Cultură

Ioan Grecu si Tatiana Carapostol – intr-o expozitie de sculptura si pictura

Doi artisti originari din Moldova – sculptorul Ioan Grecu si pictorita Tatiana Carapostol – despartiti, ca varsta, de o generatie artistica – s-au intalnit la Venetia, la vernisajul unei expozitii comune, la Sala San Tomasso din cunoscuta bazilica Campo SS. Giovanni et Paolo. Expozitia artistilor Ioan Grecu si Tatiana Carapostol, cu genericul „At the Right Time”, reuneste 31 de sculpturi, 22 de tablouri si face parte din programul Bienalei de Arta de la Venetia.

Ioan Grecu este definit de criticii de arta drept un autor de sculptura moderna ce imbina figurativul cu geometricul. Artistul are realizate 66 de lucrari si a participat la peste 60 de expozitii personale si de grup, fiind organizatorul a patru simpozioane de sculptura si expozitii in aer liber la Ungheni, Criuleni si Soroca.

A fost profesorul de desen al Tatianei Carapostol la Universitatea Pedagogica „Ion Creanga”. Pictorita Tatiana Carapostol se afla la Venetia din 1999 si este autoarea unor tablouri ce „se disting prin forta reactiei de a conserva momentul, sentimentul”.

Pentru ambii artisti, vernisajul de la Venetia este, asa cum afirma ei si cum poate fi interpretat genericul expozitiei, o reintalnire „la momentul potrivit” pentru a deschide noi orizonturi si a cuprinde spatii mai mari. Expozitia artistilor moldoveni va ramane deschisa intre 23 octombrie si 1 noiembrie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *