Actualitate

Ion Creangă, omagiat pe ambele maluri ale Prutului

Duminică și luni, Ion Creangă a fost omagiat la Chișinău de Biblioteca Națională pentru Copii și Tineret „lon Creangă”, notează Reporteris.

Miercuri, la Iași va avea loc Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a VII-a. La Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) va avea loc deschiderea festivalului prin recitalul actorului Dionisie Vitcu, evocări „Ion Creangă” susținute de invitați, urmate de prezentarea seriei de cărți dedicată lui Ion Creangă de la Editura Muzeelor Literare și un spectacol artistic realizate de formațiile Palatului Copiilor Iași. De asemenea, va avea loc inaugurarea expoziției „Aniversări. Ion Creangă. Convorbiri literare”, dedicată revistei în care scriitorul a publicat, ce cuprinde manuscrise, fotografii, cărți etc.

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” va avea loc vizionarea unei dramatizări după Ion Creangă.

Tot miercuri, la Primăria Muncipiului Iași se vor decerna medaliile jubiliare și premiile „Ion Creangă”.

La Casa cu Absidă „Laurențiu Ulici” va avea loc colocviul „Ion Creangă la Convorbiri literare” (cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la primul număr al revistei „Convorbiri literare”).

Seria manifestărilor dedicate lui Ion Creangă va continua în perioada 2 – 3 martie, la Târgu Neamț, cu un program realizat de partenerii locali și Parohia de la Humulești.

Parteneri ai evenimentelor sunt Primăria Municipiului lași, Consiliul Județean lași, Biblioteca Națională pentru Copii și Tineret „lon Creangă” din Chișinău, Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România, Despărțământul ASTRA „Mihail Kogălniceanu” Iași, Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”, Palatul Copiilor Iași, Compania Cotnari și Eky-Sam SRL. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *