Iranul a construit o fabrică subterană de producţie a rachetelor balistice

publicat în Internațional pe 26 Mai 2017, 07:57

Autorităţile iraniene au anunţat, joi, că au construit cea de-a treia fabrică subterană de producţie a rachetelor balistice şi că vor continua să dezvolte acest program, relatează site-ul agenţiei Reuters. 

Anunţul a fost făcut de către un comandant al Gărzii Revoluţionare din Iran, elita armatei iraniene, şi vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump a catalogat Iranul drept "un sponsor al terorismului şi o ameninţare pentru ţările din Orientul Mijlociu".

"Cea de-a treia fabrică subterană a Iranului a fost construită în ultimii ani ... Vom continua să dezvoltăm capacităţile privind rachetele balistice. Duşmanii noştri, Statele Unite ale Americii şi regimul sionist (Israel), sunt evident furioşi în privinţa producţiei de rachete, a testelor efectuate şi a facilităţilor subterane, întrucât aceştia doresc ca Iranul să fie într-o poziţie slabă", a precizat Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aeriene din Garda Revoluţionară.

Oficialul iranian s-a referit şi la recentul acord pentru livrare de armament între Arabia Saudită şi SUA, în valoare de câteva miliarde de dolari.

"Nu suntem întristaţi în legătură cu acest acord, întrucât suntem siguri că aceleaşi echipamente vor fi folosite în viitor împotriva Israelului", a spus Amir Ali Hajizadeh.

Iranul consideră că programul de producţie a rachetelor balistice, care are ca scop îmbunătăţirea capacităţilor de apărare, nu încalcă rezoluţia ONU care a dispus restricţii privind rachetele care pot transporta arme nucleare.

Potrivit Administraţiei Trump, susţinerea oferită de Iran pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad în războiul civil sirian, pentru rebelii Houthi în războiul civil din Yemen şi pentru mişcarea Hezbollah în Libia a destabilizat Orientul Mijlociu.

sursa: mediafax.ro