Astăzi 21 Septembrie 2020, Luni - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

Politică 16 Septembrie 2012, ora 10:53

Investigație din presa română: "Transnistria produce armament de contrabandă pentru țările africane"

Marime Font

 Teroristul numărul 1 al României, Omar Hayssam, folosea în contrabanda internaţională de armament o filieră de ofiţeri ai serviciilor secrete ruse

- Aceştia vindeau ilegal arme din depozitele Armatei Roşii abandonate în imediata vecinătate a României
- Pionul principal din dosarul “628/D/P/2005”, secretizat abuziv de DIICOT, Ivan Busuioc, livra arme în Angola
- Generalul Grigore Costaş intermedia tranzacţii cu aeronavele MiG 29 din dotarea MApN
- Kolbasna, cel mai mare depozit de armament şi muniţie din Europa
- Sprijin politic la nivel înalt pentru traficantul “Ivanov”
- Criminalii KGB, ocrotiţi în Transnistria

Un capitol important al anchetei instrumentate de procurorii DIICOT în dosarul “628/D/P/2005” (dosar strict secret de importanţă deosebită privind contrabanda internaţională cu armament), dosit de conducerea Ministerului Public, se referă la conexiunile ruseşti ale reţelei Omar Hayssam. În afară de celbrul traficant Viktor Bout, Hayssam a colaborat cu ofiţeri acoperiţi din/în ţări ex-sovietice ca: Ucraina, Republica Moldova, Transnistria, dar şi din alte sau din alte regiuni (Israel, America de Sud, Africa şi Orientul Mijlociu). După 1989, odată cu dizolvarea Uniunii Sovietice, Armata Roşie a fost nevoită să îşi retragă arsenalul militar din mai multe ţări frăţeşti. Oficial, Rusia, ca moştenitoare a URSS, şi-a retras rachetele nucleare balistice, dar a lăsat în urmă un stoc uriaş de armament şi muniţie. După ’90, depozitele militare ale sovieticilor au furnizat armament şi muniţie grupurilor de crimă organizată din ţările frăţeşti. Reţelele formate în principal din foşti ofiţeri de armată şi servicii secrete au prosperat. În România şi în Republica Moldova, reţelele de trafic şi tehnicile de acoperire au fost moştenite de la fostul imperiu sovietic şi de la partenerii israelieni. După 1990, traficul ilegal cu armament autohton s-a “privatizat”. Referindu-se la dosarul ”628”, fostul procuror şef adjunct DIICOT Ciprian Nastasiu povesteşte că o parte importantă din contrabandă se făcea cu armament adus din spaţiul ex-sovietic, în special din Transnistria. Magistraţii români care intrumentau dosarul de mai sus au identificat un grup transnaţional condus de Omar Hayssam, Anatolie Josanu, Ion Busuioc (Ivanov) Shimon Naor şi Azad Mohamed Khaled Al Shakarchi, alţi ofiţeri sau agenţi ai servciilor secrete.

Sprijin la nivel înalt pentru “Ivanov”

Despre aceştia vorbeşte şi Ciprian Nastasiu în cartea sa “Prădarea României”. Fostul procuror spune că pe măsură ce înainta cu cercetările în dosarul “Armamentul”, pe zona ţărilor din fostul bloc sovietic, a pierdut sprijinul Serviciului Român de Informaţii. Unul dintre personajele centrale ale investigaţiei sale a fost Ivan Gheorghievici Busuioc, nume de cod “Ivanov”, fost ofiţer de intendenţă în armata sovietică, apoi colonel GRU (serviciul secret al armatei ). Busuioc s-a mutat în România în 1990, unde şi-a înfiinţat firma CTI-Gas. A lucrat cu firme ruseşti de armament şi echipamente militare cum ar fi Rosoboron Export (companie moscovită de import-export armament), Kanaker Investment şi Commerce Corp. Împreună cu partenerii săi, “Ivanov” livra arme rebelilor Unita din Angola. Ivan Busuioc a fost introdus în dosarul “628” în urma mărturiilor celor doi terorişti români Mohamad Munaf şi Omar Hayssam şi a fost filat intens de SRI şi de Direcţia de Contraspionaj şi Siguranţă Militară (DCSM). Conform notelor întocmite de SRI şi DCSM, Busuioc derula afaceri ilegale cu armament alături de celebrul Shimon Naor (încă din anul 1999), comercializând proiectile de calibrul 122 mm aduse din Cehia. Cei doi urmau să trimită muniţia în Etiopia, falsificând actele în care destinaţia finală era Nigeria. Firme folosite în tranzacţie: Deliza Ltd, Loratel, R.A. Arsenalul Armatei şi LR Avionics. Pe teritoriul României, Busuioc a mai tranzitat ilegal osmiu rusesc pentru Germania şi aur pentru Elveţia. Nastasiu a dat publicităţii doar o parte din reţeaua de sprijin de care a beneficiat Busuioc & Co. în Republica Moldova. Este vorba despre fostul ministru al Apărării Valeriu Pasat, fostul prim-ministru Ion Sturza, dar şi actualul premier Vladimir Filat. Busuioc a fost arestat la hotelul Marriott în Bucureşti, în 23 august 2007, sub acuzaţia de trafic şi contrabandă cu armament. După ce şi-a turnat foştii parteneri de afaceri, inclusiv pe Viktor Bout, “Ivanov” a primit cinci ani de închisoare.

Armamentul pierdut

Cum era firesc, după prăbuşirea Uniunii Sovietice, armament de diverse tipuri şi muniţie au fost “pierdute” pe drum sau au rămas la faţa locului în ţări fantomă ca Transnistria, fiind păzite superficial. Când Rusia a renunţat la complexul GTS 825, cea mai mare bază subpământeană a Războiului Rece din golful Balaklava (300.000 metri pătraţi în muntele Tauros - Crimeea), tot echipamentul militar a fost mutat în portul Sevastopol, unde staţionează şi astăzi Flota Mării Negre. Navele militare ruseşti care ruginesc la doi paşi de România sunt aşa de bine păzite încât, pentru o sumă modică, turiştii de ocazie au reuşit să ajungă la bordul acestora, unde s-au fotografiat butonând panourile de comandă ale rachetelor din dotare. Mai aproape de noi, în Transnistria, o fostă garnizoană a Armatei Roşii, depozitele de armament învechit ale Armatei a 14-a sunt o sursă aproape inepuizabilă de pistoale-mitralieră, grenade sau rachete sol-aer pentru contrabandişti. Personalul staţionat în zonă, “pacificatorii” ruşi, este plictisit, prost plătit şi corupt în aceeaşi măsură. Transnistria este o zonă intens militarizata: conform unor estimări ale UNDP, în 2006 avea aproape 123000 oameni (personal militar incluzând trupele speciale Parkani-Cobra, Dnestr- Bretele Negre şi câteva unităţi paramilitare de cazaci sosite dinspre Ucraina), la o populaţie de numai 555.000 de locuitori. Iată ce declara generalul (r) Costaş Ion Grigore, fost ministru al Apărării al Republicii Moldova (monitorizat de DCSM pentru implicarea în vânzarea unor avioane MIG-29 din stocul Romtehnica):

Loading...


“Muniţie, aruncătoare de mine, aruncătoare de grenade, sisteme de rachete, Kalaşnikov, aruncătoare de grenade antitanc de tip SPD9. Asta se produce în Transnistria şi masiv se exportă în terţe ţări. Sigur că o mulţime de armament şi muniţie erau exportate sub diferite acoperiri. Mai ales cimentul. În mai mult de jumătate din transporturile de ciment erau plasate muniţie şi armament pentru zona Caucaz, zona Orientul Mijlociu şi Apropiat, în Irak, în Iran, în alte ţări unde erau conflicte. Inclusiv în Africa”.

Criminalii KGB, ocrotiţi în Transnistria

Situaţia din Transnistria este surprinsă cât se poate de bine Cornelis van der Jagt în reportajul “Găurile negre ale Europei”. Jagt este un jurnalist olandez, stabilit de ani buni în România. Documentarul realizat de el prezintă Transnistria ca un stat fantomă, condus de foşti ofiţeri KGB îmbogăţiţi din crimă organizată şi trafic cu armament. “Statul care nu există”, susţinut de Moscova, a acordat după 1990, azil şi protecţie multor infractori căutaţi internaţional. Aceştia nu numai că sunt ocrotiţi, dar au fost promovaţi în funcţii-cheie ale statului. Unul dintre ei este Dimitri Soin, fost ofiţer KGB, căutat de Interpol pentru diverse crime şi suspectat de trafic cu focoase nucleare. Adăpostit de regimul de la Tiraspol, Soin se crede un fel de Arafat al ruşilor. Este ofiţer MGB (nimic altceva decât o filială da FSB, sereiul rusesc) şi profesor la Universitatea de stat Şevcenko din Tiraspol. Fostul ofiţer superior KGB Vladimir Antiufeev este căutat de Interpol pentru crime în Letonia. S-a adăpostit în Transnistria în 1991, sub un nume fals. În scurt timp, Antiufeev a devenit al doilea om ca importanţă în stat şi şef al MGB, sub regimul Igor Smirnov. În prezent este cercetat de procuratură pentru distrugere de documente secrete.

Servicii secrete, nume, firme, bănci

“Putem discuta mult despre But [Bout], pe care şi noi l-am considerat a fi racket moldovean, în realitate. Vitaly Usturoi îţi spune ceva? Victor Plahotniuk – acţionar la Petrom Moldova? Loratel Cipru, Victoria Bank şi Victoria Invest, cu conexiuni în Cehia, Scoţia şi Delaware? Oleg Voronin şi Josanu Anatolie - fost KGB, bănuiesc că acum e GRU ? Ion (Ivan) Busuioc (GRU), (actualmente în arest, că a cam stricat ploile lui Florinel Coldea în august 2007...) spunea că există o bază militară clandestină în Ucraina unde se aduc rachete «de la Românica» şi se planifică transporturi pt. FARQ, Sudan şi Orientul Apropiat. Nu ştiu numele. Cam asta este filiera. Scoţienii (prin comisiile noastre rogatorii) şi Departamentul de Stat au în lucru cazul, alături de nişte certificate de trezorerie false transmise de Direcţia Antimafia din Torino încă din ianuarie”, povesteşte unul dintre ofiţerii care au lucrat în dosarul “Armamentul”.

Alte persoane nominalizate în rapoartele Direcţiei de Contraspionaj şi Siguranţă Militară a MApN sunt: moldoveanul Ivan Ţurcanu, preşedintelui Armitech Company Inc – Panama, ucraineanul Vladimir Mazin şi moldoromânul Vladimir Siminiuc.

Fabricile morţii de peste Nistru

Despre Kolbasna, 130 de km nord de Tiraspol, se spune că este cel mai mare depozit de armament şi muniţie din Europa. După căderea Zidului Berlinului şi retragerea trupelor sovietice din ţările frăţeşti, Armata Roşie a adunat la Kolbasna bombe, grenade şi rachete din Ungaria, Germania şi Cehoslovacia. Rapoartele OSCE evidenţiază faptul că de la Kolbasna, după 1992, au dispărut cantităţi enorme de armament şi muniţie. Fabrica Electormaş din Tiraspol este o altă unitate suspectată că produce pistoale mitralieră de contrabandă pentru destinaţii din Africa Centrală. Oficial, Electromaş produce echipamente electronice, dar nicio echipă de jurnalişti sau de control nu a călcat acolo vreodată. Despre Uzina Metalurgică Râbniţa s-a scris în presă că ar produce muniţie de contrabandă din fier vechi românesc. Circa 20 de firme din Suceava, Iaşi, Rădăuţi, Bucureşti, Botoşani şi Buzău furnizau materia primă necesară uzinei de la Râbniţa.

Trenurile încărcate cu fier vechi provenit din România intrau în Basarabia pe la Ungheni, apoi, după o verificare sumară şi o şpagă consistentă, erau dirijate către Transnistria.

MiG-uri 29 de vânzare

Un raport secret din 2006 al DCSM îl nominaliza pe generalul (r) Grigore Costaş ca „împuternicit” al firmei Royal Consulting (reprezentat Rosoboron) într-o tranzacţie cu 18 aeronave MiG 29, aflate în stocul MApN. Ce se întâmplase? Flota românească de MiG 29 care putrezea în hangarele Aeroportului Militar Kogălniceanu intrase în atenţia spionajului sud-coreean, care avea informaţii că o tehnologie atât de avansată ar putea intra pe mâna vecinilor din nordul comunist. Cei mai interesaţi diplomaţi sud-coreeni erau, la nivelul anului 2004, ministrul consilier Dae-ho Byun şi primul secretar al Ambasadei Coreei de Sud, Doh Jung Bong.

List of aviation products available to be delivered from surplus Romanian MoD

List no. L128E/06

Crt.

No. Item denomination Serial number U/M Qty Manuf.Year Remarks

0 1 2 3 4 5 6

1 Aircraft MIG-29 MF registration number 33 2960535133 pcs. 1 1991 Overhaul needed

2 Aircraft MIG-29 MF registration number 35 2960536075 pcs. 1 1991 Overhaul needed

3 Aircraft MIG-29 MF registration number 38 2960537138 pcs. 1 1991 Overhaul needed

4 Aircraft MIG-29 MF registration number 46 2960532046 pcs. 1 1989 Overhaul needed

5 Aircraft MIG-29 MF registration number 48 2960532048 pcs. 1 1990 Overhaul needed

6 Aircraft MIG-29 MF registration number 49 2960532049 pcs. 1 1990 Overhaul needed

7 Aircraft MIG-29 MF registration number 50 2960532350 pcs. 1 1990 Overhaul needed

8 Aircraft MIG-29 MF registration number 53 2960717453 pcs. 1 1987 Overhaul needed

9 Aircraft MIG-29 MF registration number 54 2960535404 pcs. 1 1994 Overhaul needed

10 Aircraft MIG-29 MF registration number 67 2960532367 pcs. 1 1990 Overhaul needed

11 Aircraft MIG-29 MF registration number 68 2960532368 pcs. 1 1990 Overhaul needed

12 Aircraft MIG-29 MF registration number 69 2960532369 pcs. 1 1990 Overhaul needed

13 Aircraft MIG-29 MF registration number 70 2960532370 pcs. 1 1990 Overhaul needed

14 Aircraft MIG-29 MF registration number 75 2960532375 pcs. 1 1990 Overhaul needed

15 Aircraft MIG-29 MF registration number 76 2960532376 pcs. 1 1990 Overhaul needed

16 Aircraft MIG-29 UB registration number 15 5090316215 pcs. 1 1989 Overhaul needed

17 Aircraft MIG-29 UB registration number 22 5090325692 pcs. 1 1991 Overhaul needed

18 Aircraft MIG-29 UB registration number 23 5090316123 pcs. 1 1989 Overhaul needed

Eduard Ovidiu Ohanesian

via cotidianul.ro
 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

ROMÂNIA 21 Septembrie 2020, ora: 17:36

Ministrul român de externe s-a întâlnit cu Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus: UE trebuie să susțină tranziția către democrație

Ministrul român de externe s-a întâlnit cu Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus: UE trebuie să susțină tranziția către democrație

 Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit luni dimineață, la Bruxelles, cu lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, în marja reuniunii şefilor diplomaţiilor din statele membre ale Uniunii Europene.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 21 Septembrie 2020, ora: 17:34

Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Roma

Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Roma

Tenismena Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat, luni, turneul WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce adversara sa din finală, Karolina Pliskova (Cehia), a abandonat la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă. Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Septembrie 2020, ora: 17:30

Mai mulți artiști din Rusia au compus o melodie patriotică pentru susținerea lui Lukașenko: "Nu renunțați la cel iubit"

Mai mulți artiști din Rusia au compus o melodie patriotică pentru susținerea lui Lukașenko: "Nu renunțați la cel iubit"

 Mai mulți artiști din Rusia și Belarus cu compus o melodie patriotică pentru susținerea președintelui Aleksandr Lukașenko, care se confruntă cu proteste în masă pe plan intern după alegerile prezidenţiale despre care demonstranţii susţin că au fost fraudate,...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 21 Septembrie 2020, ora: 12:34

Secretul murăturilor: Cum să le prepari ca să rămână tari şi crocante

Secretul murăturilor: Cum să le prepari ca să rămână tari şi crocante

 Toamna vine peste noi şi fiecare gospodină se gândeşte la ce va avea în cămară la iarnă. Murăturile nu trebuie să lipsească, merg de minune cu mâncărurile grase din timpul iernii, rezistă în timp şi păstrează calităţile curative ale legumelor proaspete.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 21 Septembrie 2020, ora: 12:17

Gazoductul ruso-german Nord Stream 2, pe ultima sută de metri. Cât de otrăvit este acest proiect?

Gazoductul ruso-german Nord Stream 2, pe ultima sută de metri. Cât de otrăvit este acest proiect?

Două nave rusești venite săptămâna trecută pe Marea Baltică arată clar că Rusia dorește să finalizeze cât mai rapid gazoductul Nord Stream 2. Nava de aprovizionare „Ivan Sidorenko”, din Sankt Petersburg, a acostat joi dimineață în portul Sassnitz Mukran,...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 21 Septembrie 2020, ora: 12:00

Cum să slăbești rapid cu DIETA cu roşii şi castraveţi. Dieta gospodinelor

Cum să slăbești rapid cu DIETA cu roşii şi castraveţi. Dieta gospodinelor

Scapă rapid de 5 kilograme în doar 7 zile cu dieta cu roşii şi castraveţi. Acest regim de slăbire este uşor de ţinut şi are rezultate rapide.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 21 Septembrie 2020, ora: 11:58

Cel puţin opt morţi şi zeci de persoane prinse sub dărâmături la Mumbai, în urma surpării unei clădiri

Cel puţin opt morţi şi zeci de persoane prinse sub dărâmături la Mumbai, în urma surpării unei clădiri

 Cel puţin opt persoane au murit luni la Mumbai, în India, unde un imobil de trei etaje s-a surpat, la periferie, potrivit presei locale, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 21 Septembrie 2020, ora: 11:50

America, lovitură DURĂ pentru chinezi. TikTok și WeChat, interzise în Statele Unite: ce a decis Administrația Trump

America, lovitură DURĂ pentru chinezi. TikTok și WeChat, interzise în Statele Unite: ce a decis Administrația Trump

 TikTok și WeChat vor fi interzise în Statele Unite, potrivit unui nou set de reguli adoptate de Administrația Trump. Statele Unite au pus de multă vreme gând rău aplicațiilor provenite din China, pe care le acuză că sunt o amenințare la adresa securității...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 21 Septembrie 2020, ora: 11:00

7 gustări sub 100 de CALORII. Ce să mănânci ca să scapi de burtă

7 gustări sub 100 de CALORII. Ce să mănânci ca să scapi de burtă

Gustarile inteligente, sub 100 de calorii, pot face diferenta dintre pierderea de kilograme si incercarea nereusita de a deveni mai suplu. Atunci cand esti la birou este tentant sa iei ceva dulce sau un sandwich de la aparatul din hol pentru a-ti astampara foamea.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 21 Septembrie 2020, ora: 09:56

Accident grav în satul Negureni cu șaisprezece victime

Accident grav în satul Negureni cu șaisprezece victime

 Un microbuz cu pasageri a derapat de pe traseu și a ajuns într-un șanț, la Telenești. În urma accidentului, care a avut loc în această dimineață, șase persoane au ajuns la spital cu diverse traumatisme. 

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2020, ora: 09:38

Calendar 21 septembrie: 1990 - Tribunalul Militar l-a condamnat pe Nicu Ceaușescu la 20 de ani de închisoare

Calendar 21 septembrie: 1990 - Tribunalul Militar l-a condamnat pe Nicu Ceaușescu la 20 de ani de închisoare

 454 - A murit generalul Flavius Aetius, supranumit „ultimul roman” , conducătorul coaliției care i-a învins pe hunii lui Attila în lupta de la Câmpiile Catalaunice, mare bătălie câștigată de Imperiul Roman de Apus (n. 396). 1452 - S-a născut...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2020, ora: 08:36

Sub pretextul carantinei, Tiraspolul decide unilateral noi restricții de circulație pe teritoriul R. Moldova

Sub pretextul carantinei, Tiraspolul decide unilateral noi restricții de circulație pe teritoriul R. Moldova Foto: simbol

Întreprinderea de stata Bacul Molovata, care gestionează podul plutitor ce face legătura pe Nistru dintre mai multe sate subordonate Chişinăului, dar amplasate pe malul stâng al Nistrului, anunță că administrația de la Tiraspol a interzis de vineri, 18 septembrie, tranzitul prin...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2020, ora: 08:00

Horoscopul zilei de azi LUNI 21 SEPTEMBRIE 2020. Găsești soluțiile transformatoare?

Horoscopul zilei de azi LUNI 21 SEPTEMBRIE 2020. Găsești soluțiile transformatoare?

  Mercur face cuadratura cu Pluto in Capricorn, marcand inceputul unei saptamani intense. Gandurile tale calatoresc cu mii de kilometri pe ora. Renunta la orice obsesie negativista. Este timpul pentru solutii transformataoare. Concentreaza-te!

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 21 Septembrie 2020, ora: 07:54

Prognoza METEO. Val de aer rece peste Moldova

Prognoza METEO. Val de aer rece peste Moldova

Astăzi nu se așteaptă schimbări esențiale de vreme - va fi la fel de răcoare ca în ziua precedentă. Mâine însă temperaturile vor crește puțin.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2020, ora: 09:04

Moldova (n-)are viitor?! / În doar patru ani populația a SCĂZUT cu 170 de mii de oameni. Doar anul trecut au plecat 40 de mii de cetățeni apți de muncă, iar asta este aproape egal cu populația unui raion

Moldova (n-)are viitor?! / În doar patru ani populația a SCĂZUT cu 170 de mii de oameni. Doar anul trecut au plecat 40 de mii de cetățeni apți de muncă, iar asta este aproape egal cu populația unui raion

Tinerii continuă să plece în număr mare din Moldova, iar motivele principale ale acestei decizii sunt șomajul, salariile mici și incertitudinea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2020, ora: 08:42

Germania, pregătită să cheltuie 1 MILIARD euro pe două terminale de gaze lichefiate, pentru a SCĂPA de sancțiunile SUA în proiectul Nord Stream 2

Germania, pregătită să cheltuie 1 MILIARD euro pe două terminale de gaze lichefiate, pentru a SCĂPA de sancțiunile SUA în proiectul Nord Stream 2

Autorităţile germane s-au oferit să cheltuie un miliard de euro pentru a construi două terminale pentru gaze naturale lichefiate, în încercarea de a descuraja SUA să impună sancţiuni Germaniei din cauza implicării sale în proiectul gazoductului Nord Stream 2, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2020, ora: 08:30

Politologul Valerii Solovei a fost reținut la Moscova după o acțiune de solidaritate civilă

Politologul Valerii Solovei a fost reținut la Moscova după o acțiune de solidaritate civilă

Cunoscutul politolog, doctor în științe istorice și publicistul Valerii Solovei a fost reținut la Moscova după o acțiunea de solidaritate civilă „Ziua schimbării”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2020, ora: 08:25

Maia Sandu pentru presa din România: Sărăcia este problema resimțită de toți cetățenii, dar cauza principală sărăciei este corupția

Maia Sandu pentru presa din România: Sărăcia este problema resimțită de toți cetățenii, dar cauza principală sărăciei este corupția

Unul dintre principalii lideri politici pro-europeni de la Chişinău, Maia Sandu, vorbeşte, într-un interviu acordat Agerpres, despre importanţa alegerilor prezidenţiale care vor avea loc pe 1 noiembrie în Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 Septembrie 2020, ora: 07:29

Horoscopul zilei de azi DUMINICĂ 20 SEPTEMBRIE 2020. Așteaptă-te la neașteptat!

Horoscopul zilei de azi DUMINICĂ 20 SEPTEMBRIE 2020. Așteaptă-te la neașteptat!

 Luna este in Scorpion si esti gata de confruntari transformationale. Luna face opozitie cu Uranus si cuadratura cu Venus, ceea ce aduce mai multa dorinta in relatii. Asteapta-te la neasteptat! Jupiter si Neptun mai elibereaza din tensiuni si te simti mai expansiv. Doar e duminica si meriti...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 20 Septembrie 2020, ora: 06:02

Anunțul momentului în România: încă trei orașe mari din țară vor avea stadioane moderne

Anunțul momentului în România: încă trei orașe mari din țară vor avea stadioane moderne

În următoarele luni vor fi inaugurate trei stadioane moderne în București, dar CNI pune la cale trei proiecte impresionante și în provincie.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)