Actualitate

IPNA planifică lansarea unui nou post public de televiziune – Moldova 2

Anunțul a fost făcut de către Preşedinta TRM, Olga Bordeianu, care a specificat că anul 2016 va fi un an plin de evenimente pentru „Teleradio-Moldova”, în special sportive, potrivit INP. Și asta pentru că acordurile semnate obligă postul Moldova 1 să difuzeze zilnic, în perioada de vară când vor fi Jocurile Olimpice şi Campionatul european de fotbal, câte 12 ore de sport în emisie.

„Dar aceasta este imposibil. Posibilitatea de a lansa încă un post, care să emită sport cât este nevoie, este o prioritate. Am decis că atât timp cât nu vom avea finanţări externe vom folosi resursele interne ca să lansăm postul de televiziune Moldova 2. Suntem gata să solicităm chiar în luna februarie acordul CCA de a lansa Moldova 2”, a spus preşedinta „Teleradio-Moldova”.

Lansarea postului Moldova 2 a fost propusă deoarece Moldova 1 are o arhivă enormă, mii de ore de emisie, care nu sunt valorificate la justa valoare, iar arhiva stă pe rafturi. Potrivit Olgăi Bordeianu, la postul Moldova 2 va putea fi difuzată această arhivă, iar în lunile de vară vor fi difuzate evenimentele sportive.

De menționat că membrii CCA au apreciat planurile „Teleradio-Moldova” în special ceea ce ţine de digitalizarea arhivei postului public de televiziune. Aceştia au decis să încerce să identifice nişte resurse financiare pentru a susţine proiectul de digitalizare, care este foarte costisitor, potrivit sursei citate.

Sursa:  zugo.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *