Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:14
Abonamente
 
 
 

Cultură 28 Martie 2017, ora 10:17

Invitație la vernisajul expozitie pictorului Nikifor Sviristuhin

Marime Font

Alianța Franceză vă invită vernisajul expoziției lui Nikifor Sviristuhin.  

 Nikifor Sviristuhin s-a născut în 1965 în familia pictorului Gheorghii Ostapenco, la Cahovca, în Ucraina. A absolvit Institutul Pedagogic din Chișinău, Facultatea de artă grafică și pictură, în 1993.

Prima sa expoziție a avut loc în 1994, și a fost urmată de expozițiile «Albastrul lunii» și «Amurgul violet» unde artistul a prezentat primele sale lucrări create în baza metodei de « analiză asociativă ». Lucrările sale se găsesc în colecții particulare din Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia, Israel, Canada... precum și în colecțiile Universității din Manchester. Catalogul lucrărilor plasticianului SVIRISTUHIN este inclus în baza de date a Muzeului de arte contemporane din Francfort, a Galeriei Franceze și a Muzeului Picasso din Paris.Artistul a avut peste 50 de expoziții în ultimii 15 ani. El a cunoscut din totdeauna un foarte mare succes la public – fiind considerat ca unul dintre artiștii cei mai la modă.

Lucrările lui SVIRISTUHIN sunt expuse la Alianța Franceză de la 20 martie până la 15 mai 2017.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 29 martie la ora 16h în incinta Alianței Franceze din Chișinău, în prezența artistului.

TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md