Economie

Investiţii de milioane de euro în ZEL „Ungheni-Business”

Conform rezultatelor concursului, câştigătoare au fost declarate companiile:

„Sarco-Term” SRL, o întreprindere care va închiria un spaţiu de 250 metri pătraţi şi va efectua iniţial lucrări de reconstrucţie, reparaţie şi amenajare a spaţiilor date. În cadrul zonei libere acest agent economic va desfăşura activitatea de „Producere a panourilor sandwich”.

ÎM „Euro Yarns” SRL – compania planifică de a investi în utilaj peste 6 mil. euro. Producţia fabricată va fi livrată în special în ţările UE, precum şi ţările CSI, iar 30% vor fi comercializate rezidentului ZEL „Ungheni-Business” – „Moldabela” SRL pentru fabricarea covoarelor. Conform estimărilor companiei, salariul mediu se planifică a fi în mediu de 4,5 mii lei la etapa iniţială, cu un număr necesar de angajaţi de circa 58 de persoane. Pentru a demara activitatea, societatea va închiria un spaţiu amenajat de 4,7 mii metri pătraţi.

În semestrul întâi al anului curent, pe teritoriul R. Moldova activau şapte Zone Economice Libere. Volumul total al investiţiilor în Zonele Economice Libere, pe întreaga perioadă de activitate ale acestora, la 1 iulie 2011, a constituit 138,7 mil. dolari SUA, dintre care în primul semestru 2011 au fost investite 9,1 mil. dolari SUA. Cea mai mare cotă a investiţiilor continuă să revină ZEL „Expo-Business-Chişinău” constituind 36,9% din total, de asemenea, 24,9% au fost atrase în ZEL „Ungheni-Business”.

Sursa:TV7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *