Actualitate

Ion Păduraru despre protestul de ieri a Partidului „DA”: ”Retorica populistă reprezintă un trend al comunicării electorale”

„În plină campanie electorală, argumentele, chiar și cele mai relevante, nu mai sunt auzite de nimeni. Nici faptul că, potrivit Hotărârii Curții Constituționale nr. 5 din 02 martie 2016, ”În sensul articolelor 106/1 alin.(1) şi 93 alin.(2) din Constituţie, Preşedintele Republicii Moldova nu-i poate trimite Paramentului spre reexaminare, înainte de promulgare, o lege în privinţa căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea”. Totodată, promulgarea legii nr. 235 nu presupune, în niciun caz, mușamalizarea furtului bancar. Avansarea anchetei în vederea recuperării fondurilor dilapidate și sancționarea celor care se fac vinovați rămâne sarcina imperativă a instituțiilor de resort și, desigur, a echipei aflate la guvernare”, a scris Păduraru pe pagina sa de facebook.

Acesta susține că decretul președintelui este o decizie necesară și trebuie apreciată nu ca o povară pe umerii poporului, dar ca o responsabilitate asumată pentru lansarea unor semnale pozitive partenerilor de dezvoltare.

Păduraru de asemenea spune că cei care se opun acestei decizii și protestează împotria acesteia o fac în scop electoral. „Retorica populistă, însă, reprezintă un trend al comunicării electorale. Aceasta se întâmplă acum și în spațiul public, politic și mediatic al Republicii Moldova. Stigmatizarea puterii este cea mai utilizată armă electorală. Este dreptul actorilor electorali de a adopta un stil sau altul de auto-promovare pe piața politică. Mitingul electoral (!) de ieri, 5 octombrie 2016, desfășurat în fața Președinției face parte din arsenalul tehnologiilor electorale”, a concluzionat șeful aparatului Președintelui.

Evenimentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *