Actualitate

Ipoteză: Marea Britanie ar putea rămâne în UE. Nigel Farage lansează avertismentul: Votul pe Brexit ar putea fi RĂSTURNAT

Într-un interviu publicat de The Observer, Farage, fost lider al Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), a afirmat că un grup de susţinători ai rămânerii în UE, bine organizaţi şi beneficiind de finanţare, fac eforturi pentru ca procesul Brexit-ului să nu fie dus la bun sfârşit.

″Ei au o majoritate în parlament şi dacă nu ne organizăm am putea pierde victoria istorică ce a fost (referendumul privind) Brexit-ul″⁣, a spus Nigel Farage.

În urmă cu câteva zile, Nigel Farage a subliniat că nu respinge ideea organizării unui al doilea referendum privind apartenenţa ţării sale la blocul comunitar, el explicând că tabăra favorabilă Brexit-ului ar ieşi din nou câştigătoare şi astfel s-ar pune capăt dezbaterii.

În referendumul din iunie 2016 privind oportunitatea ieşirii din UE, 51,9% dintre britanici, ceea ce înseamnă 17,4 milioane de persoane, s-au pronunţat pentru Brexit, în timp ce 48,1% (16,1 milioane de persoane) au votat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar.

stiripesurse.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *