Finanţe

Investiţiile Programului „Compact” vor avea continuitate

O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri în exercițiu, prin aprobarea hotărîrii Guvernului cu privire la crearea Instituției publice „Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova” (FDD).

FDD Moldova este succesorul direct al Fondului Provocările Mileniului Moldova, care a realizat mai multe proiecte investiţionale în ţara noastră, în cadrul unui program de asistenţă oferit Republicii Moldova de către Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului pentru perioada 2010 – 2015. Aceste investiţii s-au axat pe două proiecte ale Programului „Compact”, avînd scopul modernizării agriculturii şi reabilitării drumurilor în Republica Moldova.

Potrivit Secretarului general al Guvernului Serghei Palihovici, FDD Moldova va asigura durabilitatea investițiilor efectuate de Corporația Provocările Mileniului.

Hotărîrea stabilește statutul noii instituții, dar și sarcinile și atribuțiile acesteia. Totodată, a fost aprobată componenţa nominală a Consiliului de Observatori al Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova. Acesta este format din şase membri, Secretarul general al Guvernului Serghei Palihovici fiind președintele Consiliului.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *