Actualitate

Investitorii japonezi vor colabora mai mult cu partenerii din Moldova

Inițiativa de colaborare a fost lansată în cadrul unei întrevederi a ministrului afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi, cu vicepreședintele executiv al JETRO, Naoyoshi Noguchi, la Tokyo, scrie IPN.

Într-un comunicat de presă remis de MAEIE se menționează că a fost discutată și reprezentarea Republicii Moldova în cadrul evenimentului de afaceri care va avea loc în luna noiembrie la București, România. La acest eveniment, JETRO va asigura participarea a peste 20 de companii nipone, reprezentând diverse sectoare ale economiei. Ambele părți au notat utilitatea prezentării istoriilor de succes ale investițiilor japoneze existente pe piața Republicii Moldova în cadrul zonelor economice libere – Fujikura și Sumitomo.

În cadrul întrevederii cu prim-vicepreședintele Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), Kazuhiko Koishikawa, ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat aprecierea Guvernului Republicii Moldova pentru proiectele de asistență tehnică implementare prin intermediul inițiativelor finanțate de Guvernul Japoniei, în astfel de domenii precum agricultura, educația, sănătate și mediul ambiant.

În discuțiile cu Tadashi Shimura, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Japonia (JATA), s-a discutat despre modalitățile de atragere a grupurilor de turiști din Japonia în Republica Moldova. În acest sens, a fost promovată propunerea dezvoltării unor concepte tematice publicului din Japonia, precum „Pomul Vieții”, „Vinurile Moldovei – O Legendă Vie”, „Din inimă”, precum și asistarea companiilor din țara noastră pentru participare la expozițiile specializate în industria turismului.

Ca urmare a discuțiilor cu oficialul moldovean a fost convenită desfășurarea unui seminar de promovare a potențialului turistic al Republicii Moldova, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la Tokio și JATA până la sfârșitul anului curent.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *