtea Constituțională a sesizării privind interpretarea prin coroborare a dispozițiilor articolului 2 alineatul (1), articolului 61 alineatul (1) și (3), articolului 85 alineatul (1), (2) și (4) și articolului 90 alineatul (1), (2) și (4) din Constituția Republicii Moldova...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 11:15

Partidul Platforma DA cere reluarea şedinţelor Parlamentului / VIDEO

Partidul Platforma DA cere reluarea şedinţelor Parlamentului / VIDEO

Platforma DA cere convocarea şi reularea şedinţelor Parlamentului, considerând că măsurile de izolare a deputaţilor este una intenţionată pentru a tergiversa crearea unei comisii de anchetă care să cerceteze presupusele acte de corupţie săvârşite de şeful statului Igor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 10:46

Ivan Ceban face propagandă pro-comunistă și apără „troleibuzul victoriei”

Ivan Ceban face propagandă pro-comunistă și apără „troleibuzul victoriei”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu vede nicio propagandă în faptul că pe străzile Capitalei a apărut un troleibuz cu imagini dedicate Zilei Victoriei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 10:42

BREAKING / Alte 5 decese provocate de COVID-19

BREAKING / Alte 5 decese provocate de COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că, până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 7305 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 899 în Transnistria.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 10:40

Când va fi eliberat Liviu Dragnea? A trecut un an de la condamnare

Când va fi eliberat Liviu Dragnea? A trecut un an de la condamnare

Anul trecut, fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definivit la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. În aceeași zi, acesta a fost arestat dus la penitenciarul Rahova.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 27 Mai 2020, ora: 10:13

Stoianoglo: „Nu mi-am putut imagina că BNM a oferit băncilor un miliard de dolari, acești bani au ajuns în anumite mâini, iar Plahotniuc nu a avut nicio treabă cu asta”

Stoianoglo: „Nu mi-am putut imagina că BNM a oferit băncilor un miliard de dolari, acești bani au ajuns în anumite mâini, iar Plahotniuc nu a avut nicio treabă cu asta”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, se declară convins că suma de 100 de milioane de dolari SUA, pentru care procurorii dețin dovezi că a ajuns la fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc în urma jafului bancar, va crește. Totodată, șeful PG explică de ce anume acum procurorii...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 27 Mai 2020, ora: 09:43

VIDEO "Pantofi de distanțare socială", concepuți de un atelier din Cluj

VIDEO "Pantofi de distanțare socială", concepuți de un atelier din Cluj

Un atelier de pantofi din Cluj-Napoca s-a adaptat crizei COVID-19, în care una dintre principalele reguli pentru toți este cea a păstrării unei distanțe față de cei din jur, și a conceput "pantofii de distanțare socială", scrie Dejeanul.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 09:32

FOTO / Prognoza METEO pentru următoarele 7 zile

FOTO / Prognoza METEO pentru următoarele 7 zile

 Ploi în toată țara și temperaturi mai scăzute sunt prognozate pentru astăzi, 27 mai. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cerul va fi variabil, iar pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 27 Mai 2020, ora: 09:24

VIDEO / Noul tip de POLUARE care a apărut odată cu folosirea mănușilor și MĂȘTILOR de protecție

VIDEO / Noul tip de POLUARE care a apărut odată cu folosirea mănușilor și MĂȘTILOR de protecție

 O organizație neguvernamentală din Franța a atras atenția aupra faptului că echipamentele de protecție, precum mănușile și măștile, aruncate neglijent poluează Marea Mediterană, potrivit BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 27 Mai 2020, ora: 09:06

Trump este „iritat” de China şi nu mai consideră important acordul comercial

Trump este „iritat” de China şi nu mai consideră important acordul comercial

 Preşedintele american Donald Trump, este atât de „iritat” de China, din cauza crizei coronavirusului, încât nu mai consideră atât de important acordul comercial bilateral, a spus consilierul prezidenţial Larry Kudlow. El a îndemnat companiile...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 27 Mai 2020, ora: 09:04

Tranzitul gazelor naturale din Rusia spre Europa, prin Polonia, a fost oprit complet

Tranzitul gazelor naturale din Rusia spre Europa, prin Polonia, a fost oprit complet

Tranzitul gazelor naturale ruseşti prin conducta Yamal-Europe, care traversează Polonia şi ajunge până în Germania, a fost complet oprit marţi, a anunţat compania germană Gascade.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 27 Mai 2020, ora: 08:56

Un yoghin care afirma că nu a mai mâncat de 80 ani, a murit de bătrânețe: Acest fenomen rămâne un mister

Un yoghin care afirma că nu a mai mâncat de 80 ani, a murit de bătrânețe: Acest fenomen rămâne un mister

Un yoghin indian afirma că nu s-a mai hrănit și nici hidratat de 80 ani. Acesta a făcut obiectul studiilor medicale și multor îndoieli și a murit azi, 26 mai la vârsta de 90 ani. Anunțul decesului a fost făcut de unul dintre vecinii lui. Află mai multe despre viața acestuia...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 27 Mai 2020, ora: 08:37

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 27 MAI 2020. Mișcări îndrăznețe!

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 27 MAI 2020. Mișcări îndrăznețe!

 Luna intra in Leu si imprastie norii. A venit vremea sa mai si zambim. Nu este tot chiar lapte si miere pentru ca Saturn si Uranus vin sa agite putin spiritele. Insa poti face fata provocarilor. Fa o miscare indrazneata, asuma-ti riscul si du-te dupa ce-ti doreste inima. Luna urmeaza sa...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 27 Mai 2020, ora: 08:19

Stoianoglo, despre „kuliokul negru” și „Bahamas”. Cât despre el și Dodon: „Șeful statului a semnat decizia, încrederea mi-a fost oferită de procurori”

Stoianoglo, despre „kuliokul negru” și „Bahamas”. Cât despre el și Dodon: „Șeful statului a semnat decizia, încrederea mi-a fost oferită de procurori”

Procuratura Generală (PG) va solicita o expertiză a înregistrării video în care președintele Igor Dodon este surprins cum i se întinde o pungă cu bani de la Vladimir Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, doar că aceasta nu poate fi folosită ca bază pentru învinuire. Declarațiile au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Mai 2020, ora: 08:15

Pavel Voicu spune că n-a văzut încălcări la Dodon care se plimbă prin țară fără mască și mănuși

Pavel Voicu spune că n-a văzut încălcări la Dodon care se plimbă prin țară fără mască și mănuși

Nici faptul că a mers în mai multe localități și s-a văzut cu mai multe persoane, nici faptul că a intrat în casele oamenilor fără a purta mască și mănuși și nici faptul că a vizitat o familie după ce plecase de la un spital nu denotă că Igor Dodon ar fi...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 27 Mai 2020, ora: 07:13

Femeile care beau o anumită cantitate de cafea pe zi ar putea avea mai puţină grăsime corporală

Femeile care beau o anumită cantitate de cafea pe zi ar putea avea mai puţină grăsime corporală

Femeile care beau două sau trei ceşti de cafea pe zi au o grăsime corporală şi abdominală mai scăzută faţă de cele care beau mai puţină cafea, potrivit unui nou studiu publicat în The Journal of Nutrition.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 27 Mai 2020, ora: 06:36

Strategii de câştig atunci când pariezi într-un cazino

Strategii de câştig atunci când pariezi într-un cazino

Explozia internetului a făcut ca industria jocurilor de noroc să se translateze în spaţiul virtual, cazinourile online luptându-se în oferte și servicii de calitate. În ţara noastră activează site-uri cu o bogată experienţă în domeniu. Tot ceea ce trebuie...

( ) Citeşte tot articolul

Muzică 27 Mai 2020, ora: 00:30

„EU-S FATĂ MARE, DAC-AIST-I PREZIDENT” / Dora Show - Coroana Mă-tii - Un cântec viral despre COVID-19 și Dodon (VIDEO)

„EU-S FATĂ MARE, DAC-AIST-I PREZIDENT” / Dora Show - Coroana Mă-tii - Un cântec viral despre COVID-19 și Dodon (VIDEO)

Actorul Emilian Crețu a lansat un adevărat hit la tema noului coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 27 Mai 2020, ora: 00:11

(ARHIVE) Dezvăluiri ZGUDUITOARE: cum UCIDEAU călăii lui Stalin

Dezvăluiri ZGUDUITOARE: cum UCIDEAU călăii lui Stalin

La mai bine de șapte decenii de la primul val al deportărilor, comemorăm zecile de mii de victime care au căzut pradă teroarei comuniste, făcând publice numele câtorva din cei care au răpit, pe nedrept, viețile condamnaților și s-au scăldat în sângele lor...

( ) Citeşte tot articolul

Auto 27 Mai 2020, ora: 00:08

Cum va arăta modelul Dacia cu 7 locuri care va înlocui Lodgy

Cum va arăta modelul Dacia cu 7 locuri care va înlocui Lodgy

Chiar dacă vânzările lui Lodgy au dezamăgit, Dacia nu va abandona piața modelelor pentru familii numeroase. Iată cum va arăta modelul Dacia cu 7 locuri care va înlocui Lodgy pe acest segment.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2020, ora: 16:25

Singurele autorități care pot aduce moldovenii de peste hotare, chiar dacă-s domiciliați în stânga Nistrului, sunt cele de la Chișinău

Singurele autorități care pot aduce moldovenii de peste hotare, chiar dacă-s domiciliați în stânga Nistrului, sunt cele de la Chișinău

În legătură cu declarațiile reprezentanților așa-zisei administrații de la Tiraspol privind organizarea repatrierii în regiune a cetățenilor și a persoanelor cu domiciliu sau reședință în Republica Moldova, Biroul Politici de Reintegrare, informează cetățenii moldoveni cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Mai 2020, ora: 16:21

Iată cine ar putea conduce staff-ul de campanie al lui Ion Sturza, dacă va candida la Președinție!

Iată cine ar putea conduce staff-ul de campanie al lui Ion Sturza, dacă va candida la Președinție!

Dacă ex-premierul Ion Sturza va decide și va candida la funcția de Președinte la alegerile prezidențiale din acest an, staff-ul său de campanie ar putea fi condus de către actualul arhitect-șef al capitalei, Svetlana Dogotaru. Despre aceasta ne-au comunicat surse bine informate care au...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 26 Mai 2020, ora: 14:02

Cele mai puternice ZODII din horoscop. Au lumea la picioare

Cele mai puternice ZODII din horoscop. Au lumea la picioare

 Fiecare semn zodiacal are cateva trasaturi tipice, care ii confera un anume tip de personalitate. Cele de pamant sunt ambitioase, cele de foc pline de energie, cele de aer au o curiozitate innascuta, iar cele de apa sunt sensibile si nu pot fi intotdeauna usor de descifrat. Astazi, vom...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)