Sport

Ion Luchianov – cel mai bun sportiv al anului 2009

Invingatorul Universiadei Mondiale din vara anului curent, alergatorul Ion Luchianov, a fost desemnat in calitate de cel mai bun sportiv al anului 2009, versiunea Asociatiei Presei Sportive din R. Moldova. La sondaj au participat 46 de jurnalisti sportivi, reprezentanti ai presei scrise si electronice.

Laureatul anului a acumulat 369 de puncte, devansandu-l cu 13 puncte pe judocanul Marcel Trudov, medaliat cu bronz la Campionatul European. De o incredere sporita in randul cronicarilor sportivi se bucura si pugilistul din Grimancauti Victor Cotiujanschi (318 puncte). Una din principalele performante ale acestuia in anul curent o reprezinta medalia de argint la Cupa Presedintelui AIBA.

Trioul premiantilor anului sportiv reprezinta trei probe strategice din R. Moldova, si este cotat cu sanse mari de calificare la Jocurile Olimpice 2012, de la Londra. Ei sunt urmati de tanara halterofila Cristina Iovu, vicecampioana europeana de seniori (249 puncte). Si biatlonul are un reprezentant in top – schioarea de origine rusa Natalia Levcenkova (165), medaliata cu bronz la Campionatul Mondial de vara. Cea de-a treia reprezentanta a sexului frumos in topul jurnalistilor este atleta Zalina Marghiev (157), campioana europeana, Under-23, la aruncari lungi si invingatoare in concursul pe echipe la acelasi turneu.
Pe ultimele patru locuri ale topului figureaza ciclistul Alexandru Pliuschin (131 puncte), halterofilul Igor Grabucea (120), kick-boxerul Eugen Musalimov (92) si judocanul Valeriu Duminica (64).

Cel mai bun antrenor al anului 2009 a fost desemnat reprezentantul boxului, Petru Caduc (89 puncte), urmat pe treapta secunda de antrenorul echipei de fotbal Sheriff Tiraspol, Leonid Kuciuk (39) si „patriarhul” judoului autohton, septuagenarul Vasile Luca (32). Sheriff Tiraspol a fost desemnata cea mai buna echipa a anului, cu 104 puncte acumulate, urmata in top de selectionata de rugby (84) si reprezentativa de baschet (veterani) a R. Moldova (25).

Dinu Nistrescu, pentru TIMPUL

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *