Politică

Ion Sturza consideră că, cel mult în trei luni, Moldova va avea alegeri anticipate

În acelaşi timp, Ion Sturza susţine că va rămâne în politică chiar dacă Parlamentul nu-i va acorda votul de încredere. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Cred că în cel mult trei luni vom intra în proces electoral, dacă nu la final de ianuarie. Am avut întâlniri cu ambasadorii străini. Ei nu privesc anticipatele ca un pericol pentru Republica Moldova”, a precizat Sturza.

Premierul desemnat mai spune că atunci când a acceptat să fie candidat la funcţia de prim-ministru nu intenţiona să se lanseze în politică. „Nu am venit din start cu ideea de a mă implica în politică, dar trenul s-a pornit şi nu are frână. Vom consolida o nouă forţă politică. Este prematur să vorbim despre idiologie, dar cu siguranţă vor face parte (din proiectul său n.r.) oameni care au fost în politică şi au avut de suferit. O vom susţine şi pe Maia Sandu şi Platforma X. Ideea e ca să consolidăm şi să aducem la guvernare o clasă politică nouă, care să distrugă matricea”, a subliniat Ion Sturza.

Candidatul desemnat a mai comunicat că are asigurări precum că pe 4 ianuarie va fi votat de deputații liberal-democrați şi de cei liberali, şi urmează să discute cu deputaţii din grupul Leancă. Cât priveşte democrații, aceştea refuză să discute cu el.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *