Politică

Iohannis invită românii să semneze o petiţie online pentru egalitatea sexelor: ”Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi este parte din progresul omenirii

"Egalitatea de sanse intre femei si barbati este parte din progresul omenirii. Nu trebuie sa inchidem ochii in fata discriminarii! Cu totii trebuie sa spunem STOP si sa dam femeilor sanse egale in viata. In acest sens, am semnat, alaturi de alti sefi de stat, un angajament la nivel national pentru a actiona pe deplin in vederea atingerii acestui deziderat. Pentru a sustine campania internationala #HeForShe si drepturile femeilor din Romania si din intreaga lume, va invit sa semnati, alaturi de mine, petitia online!", a scris seful statului.

Ministerul Muncii a lansat pe 9 mai o petitie online pentru sustinerea unei campanii initiate de ONU, care vizeaza egalitatea de gen si are ca scop obtinerea sprijinului din partea barbatilor, demersul fiind sustinut de presedintele Klaus Iohannis, dar si de premierul Victor Ponta.

Campania "HeforShe" a fost lansata la ONU, in luna septembrie 2014, de catre U.N. Women, se desfasoara timp de un an si reprezinta o actiune de solidaritate pentru egalitatea de gen. Ambasadoarea campaniei este actrita britanica Emma Watson.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *